«جام‌جم» از تجارت آزاد با کشورهای اوراسیا گزارش می‌دهد

تجارت ۳۰ میلیارد دلاری پیش‌روی ایران

تجارت خارجی ایران از۱۵۳میلیارد دلار عبور کرد

رئیس‌کل گمرک ایران گفت: تجارت خارجی کشور (مجموع واردات و صادرات) درسال ۱۴۰۲ با ۲.۶درصد افزایش به رقم ۱۵۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار رسید.
کد خبر: ۱۴۵۰۷۵۸
 
محمد رضوانی‌فر افزود: از این میزان تجارت خارجی کشور،۸۶میلیارد و۸۹۰میلیون دلار به صادرات با احتساب نفت، برق، خدمات فنی مهندسی و تجارت چمدانی و ۶۶ میلیارد و ۲۸۰ میلیون دلار به واردات اختصاص داشت.
وی درخصوص میزان صادرات بدون احتساب صادرات نفت، برق، خدمات فنی مهندسی و تجارت چمدانی در سال ۱۴۰۲ گفت: در این مدت میزان صادرات بدون احتساب نفت، برق، خدمات فنی مهندسی و تجارت چمدانی، ۱۳۶میلیون و ۴۰۹ هزار تن کالا به ارزش ۴۹ میلیارد و ۳۳۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ ارزش ۸.۷۸درصد کاهش و ازحیث وزن ۸۲.۹درصد افزایش داشته است.
رضوانی‌فر گفت: در این مدت ۳۵ میلیارد و ۸۷۰ میلیون دلار نفت، ۳۷۰میلیون دلار برق و یک میلیارد و ۲۹۳ میلیون دلار خدمات فنی مهندسی صادر شد.
وی افزود: طی سال۱۴۰۲بدون احتساب صادرات نفت خام،خدمات فنی مهندسی و برق با حدود ۱۶.۷۸میلیارد دلار کسری تجارت خارجی و با احتساب صادرات نفت خام، خدمات فنی مهندسی و برق با ۲۰.۶میلیارد دلار مازاد تجارت خارجی روبه‌رو بودیم.
به گفته وی، در این مدت همچنین ۴۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تن کالای پتروشیمی به ارزش ۱۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار صادر شده است که به لحاظ وزن و ارزش به ترتیب ۱۱.۳۲ و ۲۸.۵۹ درصد کاهش نشان می‌دهد.
وی درخصوص سه قلم عمده کالای صادراتی درسال ۱۴۰۲ افزود: گاز طبیعی مایع شده با سه میلیارد و ۹۰ میلیون دلار، پروپان مایع شده سه میلیارد و ۶۲ میلیون دلار و قیر نفت با دو میلیارد و ۱۹۷ میلیون دلار سه قلم عمده کالای صادراتی در این مدت بود.
دکتر رضوانی‌فر اظهار کرد: در بین ۱۰ قلم عمده کالای صادراتی بیشترین رشد به لحاظ ارزش به گازهای نفتی و هیدروکربن‌های گازی مایع شده با ۶۲.۶۸ درصد، سنگ آهن با ۶۲.۴۶ درصد و قیر نفت با۲۱.۸۴ درصد و بیشترین کاهش در ارزش به گازهای طبیعی مایع شده با ۵۹.۱۱درصد، پروپان مایع شده با ۱۹.۲۶ درصد و بوتان مایع شده با ۵.۸۴درصد اختصاص یافت.
وی در خصوص بزرگ‌ترین مقاصد صادراتی ایران درسال۱۴۰۲گفت: چین با ۱۳میلیارد و ۹۱۵ میلیون دلار، عراق با ۹ میلیارد و ۲۱۵ میلیون دلار، امارات با شش میلیارد و ۶۱۱میلیون دلار، ترکیه با چهار میلیارد و ۱۶۰میلیون دلار و هند با دو میلیارد و ۱۷۳ میلیون دلار پنج کشور اول مقصد کالای صادراتی ایران بود که در مجموع۵۳.۷۴درصد از وزن و۷۳.۱۳ درصد از کل ارزش صادرات کشور را به خود اختصاص داد. به گفته وی متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی با ۱۷ درصد کاهش به ۳۶۲ دلار رسیده است.
معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرک ایران درخصوص واردات کالا به کشور در سال ۱۴۰۲ افزود: در این مدت ۳۹ میلیون تن کالا به ارزش ۶۶میلیارد و ۲۸۰میلیون دلار وارد کشور شده که به لحاظ وزن ۴.۳۹درصد و از حیث ارزش ۹/۷۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.
رضوانی‌فر با اشاره به این‌که سه قلم عمده کالاهای وارداتی در سال ۱۴۰۲ذرت دامی، گوشی تلفن همراه و شمش طلا بوده، اظهار کرد: در این مدت سه میلیارد و ۷۸۳ میلیون دلار ذرت دامی، دو میلیارد و ۹۰۶ میلیون دلار گوشی تلفن همراه و یک میلیارد و ۹۳۶ میلیون دلار شمش طلا وارد کشور شده است.
وی درخصوص بیشترین افزایش و کاهش به لحاظ ارزش در بین اقلام عمده کالاهای وارداتی در سال ۱۴۰۲ افزود: واردات شمش طلا، تراکتور و قطعات منفصله جهت تولید خودروی سواری از بیشترین افزایش به لحاظ ارزش و گندم، برنج و دانه سویا از بیشترین کاهش به لحاظ ارزش در بین اقلام عمده وارداتی در این مدت برخوردار بود.
به گفته وی، امارات متحده عربی با ۲۰ میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار، چین با ۱۸میلیارد و ۵۴۵میلیون دلار، ترکیه با هفت میلیارد و ۵۴۱ میلیون دلار، آلمان با دو میلیارد و ۱۵۵میلیون دلار و هند با یک میلیارد و ۹۱۷میلیون دلار پنج کشور عمده طرف معامله واردات درسال۱۴۰۲بوده اند.
درسال ۱۴۰۲ حدود ۶۵ درصد از وزن و ۷۶درصد از ارزش کل واردات کشور از پنج کشور فوق‌الذکر انجام گرفت. رضوانی‌فر گفت: متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی با ۵.۱۶افزایش به رقم ۱۶۹۷ دلار رسید.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سلامت مهمان جیب خودتان!

در گفت‌وگوی «جام‌جم» با سرپرست اداره کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام پزشکی کشور مطرح شد

سلامت مهمان جیب خودتان!

نیازمندی ها