معرفی ۷ نرم افزار برتر مدیریت مطب
نرم افزار مدیریت مطب چیست و چه کاربردی دارد؟
نرم افزارهای مطب جهت بهبود در مدیریت و نظم بخشی مطبها و کلینیکها توسط شرکتهای نرم افزاری تولید میشوند. این نرم افزارها پروسههای زمان بر کلینیکهای پزشکی را کاهش داده و انجام امور اداری مطبها را راحتتر میکنند.
در صورت انتخاب درست نرم افزارهای مطب و کلینیک نه تنها هزینههای جاری مطب کاهش مییابند بلکه باعث درآمد زایی بیشتر مطب و رضایت بیماران میشود.
در ادامه برخی از نکات مهم که در خرید نرم افزار مطب و کلینیک باید به آنها دقت کرد را بیان کرده، سپس به چند نرم افزار موفق در این زمینه اشاره میکنیم.
نکات مهم در خرید نرم افزار مطب
نیازهای خود را تعیین کنید
قبل از انتخاب هر نرم افزاری، ابتدا نیازهای خود را به دقت مشخص کنید. بررسی کنید که چه قابلیتهایی برای مطب شما ضروری است؛ مثلاً روزمه بیماران، برنامهریزی وقتهای نوبتدهی، صدور نسخه و قبوض پزشکی، پرونده سلامت و غیره.
امکانات و قابلیتهای نرم افزار
مطالعه و بررسی دقیق از امکانات و قابلیتهای نرم افزار مورد نظر خود داشته باشید. مطمئن شوید که نرم افزار انتخابی، قابلیتهایی را که برای مطب شما ضروری است، دارا میباشد.
به عنوان مثال، اطلاعات پزشکی بیماران را به صورت کامل و سازماندهی شده ثبت و نگهداری کند، امکان ضمیمه نمودن هر نوع فایل (صوتی، تصویری و ...) به پرونده بیماران را به صورت جداگانه داشته باشد، دارای گزارش گیریهای مد نظر شما باشد، دارای امکان ثبت اسناد مالی باشد و یا هر امکان دیگری که مد نظر شماست در نرم افزاری که میخواهید خریداری کنید وجود داشته باشد.
سازگاری با تجهیزات موجود
مطمئن شوید که نرم افزار انتخابی قابلیت سازگاری با تجهیزات موجود در مطب شما (مانند دستگاههای پزشکی، نمابر و ...) را داراست. همچنین، بررسی کنید که آیا نیاز به سرورهای خاص یا تجهیزات پیچیده اضافی دارد یا خیر.
استقرار و پشتیبانی فنی
اطمینان حاصل کنید که شرکت تأمین کننده نرم افزار، استقرار و نصب آن را به درستی انجام داده و به شما پشتیبانی فنی مناسب ارائه میدهد. همچنین، بررسی کنید که آیا شرکت پشتیبانی، بهروزرسانیها و اصلاحات امنیتی را به طور منظم ارائه میکند یا خیر.
قابلیت استفاده و رابط کاربری
نرم افزار مطب باید دارای رابط کاربری ساده و قابل استفاده باشد تا کار با آن برای همه اعضای تیم مطب آسان و راحت باشد. میتوانید نسخهٔ دمو را دریافت کنید و آن را بررسی کنید تا عملکرد و میز کار آن را مشاهده کنید.
همچنین قبل از خرید باید از امکانات احتمالی که در آینده میخواهید استفاده کنید مثل اجرای برنامه به صورت دورکاری مطلع شوید. شاید در حال حاضر نیازی به اجرای برنامه به صورت دورکاری نداشته باشید، ولی احتمال این را میدهید که در آینده نیاز به استفاده از برنامه به صورت دور کاری دارید. در صورت نیاز نرم افزاری را تهیه کنید که این امکان بر روی آن قابل اجرا باشد.
امنیت و حفاظت اطلاعات
در نظر داشته باشید که نرم افزار انتخابی باید دارای سطح امنیت بالا برای حفاظت از اطلاعات پزشکی حساس باشد. مطمئن شوید که نرم افزار از روشهای رمزنگاری قوی برای حفظ حریم خصوصی بیماران استفاده میکند و دارای سیاستها و فرآیندهای مناسب برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به اطلاعات است. همچنین امکان تخصیص دسترسی و یا عدم دسترسی کاربران به قسمتهای مختلف برنامه وجود داشته باشد.
قابلیت انطباق و توسعه
مطمئن شوید که نرم افزار قابلیت توسعه و انطباق با نیازهای آینده مطب شما را داراست. به عنوان مثال، آیا میتوانید تعداد کاربران را به راحتی افزایش دهید؟ آیا قابلیت اضافه کردن ماژولها و امکانات جدید به نرم افزار وجود دارد؟
قیمت و هزینههای مرتبط
هزینه خرید و استفاده از نرم افزار مطب نیز یک عامل حائز اهمیت است. بررسی کنید که آیا هزینه نرم افزار مطب و کلینیک در محدودهٔ بودجهتان قرار دارد و آیا هزینههای دیگری مانند لایسنس، پشتیبانی نرم افزار مطب و آپدیتهای آینده نیز وجود دارد.
نظرات و تجربیات کاربران
قبل از خرید، نظرات و تجربیات دیگران در مورد نرم افزار را بررسی کنید. میتوانید با کاربران فعلی صحبت کرده و نظرات آنها دربارهٔ عملکرد نرم افزار مطب، پشتیبانی و سایر جنبههای مهم نرم افزار را جویا شوید.
پشتیبانی پس از خرید
مطمئن شوید که شرکت تولیدکننده یا تأمین کننده نرم افزار، پشتیبانی مناسب و خدمات پس از فروش را ارائه میدهد. این خدمات پس از فروش شامل: آپدیتها، رفع اشکالات و سوالات فنی است. همچنین، بررسی کنید که آیا دسترسی به منابع آموزشی مثل راهنماها و آموزشهای آنلاین فراهم است یا خیر.
در زمینه پشتیبانی نرم افزار شرکتهایی که دارای سابقه فعالیت طولانی تری هستند بدلیل تجربه و مشتری مداری عملکرد خیلی بهتری نسبت به شرکتهایی نوپا دارند.
معرفی ۷ نرم افزارمدیریت مطب
در زیر به ترتیب به ۷ نرم افزار مدیریت مطب اشاره میکنیم.
نرم افزار مطب سینا
نرم افزار مدیریت کلینیک و مطب سیناپردازش با نام تجاری "نرم افزار مطب سینا" توسط شرکت نرم افزاری سیناپردازش تولید شده است. این شرکت در سال ۱۳۷۶ تأسیس شده و نرم افزار مطب را در سال ۱۳۹۳ تولید و به بازار عرضه کرده است. نرم افزاری سیناپردازش ناشر نرم افزارهای مالی و اداری و اصناف است.
نرم افزار مطب سینا جهت مطب و کلینیکها تولید شده و امکاناتی نظیر ثبت پرونده بیماران، نوبت دهی، ثبت تشخیص پزشک، اضافه کردن تصاویر و متن به پرونده بیماران، استفاده از قلم نوری، صدور و چاپ قبوض به فرمت دلخواه، گزارش گیریهای متنوع، کاردکس بیمار، ثبت اسناد حسابداری مطب و امکانات متنوع دیگریست که با جستجوی عبارت (نرم افزار مطب سینا) در گوگل میتوانید امکانات آن را مشاهده نمایید.
نرم افزار پزشک ۲۴
این نرم افزار به صورت تحت وب و آنلاین میباشد و امکاناتی همچون ثبت تاریخچهی بیمار، مدیریت سوابق پزشکی و نوبت دهی، ویزیت آنلاین پزشکی، وبسایت شخصی پزشک و ارسال پیامک به بیماران را فراهم میکند.
نرم افزار مطب بقراط
این نرم افزار نیز به صورت تحت وب و آنلاین میباشد و دارای امکان ثبت پرونده بیماران و نوبت دهی است.
در نرم افزارهای تحت وب تمامی امور پزشک و بیمار به صورت آنلاین است و نیازی به نصب نرم افزار در سیستم شخصی نیست لذا از امکانات آنها میتوان به: عدم نیاز به نصب برنامه و اجرا بر روی تمامی دستگاهها اشاره کرد، ولی از معایب آنها میتوان به این مورد اشاره نمود که اگر هزینه سالانه نرم افزار پرداخت نشود امکان استفاده از آن میسر نیست.
نرم افزار دکتر دکتر
نرم افزار دکتر دکتر یک پلتفرم رایگان برای بیماران است که با استفاده از آن میتوانند پزشکان مورد نظر را ببینند و نظرات دیگر بیماران را مشاهده کنند و با انتخاب پزشک، نوبت مد نظر خود را به صورت آنلاین یا آفلاین ثبت کنند.
نوبت دات آی آر
نوبت داتآیآر یک پلتفرم آنلاین نوبت دهی است که در آن میتوان به بهترین پزشکان کشور دسترسی پیدا کرد و به شما امکان میدهد تا بتوانید بهراحتی از پزشک موردنظر خود وقت ویزیت دریافت نمایید.
همچنین فرصت مناسبی برای پزشکان است که با ثبت نام در این سایت امکان ارائه خدمات بهتری را به جامعه بیشتری از بیماران داشته باشند.
دکتر تو
دکتر تو امکان نوبت دهی آسان به بیماران را فراهم کرده. همچنین در این اپلیکیشن امکان مشاوره تلفنی و تصویری وجود دارد.
نوبت دهی بیمارستانها و درمانگاهها
همچنین برخی از بیمارستانها و درمانگاهها دارای سیستم نوبت دهی و پذیرش اختصاصی هستند. مثل بیمارستان میلاد.
حق انتخاب با مشتریست
در رابطه با انتخاب نرم افزار هیچگاه نمیشود گفت که کدام نرم افزار بهتر است. چون کلمه بهتر از نظر هر شخص متفاوت است و بر اساس نیازهای هر شخص و مجموعه تعریف میگردد؛ لذا نمیتوان گفت که چه نرم افزاری برای شما عملکرد بهتر را دارد.
برای انتخاب نرم افزاری که تمام نیازهای شمارا برطرف کند نیاز است ابتدا امکانات مورد نیاز خود را سنجیده و با امکانات موجود در نرم افزار مطب انتخابی مقایسه کنید. سپس دمو محصول و شرکت ارائه دهنده محصول را ارزیابی کنید تا به بهترین محصول با توجه به نیاز خود برسید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد