به همت تلاشگران ذوب آهن اصفهان :

بومی سازی دوراسیون های کک سازی،مانع خروج ۳۳۰ هزار یورو ارز از کشور شد

دوراسیون های ماشین های تخلیه و درب بازکن از جمله قطعات حساس در مدیریت تولیدات کک و مواد شیمیایی به شمار می روند که در سال های گذشته مقرر بود از کشورهای خارجی تامین شوند اما تحریم ها سَد راه دریافت این تجهیزات شدند. ذوب آهنی های بلند همت با همکاری یکی از شرکت های توانمند داخلی بار دیگر، با گوهر اراده ، دانش و تجربه خویش این تجهیزات را در حدود ۵۵۰ شیت نقشه طراحی نموده و طی حدود یک و نیم سال بومی سازی کردند. این دستاورد بزرگ در گفتگو با تنی چند از تلاشگران این عرصه مورد کنکاش قرار داده شده است.
کد خبر: ۱۳۸۶۱۸۱
جام جم آنلاین اصفهان ؛ محمدحسین ترکان مدیر خرید تجهیزات ذوب آهن اصفهان گفت : با شروع جنگ روسیه و اوکراین، محدودیت هایی در تهیه اقلام خاص از بلوک شرق برای کشور به وجود آمده است.   
وی افزود : کشور اوکراین نیز به دلیل مشکلات جنگ که با آن مواجه شده ، کمبود انرژی را تجربه می کند که این موضوع بر ساخت قطعات و تحویل آنها نیز تاثیر مستقیم داشته است.
بومی سازی پنج درصدی را در سال جاری هدف قرار دادیم
مدیر خرید تجهیزات ذوب آهن اصفهان با اعلام این خبر که بومی سازی ۵ درصدی کالاهایی که قبلاً از خارج از کشور تامین می شد،از جمله مهمترین اهداف این مدیریت در سال جاری است، تصریح کرد : در این شرایط بومی سازی قطعات و تجهیزات در داخل کشورمان بیش از پیش اهمیت یافته است و این رویکرد در ذوب آهن اصفهان نیز با جدیت دنبال می شود.  
مسعود رفیعی سرپرست خرید قطعات ساخت در این مدیریت نیز اضافه کرد : قطعات و تجهیزاتی که امکان ساخت آنها در داخل کارخانه و یا تامین شان از خارج از کشور وجود ندارد، پیگیری بومی سازی آنها از طریق این اداره انجام می گیرد.  
وی افزود : بدین منظور کروکی برداری و تهیه نقشه از تجهیزات توسط دفتر فنی قسمت درخواست کننده انجام شده و سپس فرایند ساخت آن از طریق شرکت توانمند داخلی منتخب،مطابق با ضوابط توسط این مدیریت آغاز گردید.  
سرپرست خرید قطعات ساخت شرکت تصریح کرد : در خصوص ساخت دوراسیون های ماشین های درب بازکن و تخلیه نیز در سال ۹۱ درخواست خرید خارجی آن پیگیری گردید که واردات این تجهیزات میسر نشد لذا طی برگزاری جلسات مستمر با مدیریت تولیدات کک و مواد شیمیایی، این دو تجهیز در مدت زمان یک و نیم سال، توسط شرکت ماشین سازی اصفهان ساخته شد و به این مدیریت تحویل گردید.
بومی سازی که مانع خروج ۳۳۰ هزار یورو ارز،  از کشور شد   
رفیعی گفت : این تجهیزات در داخل کشور و با هزینه ای بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال ساخته شدند و لذا حدوداً از ۳۳۰ هزار یورو خروج ارز از کشور جلوگیری بعمل آمد.
احمد رضا بهرامی کاردان بازرگانی در مدیریت خرید تجهیزات شرکت نیز گفت :  پس از بررسی های فنی، برآورد هزینه و همچنین تکمیل نقشه ها، از شرکت های توانمند داخلی که سابقه همکاری با ذوب آهن اصفهان داشتند، دعوت بعمل آمد و پس از بازدید از محل و بررسی شرایط آنها ، پشنهادات اخذ گردید و مناقصه برگزار شد.
بهرامی اظهار داشت : در طی مناقصه برگزار شده، شرکت ماشین سازی اصفهان به عنوان برنده اعلام گردید و ساخت این دوراسیون ها را بر عهده گرفت.
حسن رضا جان محمدی سرپرست واحد ۲ تولید کک نیز اظهار داشت : با توجه به اینکه حدود ۱۰ سال از عمر باتری ۳ می گذرد، برخی از تجهیزات این قسمت دچار استهلاک شدند و به این دلیل توقف های زیادی را شاهد بودیم که ریسک هایی مانند افت کمی و کیفی تولید و تحت الشعاع قرار گرفتن برنامه های تعمیرات تجهیزات را در پی داشت.
وی افزود : به کمک مدیریت های نت مکانیک و نت راه و ساختمان، محوطه سازی برای تعویض این دوراسیون ها انجام گرفت و نیز کروکی برداری و نقشه های لازم از تجهیزات تهیه شد.  
تعویض و راه اندازی دوراسیون ها، بدون توقف انجام شد
سرپرست واحد ۲ تولید کک در شرکت خاطر نشان کرد : در طول عملیات تعویض و راه اندازی این دوراسیون ها، هیچ گونه توقفی در تولید کک باتری ۳ رخ نداد و لذا از همکاران مکانیک،برق و تکنولوژ و همچنین مدیریت راهبری و ماشین آلات سنگین که در این زمینه همکاری بسیار خوبی داشتند، تشکر و قدردانی می نمایم.    
یوسف اسکندری معاون تجهیزات مکانیک مدیریت تولیدات کک و مواد شیمیایی نیز گفت : پس از راه اندازی باتری شماره ۳ به همت تلاشگران ذوب آهن اصفهان در سال ۹۱، تداوم فرآیند تولید به دلیل نیاز به انجام تعمیرات و نگهداری از تجهیزات با چالش های فراوانی از جمله عدم وجود قطعات رزرو،نقشه و مدارک فنی و عدم پیش بینی پلت فرم های تعمیراتی جهت قطعات حساس مواجه بود.
وی افزود : در ادامه شرکت اوکراینی به دلیل تحریم ها از تعهدات ساخت این تجهیزات سر باز زد و قرارداد را به صورت یک طرفه فسخ نمود.
معاون تجهیزات مدیریت تولیدات کک و مواد شیمیایی ادامه داد : این قطعه به طور متوسط هر ۱۵ دقیقه یکبار درب سلول های باتری را باز و بسته می کند و لذا طی این سالیان نیاز به تعویض داشت که این اقدام توسط یکی از شرکت های توانمند داخلی انجام گرفت و طی هشت شبانه روز در مهرماه سال جاری نصب و راه اندازی گردید. 

هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها