به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ لیپوپروتئین با چگالی پایین یا همان کلسترول بد، خطر گرفتگی شریانها و افزایش خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش میدهد. تعادل سطح کلسترول با مصرف چندگیاهی خوراکی
پژوهشها نشان میدهد که با کاهش یک واحد سطحای دی ال خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی ۱ تا ۲ درصد کمتر میشود.
کلسترول بالا میتواند ناشی از عوامل بسیاری از جمله ژن، چاقی و عدم ورزش باشد با این حال با اتخاذ یک شیوه غذایی مناسب و استفاده از چند گیاه خوراکی میتوان سطح آن را کاهش داد.
این گیاهان عبارتند از: لوبیا، سیب، آجیل و دانه ها، جودوسر، چای سبز، گریپ فروت و استرولهای گیاهی.
لوبیا: انواع لوبیا منابع خوبی از فیبر محلول محسوب میشوند و مطالعات نشان میدهد که مصرف یک دوم فنجان پخته شده از این حبوبات در روزمی تواند به میزان ۸ درصد کلسترول ال دی ال را کاهش دهد.
سیب: تحقیقات نشان میدهد که خوردن یک سیب در روز یا حتی دو سیب، میتواند خطر اکسیداسیون کلسترول ال دی ال را کاهش دهد و آنهم به لطف آنتی اکسیدانهایی که در این میوه وجود دارد. اهمیت مصرف این آنتی اکسیدانها آنجاست که فرایند اکسیداسیون کلسترول به احتمال زیاد منجر به ترویج التهاب و تشکیل پلاک در شریانها میشود.
آجیل و دانه ها: گردو، بادام، پسته، تخمه کدو، دانه چیا و ... همگی منابع خوبی از پروتئین و چربیهای اشباع نشده برای سلامت قلب هستند ضمن اینکه منابع خوبی از مواد معدنی و فیبر بعلاوه ویتامینها نیز محسوب میشوند.
مصرف روزانه یک اونس معادل یک چهارم فنجان آجیل بدون نمک برای کاهش میزان کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب یا همان اچ دی ال مفید است.
جو دو سر: سبوس جوی دو سر حاوی بتاگلوتان، فیبر محلول در آب است که به منجر به کاهش ال دی ال در گردش خون میشود. مطالعات نشان میدهد که مصرف روزانه دست کم ۳ گرم جو دو سر میزان این کلسترول را تا ۷ درصد کاهش میدهد. سبوس جوی دو سر همچنین حاوی آنتی اکسیدانی به نام پلی فنولیک است که منجر به جلوگیری از التهاب و تشکیل پلاک در دیواره شریانها میشود.
چای سبز: همه انواع چای حاوی آنتی اکسیدان هستند و مصرف آنها منجر به کاهش ال دی ال میشود، اما چای سبز حاوی آنتی اکسیدانی قوی به نام اپیگالوکتشین گالات است که بهترین نتایج را برای کاهش سطح ال دی ال دارد.
گریپ فروت: خوردن فقط یک عدد گریپ فروت در روز و ادامه آن به مدت یک ماه منجر به کاهش سطح کلسترول به میزان ۲۰ درصد میشود و آنهم به خاطر وجود لیکوپن در پالپ این میوه. گریپ فروت همچنین حاوی پکتین، یک فیبر محلول است که منجر به کاهش ال دی ال میشود. آگاه باشید که گریپ فروت میتواند درتداخل با مصرف برخی داروها مانند استاتینها و یا مهارکنندههای کانال کلسیم باشد و اگر درحال مصرف این داروها باشید، قبل از مصرف گریپ فروت با پزشک خود مشورت کنید.
استرولهای گیاهی: استرولهای گیاهی و استانول در مجموع به عنوان فیتواسترول شناخته میشوند و در روغن سویا، روغن ذرت، آجیل، حبوبات، غلات سبوس دار، میوهها و سبزیجات و حتی شکلات تیره موجود است.
مطالعات نشان میدهد که روزانه مصرف ۲ گرم استرول میتواند خطر کلسترول ال دی ال را به میزان ۶ تا ۱۴ درصد کاهش دهد.