جزئیات طرح اینترنت ماهواره ای ملی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره طرح اینترنت ملی گفت: این پروژه نیاز به یک کنسرسیوم منطقه‌ای دارد که امروز درحال رایزنی و مذاکره با کشور‌های مختلف هستیم.
کد خبر: ۱۴۳۱۵۶۴
 
عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیات دولت اظهار کرد: اینترنت ماهواره‌ای ملی در برنامه‌های بلندمدت ما قرار دارد و برای این‌که بتوانیم از ظرفیت‌های خودمان برای ارائه اینترنت ماهواره‌ای استفاده کنیم، این موضوع در دستور کار سازمان فضایی ایران قرار گرفته است.

۳سرنخ برای دستگیری هکر گوشی همراه
مجرمان سایبری مدام در حال پیچیده‌تر کردن روند هک گوشی‌ها و دیتا سنترها هستند و به همین دلیل شناسایی آنها هم سخت می‌شود. به همین دلیل اگر فرد متوجه نشود که گوشی اندرویدی یا آیفون او دچار بدافزار شده، ممکن است در خطر جدی قرار بگیرد. هکرها می‌توانند از بدافزار برای سرقت اطلاعات شما استفاده کنند تا آن را بفروشند یا کلاهبرداری کنند. برخی از حملات پیچیده نیز می‌تواند بانک اطلاعاتی یک سازمان را به طور کامل تخلیه کند. ناتالی مکسفیلد، کارشناس سایبری مک آفی، چهار سرنخ که نشان می‌دهد شما ممکن است هدف یک کلاهبردار باهوش فناوری قرار گرفته باشید را فاش کرد. یکی ازعلائم هشداردهنده‌ای که باید مراقب آن باشید، تماس خارجی است. هرگونه تماس خارجی که برای فرد آشنا نباشد می‌تواند نگران کننده باشد. ناتالی می‌گوید: «یک نشانه بالقوه مبنی بر این‌که گوشی شما هک شده، برنامه‌های جدیدی است که دانلود نکرده‌اید اما روی گوشی شما ظاهر شده است. به همین ترتیب، اگر تماس‌هایی را در گزارش تماس تلفن خود مشاهده کردید که انجام نداده‌اید، این نیز یک زنگ هشدار است. همچنین باید مراقب ظاهرشدن ناگهانی پاپ‌آپ‌ها در گوشی خود باشید. ناتالی توضیح داد: «اگر تبلیغات را بیشترازحدمعمول می‌بینید یا برای اولین بار است که آنها را می‌بینید، ممکن است به این معنی باشد که گوشی شما با نرم‌افزارهای تبلیغاتی آسیب دیده باشد». نوعی از برنامه‌های مخرب که هکرها از آن برای ایجاد درآمد استفاده می‌کنند،‌ توزیع تبلیغات بدون رضایت کاربر است. به عنوان سرنخ سوم، می‌توانید حجم مصرف شده اینترنت خود را بررسی کنید. اگر حجم اینترنت شما بدون هیچ توضیح واضحی تمام شده، یک علامت هشدار است. حتی ممکن است متوجه هزینه‌های ناشناخته در قبض تلفن خود شوید و این به گفته ناتالی زنگ خطر است.

رصد پرندگان کمیاب با کمک هوش مصنوعی
محققان دانشگاه مونکتون کانادا ابزار هوش مصنوعی یادگیری عمیق جدیدی ایجاد کرده‌اند که با تحلیل آواز پرندگان به شناسایی و رصد گونه‌های کمیاب کمک می‌کند. شناسایی گونه‌های متداول پرندگان از طریق آواز آنها با وجود برنامه‌ها و نرم‌افزارهای گوشی هوشمندی که در دسترس بوم‌شناسان و عموم مردم است، اصلا کار سختی نیست. اما موضوع اینجاست که اگر نرم‌افزار قبلا صدای پرنده‌ای را نشنیده باشد، نمی‌تواند هیچ کمکی در شناسایی و رصد آنها بکند. پس عملا استفاده از این برنامه‌ها و اپلیکیشن‌ها برای شناسایی پرندگان کمیاب کاری عبث است. محققان دانشگاه مونکتون در کانادا برای غلبه بر این مشکل، ابزاری را با نام «اکوژن» (ECOGEN) توسعه داده‌اند که اولین ابزار یادگیری عمیق در نوع خود است و می‌تواند صداهای واقعی پرندگان را برای افزایش نمونه‌های گونه‌های کمیاب تولید کند. از این ابزار می‌توان برای آموزش ابزارهای شناسایی صوتی نظارت بر محیط زیست -که اغلب اطلاعات نادرستی را در مورد گونه‌های متداول پرندگان دارند- استفاده کرد. محققان دریافتند که افزودن نمونه‌های آهنگ مصنوعی پرندگان تولید شده توسط اکوژن به شناسه آواز پرندگان، دقت طبقه‌بندی آواز پرندگان را به طور متوسط ۱۲ درصد بهبود می‌بخشد. محققان می‌گویند: با توجه به تغییرات جهانی قابل توجه در جمعیت حیوانات، نیاز فوری به ابزارهای خودکار مانند نظارت صوتی، برای ردیابی تغییرات در تنوع زیستی وجود دارد. در این مسیر مدل‌های هوش مصنوعی کمک شایانی خواهند کرد و ما قصد داریم کتابخانه مرجعی از آواز پرندگان را راه‌اندازی کنیم. آنها می‌افزایند: با اکوژن می‌توان با ایجاد نمونه‌های جدیدی از صداهای پرندگان برای پشتیبانی از مدل‌های هوش مصنوعی، این شکاف را برطرف کرد و اساسا برای گونه‌هایی با ضبط‌های محدود، مانند پرندگانی که کمیاب یا به شدت گریزان و حساس هستند، می‌توان کتابخانه صوتی ایجاد کرد. به گفته محققان، ایجاد آوازهای مصنوعی پرندگان به این روش می‌تواند به حفاظت از گونه‌های پرندگان در خطر انقراض کمک کند و بینش ارزشمندی در مورد صداها، رفتارها وترجیحات زیستگاه آنها ارائه دهد. ابزار اکوژن کاربردهای بالقوه دیگری نیز دارد. برای مثال، می‌توان از آن برای حفاظت ازگونه‌های بسیار کمیاب استفاده کرد، مانند پرنده «عسل‌خوار شاهوار» که در معرض خطر انقراض قرار دارد. پرنده عسل‌خوار جوان قادر به یادگیری آواز گونه‌ خود نیست، زیرا پرندگان بالغ کافی برای مدل‌سازی آنها وجود ندارد. محققان می‌گویند: این ابزار می‌تواند برای انواع دیگر حیوانات مانند پستانداران، ماهی‌ها (ماهی‌ها هم صدا تولید می‌کنند)، حشرات و دوزیستان نیز مفید باشد. اکوژن با تبدیل ضبط واقعی آواز پرندگان به طیف‌نگارها (نمایش بصری صداها) و سپس تولید تصاویر هوش مصنوعی جدید از آنها جهت افزایش مجموعه داده‌ها برای گونه‌های کمیاب با تعداد کمی ضبط کار می‌کند. سپس این طیف‌نگارها دوباره به صدا تبدیل می‌شوند تا شناسه‌های صدای پرنده را آموزش دهند. در این مطالعه، محققان از مجموعه داده‌های مربوط به صدای ۲۳ هزار و ۷۸۴ پرنده وحشی استفاده کردند که ۲۶۴ گونه را پوشش می‌دهد.

این ۶ پیامک را باز نکنید!
در دنیای امروزی،یکی از چالش‌ها، کلاهبرداری پیامکی است که به عنوان یک روش متداول برای تقلب و سرقت پول و اطلاعات مردم شناخته می‌شود. شرکت امنیتی McAfee اخیرا مطالعه‌ای درباره پیام‌های کلاهبرداری در سراسر جهان منتشر کرده است که حساب‌های میلیون‌ها کاربر را در معرض سرقت یا هک قرار می‌دهد. در این مطالعه ۶ پیام خطرناک که کلاهبرداران از طریق پیامک یا واتس اپ برای هک کردن دستگاه‌هایشان یا سرقت پول ارسال می‌کنند، مطرح شده است.
 
۱- «تو جایزه را بردی!»
این پیام ممکن است با تغییرات جزئی نیز همراه باشد، مانند مشخص کردن جایزه برنده شده، اما به احتمال ۹۹ درصد این پیام کلاهبرداری است و هدف آن سرقت پول افراد است.
 
۲- اعلامیه‌ها یا پیشنهاد‌های شغلی جعلی
به یاد داشته باشید که پیشنهاد‌های کاری هرگز از طریق واتس‌اپ یا پیامک ارائه نمی‌شود و هیچ شرکت حرفه‌ای با شما در این پلتفرم‌ها تماس نخواهد گرفت، بنابراین همچنین پیام‌ها کلاهبرداری است.
 
۳- پیام‌های هشدار بانکی با لینک
پیام‌های هشدار بانکی دریافت‌شده از طریق پیامک یا واتس‌اپ که از کاربران می‌خواهند داده‌های خود را از طریق لینک موجود در پیام تکمیل یا به‌روزرسانی کنند، کلاهبرداری است و هدف آن سرقت پول شماست.
 
۴- اطلاعات درباره عملیات خریدی که انجام نداده‌اید
هرگونه پیام در مورد عملیات خریدی که انجام نداده‌اید کلاهبرداری محسوب می‌شود وهدف اصلی آن هک کردن گوشی موبایلتان است.
 
۵- به روز رسانی اشتراک
با افزایش پلتفرم‌های الکترونیکی، کلاهبرداران با ارسال پیام‌های جعلی درمورد به روزرسانی اشتراک این پلتفرم‌ها ازطریق لینک، سعی می‌کنند دستگاه شما را هک کنند.
   
۶- هشدار امنیتی مربوط به به روز رسانی حساب
پیام‌های هشدار امنیتی در مورد هر به‌روزرسانی حسابتان درآمازون یا هر شرکت تجارت الکترونیکی نیز تله هستند، بنابراین لطفا توجه داشته باشید که هرگز این شرکت‌ها از طریق پیامک یا واتس‌اپ برای چنین هشدار‌های مهمی با شما تماس نمی‌گیرد.

پرسرعت ترین شبکه اینترنت جهان  از راه رسید
نسل جدید اینترنت پرسرعت که با همکاری دانشگاه تسینگهوا، چاینا موبایل وشرکت CERNET.com ایجاد شده، دارای یک شبکه انتقال کلی است که بیش از۳۰۰۰کیلومتر را دربرمی‌گیرد وسه شهر پکن، ووهان و گوانگژو را به هم متصل می‌کند. به گزارش شینهوا،این دستاورد فناورانه مهمی برای شبکهFITI یا «پروژه ملی فناوری زیرساخت اینترنت آینده» است. پروژه مذکور از زمان عملیاتی شدن در ۳۱جولای سال جاری با ثبات و با اطمینان در حال اجراست و چند تست مختلف را پشت سر گذاشته است. شبکه FITI که با فناوری‌های اختصاصی چین کار می‌کند، ازیک رابط IPv۶ فوق‌سرعت ونسل بعدی روتر مرکزی اینترنت ۲.۱T بهره می‌برد. هر دو بخش نرم‌افزاری و سخت افزاری در داخل این کشور تولید می‌شوند. شبکه مذکور حاصل تلاش ۴۰ دانشگاه چینی است که از فناوری IPv۶ این شرکت استفاده می‌کنند. به این ترتیب می‌توان ادعا کرد سرعت شبکه اینترنت چینی از رقبایش ۱۰ برابر بیشتر است. کارشناسان قبلا پیش‌بینی می‌کردند نرخ انتقال داده در ۲۰۲۵ میلادی از یک ترابیت بر ثانیه فراتر برود. شبکه جدید بخشی از پروژه Cenet چین است که مراکز تحقیقاتی و آموزشی در کشور را به یکدیگر مرتبط می‌کند تا فناوری اینترنت پرسرعت تامین شود. این پروژه نشان دهنده تعهد چین به حاکمیت فناوری با توسعه و ایجاد تمام نرم‌افزار و سخت افزارها در داخل کشور است.

ابداع سیستم دانلود اطلاعات ماده تاریک 
دانشمندان دانشگاه سیدنی سیستم جدیدی ابداع کرده‌اند که می‌تواند اطلاعات ناسا درباره ماده تاریک را دانلود کند و امکان بازیابی داده‌‌ها را فراهم آورد داده‌های مأموریت ناسا برای نقشه برداری از ماده تاریک در اطراف خوشه‌های کهکشانی، در یک سیستم بازیابی جدید ذخیره شده اند که توسط دانشمندان دانشگاه سیدنی طراحی شده است. این سیستم، امکان بازیابی گیگابایت‌‌ها اطلاعات را حتی پس از قطع ارتباط و آسیب دیدن تلسکوپ مبتنی بربالن درفرآیند فرود فراهم می‌کند. در ماه آوریل، «تلسکوپ تصویربرداری بالن فوق فشار»(SuperBIT) از«فرودگاه واناکا»(Wanaka Airport) نیوزیلند پرتاب شد. این تلسکوپ زیر یک بالن پر از هلیوم به اندازه یک استادیوم ورزشی در بالای جو زمین معلق شد و ۵.۵بار بر فراز سراسر جهان به پرواز درآمد اما ماه‌ بعدهنگام فرودآمدن در جنوب آرژانتین آسیب دید. دوسیستم بازیابی اطلاعات‌ که بیش‌ از ۲۰۰گیگابایت از اطلاعاتSuperBIT را ذخیره می‌کرد، با چتر نجات به‌طور ایمن فرود آمد. این ذخیره، داده‌هایی رامانند نقشه ماده تاریک(Dark matter) اطراف کهکشان‌‌ها و عکس‌های خیره کننده ای از فضا در بر داشت. ماده تاریک یک ماده نامرئی است که جرم آن شش برابر بیشتر از ماده معمولی جهان است. این پژوهش که به سرپرستی دکتر «الن سیرکس» (EllenSirks) پژوهشگر دانشکده فیزیک دانشگاه سیدنی انجام شد، دستورالعمل‌هایی را برای ساختن سیستم بازیابی داده‌‌ها ارائه می‌کند وماموریت کم هزینه ای را پیشنهاد می‌کند که دانشمندان می‌توانند مطمئن باشند اطلاعات آن را می‌توان حتی در بدترین شرایط ذخیره کرد.

نسخه سه‌بعدی «تلگرام» به زودی منتشر می‌شود!
مدیرعامل تلگرام تأیید کرده است که نسخه سه بعدی این پیام رسان ساخته می‌شود. او همچنین ویدئویی از تلگرامِ جدید منتشر کرده است. پاول دورف، مدیرعامل تلگرام(Telegram)، اولین ویدئوی رسمی نسخه visionOS این پیام رسان را در کانال شخصی خود منتشر کرد. این نسخه که برای هدست واقعیت ترکیبی اپل ویژن پرو توسعه داده می‌شود، بسیار هیجان انگیز به نظر می‌رسد.
در ویدئوی منتشرشده از نسخه visionOS تلگرام، می‌بینیم که این پیام‌رسان با تمامی ویژگی‌های هیجان‌انگیز سیستم عامل جدید اپل سازگاری دارد و پس از فعال سازی حالت واقعیت مجازی ویژن پرو، شما را در محیطی مجازی برای تماشای ویدئو غوطه ور می‌کند.تلگرام در بازار پیام رسان‌‌ها رقیب قدری به نام واتساپ دارد که حمایت متا، غول ۸۶۴ میلیارد دلاری صنعت فناوری را پشت خود می‌بیند؛ اما این تلگرام است که بسیار سریع تر از واتساپ میزبان قابلیت‌های جدید و نوآورانه می‌شود.  تلگرام برای پشتیبانی از visionOS نیز پیش قدم شده و قبل از پیام‌رسان‌های دیگر سراغ سازگاری با این پلتفرم رفته است. در حال حاضر مدیران هیچ پیام رسان دیگری توسعه نسخه visionOS را به صورت عمومی تأیید نکرده اند.  توسعه نسخه visionOS تلگرام برای آمریکایی‌هایی که از این پیام رسان استفاده می‌کنند و قدرت خرید ویژن پرو را دارند، خبر بسیار خوبی است. ویژن پرو اوایل سال ۲۰۲۴ روانه بازار آمریکا خواهد شد؛ قیمت هدست(Headset) واقعیت مجازی موردبحث ۳۴۹۹ دلار است.

دستگاه سونوگرافی پوشیدنی ابداع شد
دانشمندان مؤسسه فناوری ماساچوست موفق به ابداع یک برچسب سونوگرافی پوشیدنی موسوم به cUSB-Patch شده‌اند که می‌تواند مانند سونوگرافی اما بدون نیاز به ژل و متخصص، از اندام‌ها تصویربرداری کند. پژوهشگران مؤسسه فناوری ماساچوست(MIT) یک پَچ فراصوت پوشیدنی طراحی کرده‌اند که می‌تواند مانند سونوگرافی معمولی، بدون نیاز به ژل سرد یا اپراتور از اندام‌ها تصویربرداری کند.در حالی که این پچ ابتدا به منظور اندازه‌گیری میزان پر بودن مثانه طراحی شده بود، اکنون پژوهشگران می‌گویند که می‌تواند برای تصویربرداری از سایر اندام‌های داخلی نیز سازگار شود و روش جدیدی برای نظارت بر بیماری‌ها ارائه دهد.

سامسونگ سرقت اطلاعات مشتریان خود را تایید کرد!

سامسونگ اعتراف کرد که هکرها در طول یک سال نقض سیستم‌های آن به اطلاعات شخصی مشتریان مستقر در بریتانیا دسترسی پیدا کرده‌اند.چلسی سیمپسون، سخنگوی سامسونگ که به‌واسطه یک آژانس شخص ثالث از غول فناوری کره نمایندگی می‌کند، به TechCrunch گفت که اخیرا به سامسونگ در مورد یک حادثه امنیتی هشدار داده شده که منجر به استخراج غیرقانونی اطلاعات تماس برخی از مشتریان فروشگاه الکترونیکی سامسونگ در انگلیس شده است. هنوز مشخص نیست چه تعدادی از مشتریان سامسونگ تحت تأثیر این حمله سایبری قرار گرفته‌اند یا هکرها چگونه به سیستم‌های داخلی آن دسترسی پیدا کرده‌اند. سامسونگ در نامه خود به مشتریان آسیب‌دیده (تصویر بالا) ادعا کرد که هکرها از طریق یک آسیب‌پذیری در یک برنامه تجاری شخص ثالث ناشناس در بین ۱ژوئیه۲۰۱۹ تا ۳۰ژوئن۲۰۲۰ به اطلاعات شخصی مشتریانی که در این دوره از فروشگاه بریتانیا سامسونگ خرید کرده‌اند، دست یافته‌اند. کره‌ای‌ها در این نامه همچنین اعلام کردند که تا بیش از سه سال بعد، یعنی در ۱۳ نوامبر ۲۰۲۳ این حمله سایبری را کشف نکرده است. غول کره‌ای که حمله سایبری را به دفتر کمیسر اطلاعات انگلیس (ICO) گزارش کرده است، به مشتریان همچنین اعلام کرده که هکرها احتمالا نام، شماره تلفن، آدرس پستی و آدرس ایمیل آنها را سرقت کرده باشند و هیچ داده مالی یا اطلاعات بانکی سرقت نشده است. سخنگوی ICO نیز اعلام کرده که در حال انجام بررسی‌های خود درباره این موضوع است.

گوگل در روسیه ۱۶۴ هزار دلار جریمه شد
به گزارش رویترز، دادگاه مسکو اعلام کرد گوگل روز سه‌شنبه به دلیل امتناع مکرر از ذخیره اطلاعات کاربران روسی در سرورهای داخل روسیه ۱۵میلیون روبل(۱۶۴هزار دلار) جریمه شده است. روسیه بارها با شرکت‌های فناوری خارجی بر سر محتوا، سانسور، داده‌ها و نمایندگی‌های محلی چالش داشته است. زیرمجموعه روسی گوگل تا به حال از حذف کردن محتوایی که مسکو غیرقانونی می‌داند امتناع کرده است. این واحد روسی در تابستان۲۰۲۲ پس از توقیف حساب بانکی آن توسط مقامات و غیرممکن شدن پرداخت پول به کارکنان و فروشندگان، اعلام ورشکستگی کرد.  با این حال، درحالی که کرملین برخی از پلتفرم‌‌ها از جمله ایکس (توییترسابق) و فیسبوک را ممنوع کرده است، دسترسی به خدمات گوگل را مسدود نکرده و موتور جستجو و پلتفرم یوتیوب آن، هر دو رایگان، به فعالیت خود ادامه داده‌اند. متا، مالک انحصاری فیسبوک و گوگل به عنوان مالک یوتیوب اکنون در ایرلند به دلیل نظارت غیرقانونی بر شهروندان اتحادیه اروپا (از طریق اسکریپت‌های ردیابی) با شکایت کیفری روبه‌رو ست.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها