به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، براساس تحقیقات با سرخ کردن مواد غذایی انواع مواد سمی در ترکیب خوراکیها آزاد میشوند، از جمله ماده سمی نئو در حرارت بالای ۱۵۰ درجه سانتیگراد در خوراکیها ایجاد میشود که زمینه ساز ابتلا به سرطانهای دستگاه گوراش به ویژه سرطان روده است.
کارشناسان همچنین در تحقیقات خود دریافتند، نرخ ابتلا به بیماریهای قلبی در کشورهایی که به طور سنتی از حرارت بالا و روغن برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده میشود از جمله اسکاتلند بسیار بالا است که یکی از دلایل مرگ مردم در این کشور محسوب میشود.
علاوه بر اسکاتلند در کشورهای جنوب شرق آسیا نیز به مقدار زیاد از روغن با حرارت بالا برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده میشود، اما در کشور چین که به طور سنتی روشهای بخار پز کردن و پختن مواد غذایی رایج است مردم از طول عمر بالا و سلامت بهتری برخوردار هستند.
این پژوهش توسط محققان دانشگاه ادینبورگ بر روی مردم با قومیتهای مختلف انجام شده و کارشناسان براساس آن هشدار میدهند افراد از روغن کمتر استفاده کنند و هرگز از روغنی که برای سرخ مورد مصرف قرار گرفته دوباره استفاده نکنند، زیرا میتواند باعث آزاد شدن مواد سمی و افزایش کلسترول بد خون در آنها شود که نتیجه این تحقیق در مجله علوم تغذیه به چاپ رسیده است.