آغاز پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم در فارس

چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم از امروز و همزمان با سراسر کشور در فارس آغاز شد.
کد خبر: ۱۴۴۱۸۶۲

به گزارش جام جم آنلاین،معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: این پویش با محوریت ۲ موضوع افزایش مصرف گروه شیر و لبنیات و تأکید بر مصرف کم نمک و تصفیه شده یدداراز امروز آغاز شده و تا پانزده بهمن ادامه دارد.
دکتر رضائیان زاده افزود: «انتخاب همه: نمک کم، اما تصفیه شده ید دار» شعار هفته اول و «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» شعار هفته دوم چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم، تعیین شده است.
وی تاکید کرد: ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر به ویژه دیابت و پرفشاری خون، ارتباط مستقیمی با الگوی تغذیه‌ای فرد دارد و کنترل مصرف نمک و نوع نمک بسیار مهم است، چرا که نمک یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده و کنترل کننده فشارخون و سایر بیماری هاست.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: چهار بیماری غیرواگیر دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها و بیماری‌های مزمن تنفسی، هر ساله علت ۲۸ میلیون مرگ در دنیا هستند و بزرگترین سهم را در بار بیماری‌ها به خود اختصاص می‌دهند، گفت: اصلاح الگوی غذایی در کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها بسیار با اهمیت است.
دکتر عباس رضاییان زاده با تاکید بر اهمیت مراقبت و کنترل بیماری‌های غیرواگیر، افزود: طبق برآورد‌های انجام شده، حدود ۳۵ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال، مبتلا به فشارخون بالا و چهارده و نیم درصد جمعیت بالای ۲۵ سال مبتلا به دیابت هستند.
این مقام مسوول در دانشگاه تاکید کرد: ﺷﻴﺮ ﻭ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ ﻫﺎی ﻟﺒﻨی، ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴـﻴﻢ هستند ﻭ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ به منظور ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﺍﺳﺘﺤﻜﺎﻡ ﺍﺳﺘﺨﻮان ها، ﺩﻧﺪﺍﻥ ﻫﺎ ﻭ پوﺳﺖ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣیﺷﻮﺩ.
دکتر رضائیان زاده ادامه داد: سرانه مصرف شیر در سال‌های گذشته، به علل مختلف کاهش یافته و از استاندارد‌های جهانی بیش از پیش فاصله گرفته است و به حدود ۱۶۴ گرم در روز رسیده است که با پیشنهاد‌های «سبدغذایی مطلوب برای جامعه ایرانی» مبنی بر مصرف روزانه ۲۵۰ گرم لبنیات فاصله بسیار زیادی دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها