به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، یدالله جواد پور با اشاره به اینکه تریتیکاله حاصل تلاقی چاودار و گندم است و به آن چاودم هم می گویند اظهارداشت: این گیاه در بهار و پاییز کشت شده و نسبت به سرما، خشکی و شوری از گندم و جو مقاومتر است.
وی افزود: این محصول در خاکهای کمتر حاصلخیز و شنی عملکرد مناسب تری از چاودار و گندم داشته و در مقایسه با جو تولید دوبرابر دارد.
جواد پور گفت: به طورکلی تریتیکاله ۲۰ درصد برتری عملکرد نسبت به گندم داشته و مقاومت خوبی نسبت به ریزش دارد.
وی اضافه کرد: عملکرد این محصول در هرهکتار در مناطق مختلف کشور بطور متوسط ۷ تن و عملکرد کاه تولیدی تا ۱۰ و نیم تن در هکتار گزارش شده است.
جواد پور ضمن اشاره به اینکه دانه تریتیکاله دو منظوره مصرف میشود،گفت: از آرد آن برای تهیه انواع شیرینی کیک ونان مخصوص استفاده میشود، اختلاط آرد گندم و تریتیکاله موجب افزایش ماندگاری و پوکی نان شده و کیفیت نان را بهبود میبخشد.
مدیر زراعت اظهار داشت: از دیگر مصارف این محصول می توان به تامین علوفه واحدهای دامداری اشاره کرد و با توجه به کیفیت مطلوب در تغذیه دام وطیور از گندم و جو برتر است زیرا اسید آمینه لیزین بالاتری نسبت به گندم دارد.
جواد پور افزود: این گیاه تحمل بالایی در مزارع سر چرا توسط دام دارد و به عنوان علوفه سبز در چرای مزرعه ای و علوفه سیلو شده استفاده می شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
حسن روشن در گفت و گو با جام جم آنلاین مطرح کرد ؛
در گفتوگوی «جامجم» با یک کارشناس تحولات جمعیت ایران و جهان مطرح شد
با مسعود کاویانی، درباره تاریخچه، روند شکلگیری و افقهای پیش روی رادیو معارف گفتوگو کردیم
گپوگفت «جامجم» با چند هنرمند رادیویی در آغاز سال جدید