به گزارش جام جم آنلاین، سرفه معمولاً خشک یا مرطوب است که هر دو میتوانند زندگی روزمره ما را تحت تأثیر قرار دهند.
سرفه خشک ممکن است در اثر شرایط مختلف مانند آلودگی محیطی و آلرژی ایجاد شود، در حالی که سرفه مرطوب میتواند به دلیل عفونت باکتریایی یا ویروسی باشد.
برای محافظت از خود، ما باید یک سیستم ایمنی خوب داشته باشیم تا سلامتی خود را حفظ کنیم، به ویژه با توجه به شیوع اپیدمی کرونا که عمدتا به سیستم تنفسی ما حمله میکند.
گیاهان شناخته شدهای وجود دارند که دارای خواص تعدیل سیستم ایمنی هستند که به تقویت ایمنی بدن و افزایش مقاومت در برابر بیماریها کمک میکند.
برای تقویت ایمنی بدن، حفاظت از سیستم تنفسی و درمان سرفههای خشک و مرطوب، میتوان از این پنج گیاه برای تسکین فوری استفاده کرد:
تولسی
از گیاه تولسی یا ریحان مقدس، به طور سنتی در بسیاری از داروها استفاده میشود؛ تولسی برای تسکین سرفههای خشک مفید است.
همچنین میتواند برای تقویت ایمنی بدن به کار رود، زیرا دارای خواص تحریک کننده ایمنی و ضد درد است.
همچنین به تقویت تولید آنتی بادی کمک میکند. خاصیت تسکین دهنده آن برای سرفه به پاک شدن مجاری تنفسی نیز کمک میکند.
عسل
عسل دومین درمان خانگی رایج برای رفع سرفه با تغییر فصل است، زیرا این خوراکی شیرین طبیعی دارای خواص ضد باکتری است که گلو را پوشانده و التهاب را کاهش میدهد.
عسل دارای مزایای بسیار و به طور گسترده در دسترس است و دسترسی به آن را آسان میکند. یک قاشق چای خوری عسل را به چای زنجبیل یا گیاه دیگر اضافه کنید تا به آرامش و مرطوب شدن گلوی خشک و تحریک شده شما کمک میکند.
اوزاکا
اوزاکا یک گیاه قدرتمند برای درمان انواع سرفهها مانند سیاه سرفه، سرفه سیگاریها و سرفههای خشک است. این گیاه غنی از خاصیت ضد التهابی و خلط آور است و از اهمیت زیادی در درمان سرفه و علائم سرماخوردگی و همچنین کمک به درمان گرفتگی قفسه سینه و بینی برخوردار است.
ریشه شیرین بیان
ریشه شیرین بیان که در طب آیورودا به نام yashtimadhu گفته میشود، یک داروی قدیمی برای سرفه و گلودرد است و فواید بسیاری برای درمان مشکلات تنفسی، عفونتهای پوستی و اختلالات کبدی داشته و همچنین به آرامش سرفه و برونشیت کمک میکند.
کانتاکاری (بادمجان هندی)
کانتاکاری یک گیاه دارویی بسیار مهم است که با نام "بادمجان هندی" نیز شناخته میشود، دارای بوی تند و طعم تلخی است، اما برای مدیریت مشکلات تنفسی از جمله سرفه مرطوب مفید است؛ به گونهای که با بیرون کشیدن مخاط از مجاری تنفسی به عنوان خلط آور عمل میکند، علائم آسم را کنترل کرده و تنگی نفس را تسکین میدهد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد