فوت و فن‌های یک سوپ خوشمزه و خوشرنگ

سوپ لبو مخصوص روزهای سرد سال

با آغاز فصل سردسال فروشنده‌های دوره‌گردی که مجمعه‌های بزرگ را روی چرخ‌های دستی گذاشته و لبو داغ به دست رهگذران می‌دهند در گوشه و کنار هر کوی و برزنی دیده می‌شود. اصلا لبو به بخشی از خاطرات نوستالژیک زندگی ما تبدیل شده است، البته تنها خوراکی‌ای نیست که از چغندر قرمز تهیه می‌شود، بلکه می‌توانیم با آن سوپ، سالاد و...خوشمزه‌ای درست کنیم.
کد خبر: ۱۴۲۸۲۹۶

مواد لازم برای ۴ نفر

شیر: ۲.۵ پیمانه
پیاز: ۲ عدد
آب لیمو‌ترش تازه: ۲‌قاشق سوپخوری
کره: یک‌چهارم پیمانه
هویج: ۲ عدد
خامه صبحانه: ۴ قاشق سوپخوری
کرفس: ۲ ساقه
لبو: ۵۰۰ گرم
آب مرغ: ۲ پیمانه
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی

طرز تهیه سوپ لبو

مرحله اول: برای تهیه این سوپ خوشمزه، ابتدا کرفس و هویج را به صورت نگینی خرد می‌کنیم، سپس در یک قابلمه کره را اضافه کرده و می‌گذاریم با حرارت ملایم ذوب شود.

مرحله دوم: پیاز را که به صورت نگینی خرد شده اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم تا سبک و شیشه‌ای شود. زمانی که پیاز نرم شد، کرفس و هویج را به آن قابلمه اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا تغییر رنگ بدهند.

مرحله سوم: در این مرحله پوست لبو را جدا کرده و رنده درشت می‌کنیم. در ادامه لبو رنده شده را به همراه یک قاشق سوپخوری آب لیموترش تازه، آب‌مرغ، نمک و فلفل سیاه به مواد می‌افزاییم.

مرحله چهارم: حالا اجازه می‌دهیم سبزیجات به مدت ۳۰ دقیقه بجوشند تا کاملا پخته شوند. پس از گذشت این زمان، سوپ را در غذاساز ریخته و به‌خوبی میکس می‌کنیم تا کاملا پوره و یکدست شود.

مرحله پنجم: در ادامه مجددا سوپ را به قابلمه برگردانده و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم. حالا شیر و خامه صبحانه را با هم درون یک ظرف مناسب ریخته و مخلوط می‌کنیم تا با هم ترکیب و یکدست شوند.

مرحله ششم: حالا یک ملاقه از سوپ به مخلوط شیر و خامه اضافه کرده و هم می‌زنیم تا دمای شیر و خامه با سوپ یکی شود، سپس آن را به قابلمه اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم. 

مرحله هفتم: زمانی که سوپ جوش آمد، بلافاصله قابلمه را از روی حرارت بر می‌داریم، سپس مابقی آب لیموترش را به سوپ اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم. در نهایت سوپ را درون ظرف دلخواه‌مان می‌ریزیم و به همراه نان جو سرو می‌کنیم.

خواص لبو 
لبو درواقع ریشه اصلی گیاه چغندر است که ازقدیم تاکنون در فصول سرد سال میان ایرانیان طرفداران زیادی داشته و علاوه بر این‌که خوراک دلپذیری است به‌عنوان یک‌داروی گیاهی و رنگ خوراکی نیز استفاده می‌شود. لبو دارای خاصیت فراوانی است و یک منبع غنی از فولات و منگنز، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامینB۶، پانوتنیک اسید، کولین، بتایین، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیوم است که پپتین موجود در لبو برای درمان افسردگی مفید بوده و تریپتوفان موجود در آن ذهن را آرام می‌کند. چغندر دارای ماده‌ای به نام کولین است که می‌تواند حرکات عضلانی، خواب، یادگیری و حافظه را تقویت کند. این مواد مغذی با جذب چربی باعث انتقال امواج عصبی شده و التهاب مزمن را کاهش می‌دهد.
کمک به پیشگیری از سرطان: چغندر دارای رنگدانه بتاسیانین است که می‌تواند از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری کند. نیترات‌هایی که به‌عنوان مواد نگهدارنده در گوشت استفاده می‌شوند، احتمال دارد با ترکیب‌شدن در بدن به تشکیل ترکیبات نیتروسامین منجر و به سرطان تبدیل می‌شوند. آب چغندر به کاهش یا جهش سلول‌های ناشی از این ترکیبات کمک می‌کند. چغندر برای جلوگیری از سرطان‌های کولن، ریه و پوست مؤثر است.

newsQrCode
برچسب ها: آشپزی هنر غذا
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها