گفت‌وگو با بانوی داروساز، محقق و بسیجی برگزیده کنگره ملی زنان تاثیرگذار

قوانین حمایتی از بانوان، جامع و قابل اجرا نیست

نعیمه مجیدی‌ذوالبنین، یک بانوی جوان دهه ‌شصتی و از برگزیدگان کنگره ملی زنان تاثیرگذار است. وی اصالتا اهل آذربایجان‌شرقی است و از یک خانواده مذهبی، انقلابی و علمی به‌شمار می‌رود. مادرش معلم بازنشسته پرورشی و قرآن و پدرش استاد بازنشسته دانشگاه است.
کد خبر: ۱۳۹۶۳۲۱

نعیمه در کنار درس خواندن فعالیت‌های قرآنی هم داشته است و پیرو آموزش‌های خانوادگی و تحت مربیگری استاد قرآنش همواره در دوران دانش‌آموزی، دانشجویی و استادی به فعالیت‌های قرآنی علاقه داشته است. این علاقه و تلاش موجب شده تا در چندین مسابقه استانی و کشوری در تمام مقاطع مذکور موفق به کسب رتبه شود و آن‌طور که خودش می‌گوید، همچنان میل به ارتقای سطح قرآنی از نظر مفهومی و تلاوتی دارد. خانم مجیدی  سال 1387 در رشته داروسازی در تبریز تحصیل دانشگاهی را آغاز کرد و سال 92 حین تحصیل، در آزمون دکترای رشته فارماکولوژی همان دانشگاه پذیرفته‌ شد و به‌طور مستقیم پس از اتمام دکترای عمومی، دوره تخصصی را آغاز کرده است. وی عضو هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، معاونت پژوهشی دانشکده داروسازی و مسئول مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه است و در عین حال فعالیت‌هایش در بسیج جامعه پزشکی و فعالیت‌های قرآنی را هم پیگیری می‌کند. در ادامه با این بانوی برگزیده کنگره ملی زنان تاثیرگذار بیشتر آشنا خواهیم شد.

از چه سالی وارد این حرفه شدید و چه اهدافی را مدنظر داشتید؟
بنده سال 1387 تحصیل خود را در رشته داروسازی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز آغاز نمودم و از همان ابتدا به علت علاقه بسیار به حوزه تحقیقات علوم دارویی، قصد تکمیل تحصیلات تا مدارج عالی را داشتم. لذا حین تحصیل در دوره دکترای عمومی داروسازی، در آزمون دکترای تخصصی رشته فارماکولوژی شرکت کردم و در سال 1392 در این رشته، در همان دانشگاه پذیرفته شدم. پس از فارغ‌التحصیلی در سال 1397، خدمت خود را در قالب هیات علمی در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم‌پزشکی ارومیه آغاز کردم و علاوه‌بر تلاش در جهت آموزش دانشجویان این رشته، جهت توسعه پژوهش علوم دارویی و پیشرفت به سمت تولید در کشور فعالیت دارم.
 
مهم‌ترین فعالیت‌های شما به عنوان بانوی تاثیرگذار چه چیزهایی است؟

در کنار مسئولیت سنگین پرورش دانشجویان علوم‌پزشکی، علی‌الخصوص داروسازان متعهد در زمینه تحقیقات علوم دارویی فعالیت مستمر دارم و در سمت معاونت پژوهشی دانشکده داروسازی در خدمت دانشجویان هستم. از سوی دیگر معتقدم در راستای نیل به اهداف تولید و دانش‌بنیان، باید در جهت نیل پژوهش‌ها به این سمت تلاش داشته باشیم که برای این امر مهم هم مسئولیت مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه را عهده‌دار هستم و در جهت رفع مشکلات فناوران حوزه سلامت فعالیت می‌کنم. همچنین بر این باور هستم که انسان باید در تمام ابعاد، برای رشد خود گام بردارد، طوری که علاوه‌بر توجه به حیطه‌های آموزش، پژوهش و فناوری در حیطه علوم قرآنی نیز فعالیت دارم و در برنامه‌های قرآنی دانشگاه چه در دوران دانشجویی و چه اکنون فعال هستم. همچنین با بسیج جامعه پزشکی همکاری داشته و مسئولیت یکی از کانون‌های دانشگاهی را بر عهده دارم که برگزاری جلسات جهاد تبیین و حلقه‌های صالحین جزو فعالیت‌های مهم دراین حوزه است.
   
شما متاهل هستید؟

بله در ابتدای آغاز دوره دکترای تخصصی با همسرم، دکتر رضا جعفری ازدواج کردم. در دوران دانشجویی علاوه‌بر کسب مهارت‌های آموزشی، پژوهشی به‌ویژه در زمینه تحقیقات علوم دارویی، همواره فعالیت‌های قرآنی و ورزشی و فرهنگی داشته‌ام.
   
آیا ازدواج مانع فعالیت‌های شما نشد؟

در سال 1397 همراه با همسرم که او هم فارغ‌التحصیل دکترای تخصصی رشته ایمونولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است، تعهدات خدمت خود را در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه آغاز کردیم و در قالب هیات علمی دانشکده داروسازی مشغول خدمت شدم. در حال حاضر آموزش رشته داروشناسی به دانشجویان رشته‌های مختلف علوم پزشکی را برعهده دارم و مجری چندین طرح پژوهشی، پایان‌نامه و طرح آموزشی هستم. موفق به کسب دو گرنت تحقیقاتی از موسسات نیماد و نصر نیز گشته‌ام و  همین‌طور مشغول انجام این طرح‌های ملی هستم. در سال اول حضورم در دانشگاه، با جلب اعتماد دانشگاه در دو سمت ریاست مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه و معاونت پژوهشی دانشکده داروسازی، بار سنگین مسئولیت را بر دوش گرفته‌ام. در این راستا جهت ارتقای حمایت از فعالیت‌های تحقیقاتی، فناورانه، محصول محور و دانش‌بنیان دانشگاه در تلاش هستم. همچنین با دفتر بانوان دانشگاه جهت ارتقای آگاهی جامعه عمومی و دانشگاهی در اهمیت موضوع جوانی جمعیت همکاری دارم. به عنوان مسئول کانون بسیج جامعه پزشکی پردیس دانشگاهی، تلاش در برگزاری فعال جلسات حلقه‌های صالحین برای اعضای فعال بسیج و برگزاری جلسات جهاد تبیین برای عموم جامعه پزشکی دارم. به‌ویژه دغدغه شناساندن پیشرفت‌های نظام و تلاش برای ایجاد عِرق و تعصب ملی در دانشگاهیان را دارم تا همگی با تلاش بیشتر قدمی به سوی خودکفایی و پیشرفت در سطوح جهانی داشته باشیم.

آیا بعد از گذشت سال‌ها فعالیت در این عرصه، احساس می‌کنید در این مسیر موفق عمل کرده‌اید؟
خدا را شاکرم که همواره مرا در مسیر حرکت به سمت موفقیت قرار داده و از شکست‌ها نیز درس حرکت مجدد گرفته‌ام. در عرصه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی همواره تلاش نموده‌ام پویا باشم و از حرکت باز نایستم. البته مسلما هنوز مسیر طولانی جهت رسیدن به اهداف عالی در هر یک از حوزه‌های رشد فردی و اجتماعی دارم. در این مسیر باید با کوچک شمردن مشکلات از سوی افرادی که در داخل کشور ناآگاهانه ناامیدی را می‌پراکنند و نیز مقابله با فشارهای روانی و اقتصادی که از سوی مخالفان پیشرفت ایران وارد می‌شود، تلاش بیشتر نمود تا با حداقل‌ها به بالاترین بهره‌وری ممکن رسید.
 
از نظر شما توجه برگزارکنندگان به عرصه «جهاد تبیین» تا چه اندازه محقق شد؟

برنامه‌هایی که در طول مراسم این کنگره اجرا شد، خود نمودی از روشنگری در حوزه‌های مختلف به‌ویژه مسائل مربوط به بانوان بود. از طرفی توجه به فعال بودن در زمینه جهاد تبیین نیز در منتخبین این کنگره بارز بود.
 
محدودیت‌هایی که احیانا بانوان در راستای فعالیت‌های‌شان با آن مواجه هستند، چیست؟

باتوجه به این‌که بانوان در کنار فعالیت‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی و... که می‌توانند داشته باشند، مسئولیت سنگین مدیریت داخل خانه و پرورش فرزندان را نیز بر عهده دارند، به نظر قوانین حمایت از بانوان در این زمینه می‌بایست کاربردی‌تر و اجرایی‌تر باشد تا دغدغه خاطر برای چنین بانوانی به حداقل برسد. متاسفانه بسیاری از این قوانین حمایتی متناسب با در نظر گرفتن تمام شرایط و جوانب نیست و گاهی بستر مناسب جهت اجرایی شدن ندارد.
 
ضرورت لزوم تسهیلات برای ایجاد اشتغال به‌خصوص اشتغال بانوان را تا چه اندازه لازم می‌دانید؟

مسلما در دنیای امروز، حضور بانوان در مشاغل مناسب متعدد در جوامع یک ضرورت و نیاز مهم است و گاهی در برخی مشاغل نقش موثر زنان بارزتر از مردان نیز بوده. لذا اولا با برابر دانستن حق زنان و مردان جهت حضور در یک شغل متناسب با اصل شایسته‌سالاری، زمینه حضور زنان در بسیاری از مواردی که در گذشته کمرنگ‌تر بود، تسهیل می‌شود. ثانیا با توجه به نقش ویژه زنان شاغل در رسیدگی به امور شغلی همراه با مدیریت امور خانه، مسلما می‌بایست حمایت‌ها و امکانات کمک‌کننده به تسهیل این امور فراهم باشد تا در هر دو حوزه با طیب خاطر فعالیت داشت.

منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها