وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح:

جمهوری اسلامی ایران اشراف کاملی بر منطقه دارد

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس:

تمدید تحریم‌ های تسلیحاتی ایران بی‌خاصیت است

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: چه غربی‌ها تحریم‌ های تسلیحاتی ایران را بردارند یا برندارند، برای امکانات و تجهیزات تسلیحاتی ما که قریب به اتفاق آن ساخت داخل است، هیچ تأثیری ندارد.
کد خبر: ۱۴۲۲۸۰۳

به گزارش جام جم آنلاین، وحید جلال زاده در گفتگو با مهر در واکنش به اقدام اخیر فرانسه، آلمان و بریتانیا که اعلام کرده‌اند تحریم‌ های تسلیحاتی علیه ایران را پس از ۱۸ اکتبر - روزی که تحریم‌ های تسلیحاتی طبق توافق هسته‌ ای پایان می‌یابد- ادامه خواهند داد، گفت: جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده است که این سه کشور اروپایی نامه‌ای را به وی نوشتند مبنی بر اینکه با توجه به عدم پایبندی جمهوری اسلامی ایران به تعهدات برجامی، آن‌ها هم برخی از تعهدات خود را انجام نمی‌دهند.

وی متذکر شد: اصل ماجرا آن است که در برجام بندی آمده بود مبنی بر اینکه در پنج سالگی برجام، تحریم‌ های تسلیحاتی متعارف ایران برداشته شود که سال ۲۰۲۰ پنج سالگی برجام بود. همان موقع خود غربی‌ها یک بازه زمانی سه ساله را به ادامه تحریم‌ های تسلیحاتی ایران اضافه کردند، یعنی حرف آنان این بود که تحریم‌های تسلیحاتی ایران را در سال ۲۰۲۳ برمی‌دارند که این زمان ۲۷ مهر ماه امسال به پایان می‌رسد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در نهایت این تصمیم اتخاذ و مقرر شد این کشورها در سال ۲۰۲۳ این تحریم‌ها را بردارند که در بیانیه اخیر آنان به این مسئله اشاره می‌کنند که ما در پایان هشت سالگی برجام و موعدی که برای پایان تحریم‌های تسلیحاتی ایران در نظر گرفته شده بود، نمی‌خواهیم تحریم‌های تسلیحاتی متعارف ایران را حذف کنیم. توجیه آنان هم این بوده که جمهوری اسلامی ایران به تعهداتش خود در برجام عمل نمی‌کند و به توافقاتی هم که با آژانس بین المللی انرژی اتمی داشته است، متعهد نیست.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی افزود: تحریم جدیدی علیه ایران اعمال نشده، بلکه مسئله آن است که طبق برجام این کشورها باید ۲۷ مهر امسال تحریم‌های تسلیحاتی را بردارند که الان می‌گویند این کار را نمی‌کنند. در واقع، مطابق با برجام همه تحریم‌های تسلیحاتی ایران برداشته شد، اما اروپایی‌ها این قید را آورده بودند که در سال ۲۰۲۳ که تاریخ دقیق آن حدود یک ماه دیگر است، تحریم‌های تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران را حذف می‌کنند که الان زیر حرف خود زدند و گفتند این کار را انجام نمی‌دهند و تحریم‌های تسلیحاتی ایران را ادامه می‌دهند.

جلال زاده با بیان اینکه آنان مدعی شدند ایران به تعهداتش عمل نمی‌کند، ادامه داد: بیانیه این کشورها در این مقطع زمانی چند پیام دارد؛ در وهله اول اروپا و به خصوص سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان خودشان را مغبون و باخته اغتشاشات سال گذشته می‌دانند. به بیان دقیق‌تر، سال گذشته پروژه اغتشاش در ایران سه ضلع شامل آمریکا، اروپا به سرکردگی سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان و چند کشور عربی منطقه داشت. یک سال از آن حوادث گذشته است و دنیا دید که ما با کشورهای حوزه خلیج فارس تنش زدایی کردیم و الان روابط خود را بازسازی می‌کنیم و تعریف جدیدی از روابط با این کشورها را در سیاست خارجی خود دنبال می‌کنیم.

وی متذکر شد: همچنین آمریکایی‌ها برای تبادل زندانیان خود با ایران و آزادسازی اموال بلوکه شده ما در کره جنوبی پا پیش گذاشتند و با واسطه برخی از کشورها این کار را انجام می‌دهند که رو به اتمام است. این وسط بیشترین هزینه را اروپا داد، چرا که شاهد اتفاقاتی از جمله حمله به سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های ایران در برخی از کشورهای اروپایی بودیم و رؤسای جمهور، پارلمان‌ها و برخی از وزرای این کشورها هم ملاقات‌هایی با ضدانقلاب انجام دادند. الان یک سال از آن اتفاقات گذشته و علی رغم آنکه آنان بسیار تلاش کردند که در آستانه یک سالگی آن اتفاقات دوباره حوادث تلخی را برای کشورمان رقم بزنند، اما الان می‌بینند دستشان خالی است و یک بازی بین المللی را باختند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنده این بیانیه را در راستای یک اروپای مغبون و بازنده ارزیابی می‌کنم، چرا که آنان با این اقدام به دنبال آن هستند که به برخی از افراد در خارج از کشور و عده‌ای قلیل در داخل کشورمان پیام دهند که این کار از دستمان برمی‌آمد که در مورد برجام یک بیانیه دهیم. به اعتقاد بنده این بیانیه بی‌خاصیت است، چرا که اروپا هیچ وقت این تحریم‌ها را برنداشته بود که الان بخواهد آن را تمدید یا وضع کند.

جلال زاده تاکید کرد: از سوی دیگر این اقدام اثری بر مناسبات تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران ندارد، چرا که ما با اروپا سال هاست مراودات تسلیحاتی نداریم. همچنین با آمریکا هم در این حوزه مراوده‌ای نداریم و آنان تحریم‌های تسلیحاتی ایران را بردارند یا برندارند، برای امکانات و تجهیزات تسلیحاتی ما که قریب به اتفاق آن ساخت داخل است، هیچ تأثیری ندارد. آنان با این کار فقط به دنبال آن بودند که به برخی از دوستان خود نفس مصنوعی دهند و بگویند اروپایی‌ها همچنان با جمهوری اسلامی ایران کنار نیامدند.

وی اظهار داشت: آنان سال هاست این تحریم‌ها را علیه ایران وضع کردند، اما چه اتفاقی به غیر از پیشرفت تسلیحات جمهوری اسلامی ایران رخ داده است؟ این سطح از بازدارندگی که جمهوری اسلامی ایران الان در حوزه دفاعی به آن دست پیدا کرده، جزو موفقیت‌های جمهوری اسلامی ایران است و این اقدامات غربی‌ها بی خاصیت است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها