متخصص تغذیه و رژیم درمانی:

لاغری سریع خطرناک است

یک متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی، با تاکید بر اینکه لاغری سریع و ناگهانی می‌تواند مشکلات جدی به دنبال داشته باشد، گفت: کاهش وزن شدید می‌تواند خطرات جدی برای افراد ایجاد کند.
کد خبر: ۱۴۴۵۱۱۶

به گزارش جام جم آنلاین، آتوسا سعیدپور به ویژگی‌های رژیم غذایی سالم اشاره و اظهار داشت: استفاده از مقادیر مشخص پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، ویتامین و مواد معدنی، توسط منابع غذایی سالم در برنامه غذایی که بدن برای تأمین انرژی به آن نیاز دارد، یکی از اصلی‌ترین تعاریف یک رژیم غذایی سالم است.

وی با بیان اینکه دریافت انرژی کافی یکی از مهم‌ترین فاکتور‌های رژیم غذایی سالم است، خاطرنشان کرد: هر فرد باید بر اساس شرایط جسمی و سبک زندگی خود انرژی لازم را از طریق مواد غذایی تأمین کند. به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اصلی‌ترین نیاز‌های بدن به مواد غذایی و تأمین انرژی از منابع کربوهیدارت‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها تأمین می‌شود.

سعیدپور تاکید کرد: در رژیم‌های غیراستاندارد درصد‌هایی که به گروه‌های اصلی مواد غذایی اختصاص داده می‌شود، درصد‌های غیرمعقولی هستند به طور مثال افراد برای مدت‌های طولانی درصد چربی را به پایین‌ترین میزان (حدود ۱۰ درصد) کاهش می‌دهند.

این متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی با بیان اینکه درشت مغذی‌ها پروتئین، کربوهیدرات و چربی مواد مغذی هستند که انرژی و سلامت بدن را تأمین می‌کنند، گفت: اگر رژیم‌های غذایی بر اساس استاندارد‌های مورد نیاز تأمین شود و درصد مناسبی از انرژی توسط درشت مغذی‌ها تأمین شود، قطعاً رژیم‌های لاغری عوارض کمتری به دنبال خواهند داشت.

وی با اشاره به اینکه برخی رژیم‌ های لاغری را می‌توان برای کوتاه مدت استفاده کرد، توصیه کرد: این رژیم‌های غذایی با نظر متخصص در بازه‌های زمانی کوتاه مدت حدود یک ماه و نیم استفاده می‌شود و اگر چنانچه فرد سالم باشد هیچ مشکلی را به وجود نخواهد آورد.

سعیدپور با بیان اینکه رژیم‌های غذایی و لاغری کتوژنیک با نظر متخصص می‌تواند راهکار مطمئن‌تری برای رسیدن به وزن طبیعی باشد توضیح داد: کتون‌ها ترکیب‌های شیمیایی هستند که بدن در زمان نبود میزان کافی انسولین در خون تولید می‌کند. در ظاهر، بدن در این حالت چربی را به جای گلوکز به منظور تأمین انرژی تجزیه می‌کند، در این نوع رژیم‌ها فرد را در شرایطی نگه می‌دارند که کتوزسیت نامیده می‌شود.

وی افزود: بررسی‌ها حاکی از آن است زمانی که بدن به این مرحله از سوخت و ساز می‌رسد سطح کتون‌های خون از حد نرمال بالاتر می‌رود، به این معنی که در این رژیم‌ها کربوهیدارت‌ها به زیر ۱۰ درصد می‌رسد و فرد در شرایط سطح بالای کتون بادی‌ها می‌ماند، این موضوع کمک می‌کند تا سیستم تعادلی بین دریافت و برگشت مواد غذایی ایجاد شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر این که باید تعادل بین ارگان‌های مختلف بدن با پیروی از رژیم غذایی سالم ایجاد شود خاطرنشان کرد: بر اساس استاندارد‌های انجمن علمی غذا، دارو و تغذیه، رژیم‌های غذایی نباید از درشت مغذی‌ها فاصله بگیرد.

وی با بیان اینکه آشنایی با شیوه صحیح زندگی بیشتر از رژیم‌های لاغری کمک کننده خواهد بود، خاطرنشان کرد: به طور مثال اگر چنانچه زمان خواب و بیداری را بین ساعت ۹ شب تا هفت صبح تنظیم کنید تعادل منطقی بین دریافت و سوخت و ساز ایجاد خواهد شد چرا که بیشترین سهم عمده اختلالات در سوخت و ساز بدن به خواب و سبک زندگی بر می‌گردد.

متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی با تاکید بر اینکه رژیم‌های غذایی لاغری که افراد را از سبک صحیح زندگی دور می‌کند اشکالات اساسی دارند، گفت: کاهش وزن خیلی سریع خصوصاً با تکنیک‌های گرسنگی در طولانی مدت منجر به عوارض جبران ناپذیری می‌شود.

وی با بیان این که متخصصان تغذیه روش آهسته و پیوسته را برای رسیدن به تناسب اندام و لاغری توصیه می‌کنند، خاطرنشان کرد: کاهش بی اندازه کربوهیدارت‌ها و چربی‌ها برای رسیده به وزن ایده آل هرگز توصیه نمی‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها