به گزارش جام جم آنلاین، آنطور که رسانههای انگلیسی اعلام کردهاند، رانگنیک 63 ساله قرار است تا پایان فصل روی نیمکت شیاطین سرخ بنشیند و بعد از آن دو سال سمت مشاور و یا مدیر ورزشی این تیم را بر عهده خواهد گرفت.
وقتی به عملکرد این مربی آلمانی در تیمهای قبلیاش همچون لایپزیش و هوفن هایم نگاهی میاندازیم و فلسفه مربیگری او را بررسی میکنیم، متوجه میشویم که صحبتهای کلوپ تا چه اندازه درست بوده است. در حالی که فردا منچستر در یکی از مهمترین بازیهای فصلش مقابل چلسی صدرنشین قرار میگیرد، اما تمام اخبار این تیم پیرامون آمدن این مربی بادانش است. اگرچه ممکن است این مربی در کوتاه مدت نتواند دست به کار مهم و بزرگی بزند، اما هواداران منیو میتوانند با بودن رانگنیک به آینده تیمشان امیدوار باشند.
یک مربی مبدع
رانگنیک طی سه دهه دوران مربیگری از یک فلسفه بازی پیروی میکند که خودش بارها در مورد آن در مصاحبههای مختلف صحبت کرده است. او از اولین مربیانی بود که از تجزیه و تحلیل فیلم بازیها استفاده کرد. روش او که به اصطلاح گگن پرسینگ (پرسینگ متقابل) معروف است با استفاده از تحت فشار قرار دادن مدافعان حریف و بستن فضاها با دوندگی زیاد، یک سبک بازی جدید را به فوتبال معرفی کرد. او معتقد است بیشتر گلها در 10 ثانیه از بازیابی مجدد مالکیت به ثمر میرسند. تیم های او با سرعت زیاد و با پاسهای قطری با تغییر مدوام جناح بازی و بردن توپ به فضای خالی کناره زمین بازی میکنند .
زمانی که او در سال 2015 به لایپزیش پیوست، این تیم در بوندسلیگا 2 بود. حالا این تیم آلمانی تحت هدایت و برنامههای او در چند فصل اخیر همواره مدعی قهرمانی بوندسلیگا بوده است. او از سال 2012 به عنوان مدیر ورزشی تیم دیگر مجموعه ردبول یعنی سالزبورگ شروع به کار کرد و سعی به تزریق این فلسفه از فوتبال به تیم اتریشی کرد که در این راه به موفقیتهایی هم رسید. سالزبورگ رکورد گلزنی در لیگ اتریش را شکست (46 گل در 10 بازی). آنها همچنین شروع خیره کنندهای در رقابتهای لیگ قهرمانان اروپا در فصل 20-2019 داشتند که در یکی از بازیها در برابر لیورپول آماده یورگن کلوپ در دیداری تماشایی 4-3 شکست خوردند.
مشخصات تیمهای رانگنیک
او در طی تمام این سالها نشان داده که اصرار زیادی به جذب بازیکنان زیر 24 سال دارد. دلیل این موضوع هم کاملا مشخص است زیرا این سبک بازی مسستلزم دوندگی و آمادگی جسمانی بالای بازیکن است. بر همین اساس، آنها در آکادمی خود از بازیکنان و استعدادهایی بهره میبرند که به سبک بازی آنها کمک کنند. این را میتوان در استعداد های شکوفا شده این مربی دید؛ بازیکنانی مانند نبی کیتا، ارلینگ هالند، سادیو مانه و تیمو ورنر.
یکی دیگر از مواردی که در فلسفه کاری رانگنیک به چشم میآید، این است که او نقش بسزایی در تعیین مربیان بعد از خودش داشته است. زمانی که رانگنیک از سمت سرمربیگری لایپزیش استعفا داد، یولیان ناگلزمان را برای مربیگری فصل بعد این تیم انتخاب کرد. ناگلزمان به عنوان سرمربی بعد از رانگنیک بهترین گزینه برای حفظ فلسفه بازی لایپزیش بود. ناگلزمان در هوفنهایم زمانی دستیار رانگنیک بود و حتی توانست به عنوان سرمربی، هوفنهایم را به چمپیونزلیگ ببرد. این انتخاب خود شخص رانگنیک بود که با استقبال ناگلزمان همراه شد. ر این میان، بسیاری دیگر از مربیان مهم آلمانی همچون توماس توخل و یورگن کلوپ به این موضوع اشاره کردهاند که تحت تاثیر سبک بازی تیمهای رانگنیک بودهاند.
اکنون باید دید رانگنیک بعد از نشستن روی نیمکت منچستریونایتد، چه تغییراتی در سبک بازی این تیم ایجاد خواهد کرد و احتمالا پس از آن چه نقشی در به خدمت گرفتن مربی جدید خواهد داشت. تازهترین خبر در این مورد این است که گفته میشود اگر تلاشها برای به خدمت گرفتن پوچتینو به سرانجام نرسد، این تیم به سراغ اریک تن هاگ، مربی آژاکس میرود. با این حال 6 ماه مهم پیش روی رانگنیک و هواداران منچستر قرار دارد و تا آن موقع ممکن است عملکرد این مربی آلمانی باعث شود او نقش بیشتری در تصمیمگیریهای این تیم داشته باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب