به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، گروهی از متخصصان و پزشکان بیمارستان عمومی ماساچوست در بررسیهای اخیر خود متوجه شدند: افرادی که رژیم غذایی آنان بر پایه غذاهای گیاهی سالم قرار دارد، کمتر در معرض ابتلا به بیماری کووید-۱۹ و حتی نوع شدید این بیماری بوده اند.
اگرچه سابقه ابتلا به بیماریهای متابولیک مانند چاقی و دیابت نوع دو با افزایش خطر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ و همچنین افزایش خطر ابتلا به نوع شدید این بیماری مرتبط است، اما تاثیر کلی نوع رژیم غذایی بر این خطرات پیش از این شناخته نشده بود.
محققان اظهار داشتند: گزارشهای قبلی نشان میدهد تغذیه نامناسب یک مشخصه رایج در بین گروههایی است که به شکل ناخوشایندتری تحت تاثیر همه گیری قرار گرفته اند، اما تاکنون دادههای مربوط به ارتباط رژیم غذایی با خطر و شدت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ محدود بوده است.
در این بررسی اطلاعات ۵۹۲ هزار و ۵۷۱ نفر در انگلیس و آمریکا مورد ارزیابی قرار گرفت. ابتدا، شرکت کنندگان به پرسشنامهای در مورد عادات غذایی پیش از آغاز همه گیری پاسخ دادند. کیفیت رژیم غذایی با استفاده از یک رژیم غذایی سالم مبتنی بر گیاه که بر غذاهای گیاهی سالم مانند میوهها و سبزیجات تاکید دارد، ارزیابی شد.
در طول مدت انجام این مطالعه، ۳۱ هزار و ۸۳۱ نفر به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شدند. در مقایسه با افرادی که در پایینترین سطح امتیاز رژیم غذایی قرار داشتند، افرادی که در بالاترین سطح از این نظر قرار داشتند، ۹ درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری کووید-۱۹ و ۴۱ درصد کمتر در خطر ابتلا به نوع شدید این بیماری بودند.
محققان تاکید کردند: این مطالعه نشان میدهد افراد میتوانند خطر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را با توجه و تمرکز بر رژیمهای غذایی سالم به طور بالقوه کاهش دهند.
نتایج این مطالعه همچنین نشان میدهد استراتژیهای بهداشت عمومی که دسترسی به غذاهای سالم را بهبود میبخشد، میتواند به کاهش بار همه گیری کرونا کمک کند.
مشروح این مطالعه در مجله Gut منتشر شده است.