بهگزارش روابط عمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی، پروانه کلاته افزود: آنی کیک کوهی هنرمند پیشکسوت و احیاکننده رشته ابریشمبافی در شهرستان رازو جرگلان درگذشت.
وی ادامه داد: رشته ابریشمبافی جزو رشتههای صنایعدستی منسوخ شده در خراسان شمالی بود که به همت این بانوی هنرمند در سالهای گذشته احیا و باز زندهسازی شد.
کلاته گفت: در حال حاضر با احیای رشته ابریشمبافی، ۴۰ هنرمند و صنعتگر در شهرستان راز و جرگلان در این رشته مشغول به فعالیت هستند.
نوغانداری یکی از حرفههای پررونق در شهرستان راز و جرگلان است که تعداد زیادی از زنان و مردان این منطقه به این کار مشغول هستند.
تولید ابریشم در این شهرستان موجب شده تا افراد دیگری به تولید برخی از محصولات منحصر به فرد دیگر همچون تولید فرش ابریشم مشغول شوند.
ابریشم بافی یکی دیگر از مشاغلی است که توسط زنان ترکمن شهرستان راز و جرگلان انجام می شود و یکی از منابع درآمدی خانواده محسوب می شود.
به گزارش جام جم ، روند تولید پارچههای ابریشمی به این شکل است که : بعد از اینکه پیله های ابریشم تولید شدند، ابتدا تمیز می شوند و سپس توسط دستگاهی به نخ های ابریشم استحکام داده می شود.
بعد از اینکه نخ ها محکم شدند به صورت ضرب دری تبدیل به کلاف می شوند و بعد از آن توسط خاکستر درخت توت و بوته کنجد سفید، سفید می شوند و با رنگهای شیمیایی، پوست درخت گردو و پوست انار رنگ می شوند.
آهار کردن نخ های ابریشم از دیگر اقداماتی است که بعد از رنگ کردن انجام می شود و این امر مقاومت نخ ها را بیشتر می کند.
نخ های محکم شده داخل قرقره گذاشته می شود و توسط آن امر چله کشی انجام می شود و سپس با پارچه های ابریشم بافته شده روسری ترکمن ابریشمی و پارچه پیراهنی زنانه تولید می شود./ خراسان شمالی ـ خبرنگار جام جم ـ اسدالله ابراهیمی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد