مواد لازم برای ۴ نفر
لوبیاسبز: ۴۰۰ گرم
هویج: دو عدد متوسط
گوشت خورشتی: ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
فلفل دلمهای: یک عدد
پیاز: یک عدد بزرگ
ربگوجه فرنگی: دو قاشقغذاخوری
جعفری و آب لیمو: به مقداردلخواه
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه خوراک لوبیاسبز
مرحله اول: برای تهیه خوراک لوبیاسبز خوشمزه ابتدا لوبیاسبز را بهخوبی میشوییم، سپس سروته لوبیاها را جدا میکنیم. در ادامه لوبیاها را به صورت تکههای یک تا دو سانتیمتری خردکرده و کنار میگذاریم.
مرحله دوم: پیاز را بهصورت نگینی یا خلالی یکدست خرد میکنیم، سپس به تابه روغن اضافه کرده و پیازها را بهخوبی تفت میدهیم تا سبک شود.
مرحله سوم: پس از اینکه پیاز سبک شد، گوشت را به صورت تکههای کوچک خرد کرده و به همراه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن میافزاییم. در ادامه گوشت را بهخوبی تفت میدهیم تا تغییر رنگ داده و کمی سرخ شود.
مرحله چهارم: پس از اینکه رنگ گوشت بهطور کامل تغییر کرد، سپس هویج را که به صورت نگینی خرد کردهایم به آن اضافه کرده و پس از اینکه هویج کمی تغییر رنگ داد، مواد را به یک سمت تابه جمع میکنیم.
مرحله پنجم: در این مرحله ربگوجه فرنگی را به همراه کمی روغن در سمت دیگر تابه بهخوبی تفت میدهیم و در ادامه لوبیاسبز را به مواد اضافه کرده و خوب با هم ترکیب میکنیم.
مرحله ششم: چهار لیوان آبجوش به قابلمه اضافهکرده و اجازه میدهیم مواد خوراک بپزد.
نکته: برای اینکه گوشت طعم و بوی زهم نداشته باشد، پس از اینکه آبجوش آمد، کفهای روی سطح آب را با قاشق جمع کرده و دور میریزیم.
مرحله هفتم: در این مرحله حرارت زیر تابه را کم میکنیم و اجازه میدهیم خوراک با حرارت ملایم بپزد. پس از گذشت یک ساعت فلفلدلمهای را به صورت نگینی خرد کرده و به تابه میافزاییم.
مرحله هشتم: حالا سیبزمینی را پوستگرفته و بهصورت نگینی خرد میکنیم، سپس بههمراه مقداری نمک و ادویه به تابه اضافه میکنیم. پس از اینکه سیبزمینی و فلفل دلمهای به طور کامل پختند، طعم خوراک را میچشیم.
مرحله نهم: در این مرحله مقداری آب لیموترش یا آبغوره و درصورت نیاز کمی نمک اضافه میکنیم. درنهایت خوراک را درون ظرف مورد نظرمان میکشیم، سپس با جعفری خردشده تزئین کرده و به همراه نان یا برنج سرو میکنیم.
خواص لوبیاسبز
لوبیاسبز فیبر فراوانی دارد به همین دلیل در بهبود حرکات روده و درنتیجه سلامت دستگاه گوارش مؤثر است. جالب است بدانید، در پزشکی مدرن، اصطلاح فودمپ(fodmap) به انواعی از کربوهیدرات گفته میشود که در بدن انسان قابلیت هضم ندارند اما توسط باکتریهای روده مصرف میشوند و سبب ایجاد نفخ، دردشکمی، اسهال، یبوست و بهطور کلی مشکلات گوارشی میشوند. غذاهایی که فودمپ کمی داشته باشند، از نظر سلامت برای بدن بهتر هستند. لوبیاسبز با وجود فیبر بالا، ولی فودمپ آن کم است و به همین دلیل یکی از خواص آن در طب سنتی، کمک به سلامت دستگاه گوارش است.
خواص ضدسرطانی لوبیاسبز
بسیاری از میوهها و سبزیها دارای آنتیاکسیدانهایی هستند که سبب شده، خاصیت ضدسرطانی داشته باشند. لوبیاسبز دارای میزان بالایی کلروفیل است که به آنها خاصیت ضدسرطان بودن بخشیده. مصرف لوبیاسبز بهصورت بخارپز یا کمپخت، در پیشگیری از بسیاری از بیماریهای بدخیم موثر است.
خواص لوبیاسبز برای زنان
زنان بهدلیل دورههای عادت ماهانه و همچنین بهخاطر دوران بارداری، به مصرف مداوم آهن نیاز دارند تا از کمخونی جلوگیری کنند. لوبیاسبز به دلیل برخورداری از میزان زیادی آهن و همچنین اسیدفولیک در پیشگیری از کمخونی و درمان آن، مؤثر است. همچنین با توجه به اهمیتی که مصرف اسید فولیک در زنان باردار، برای جلوگیری از نقص لوله عصبی جنین دارد؛ مصرف لوبیاسبز در این دوران بهشدت توصیه میشود.
مضرات لوبیاسبز
باوجود تمام خواص لوبیاسبز، هرماده غذایی میتواند مضراتی نیز به همراه داشته باشد؛ لوبیاسبز نیز از این قاعدهمستثنا نیست. از مضرات لوبیاسبز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
وجود ویتامینK بهعنوان یک فاکتور انعقادی در لوبیاسبز میتواند با داروهای رقیقکننده همچون وارفارین تداخل کند، بنابراین بهتر است افرادی که از این داروها استفاده میکنند، مصرف لوبیاسبز را محدود کنند.
فیتیک اسید که در لوبیاسبز وجود دارد، برای جذب مواد معدنی مشکل ایجاد میکند. به همین دلیل افرادی که جذب مواد معدنی در آنها بهخوبی صورت نمیگیرد یا کمبود هریک از مواد معدنی را دارند؛ باید مصرف لوبیاسبز را محدود کرده و با یک پزشک مشورتکنند.
از دیگر مضرات لوبیاسبز، وجود لکتین است، البته لکتین با پختن کاهش پیدا میکند، بنابراین تاثیر منفی آن روی دستگاه گوارش از بین میرود یا کاهش مییابد.
خواص لوبیاسبز برای افسردگی
یکی از خواص لوبیاسبز در طبسنتی، کمک به پیشگیری از افسردگی است. وجود فولات در لوبیاسبز سبب میشود عواملی که در تولید هورمونهایی همچون سروتونین، دوپامین و اپینفرین اختلال ایجاد میکنند، در بدن تجمع پیدا نکنند و درنتیجه فرد به افسردگی متعاقب از کمبود این هورمونها دچار نشود. بنابراین مصرف آن در افرادی که دچار اختلال درخواب، مشکل اشتها یا بدخلقی هستند، بسیار توصیه میشود.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد