به گزارش جام جم آنلاین، سازمانهای بهداشتی مانند مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها(CDC) و سازمان بهداشت جهانی(WHO) به مردم توصیه کردند که به عنوان اولین خط دفاعی در برابر کووید ۱۹ واکسینه شوند.
متاسفانه بسیاری از مردم به دنبال وسایل حفاظتی جایگزین از جمله داروی آیورمکتین، داروی ضد مالاریا هیدروکسی کلروکین و حتی ویتامینها هستند که توسط مقامات بهداشتی توصیه نشده است.
بسیاری از افراد برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود از مکملهای غذایی مانند ویتامین C یا زینک (روی) استفاده میکنند اما کلینیک مایو ایالات متحده در این خصوص گفت: بعید است که این مکملها بر عملکرد سیستم ایمنی بدن افراد تاثیر داشته باشد و از بیمار شدن جلوگیری کند.
دکتر ساندرا آدامز، پروفسور زیستشناسی و ویروسشناس دانشگاه ایالتی مونتکلر، نیز اظهار کرد: ویتامینها نمیتوانند به اندازه کافی پاسخ ایمنی بدن را تقویت کنند تا از ابتلا به ویروس کرونا یا هر گونه دیگر جلوگیری کنند.
آدامز ادامه داد: ویتامینها نمیتوانند از عفونت ناشی از نوع دلتا پیشگیری و در هیچ مرحلهای در تکثیر ویروس سارس-کوو-۲(SARS-CoV-۲) یا انواع آن تداخل ایجاد کنند. همچنین ویتامینها برای تقویت پاسخ ایمنی برای جلوگیری از شروع بیماری کافی نیستند.
در حال حاضر و بر اساس اظهارات مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها نوع دلتا علت ۹۹ درصد از تمام موارد ابتلا به کووید است.
دیویدسون هارمر، پروفسور بهداشت جهانی و پزشکی در دانشکدههای بهداشت عمومی و پزشکی دانشگاه بوستون، دهها سال در مورد تعاملات بین تغذیه، عفونت و اهمیت ریزمغذیها برای عملکرد سیستم ایمنی تحقیق کرده است.
هارمر گفت: در حالی که مصرف ویتامینها و مواد معدنی برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی مهم است اما هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد مصرف ویتامینها از فرد در برابر ابتلا به کووید ۱۹محافظت میکند.
هارمر میگوید: شواهدی وجود دارد که نشان میدهد کمبود ویتامین D با افزایش خطر ابتلا به سارس-کوو-۲(ویروسی که باعث کووید ۱۹ میشود) مرتبط است. با این حال مطالعات محدودی که مکملهای ویتامین D را برای جلوگیری از عفونت ارزیابی کردهاند، هیچ نتیجه سودمندی نداشته است.
منبع: بهداشت نیوز
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد