توصیه‌هایی برای در امان ماندن از حساسیت‌های فصلی

دردسرهای آلرژی در زیباترین فصل سال!

صدای عطسه‌های پشت سر همش در مترو پیچیده است. دستمالی را جلوی دهان و بینی‌اش گرفته اما در عین حال تجربه دو سال کرونا و آسیب‌هایش موجب شده تا مردم و به‌خصوص آنهایی که در اطرافش ایستاده‌اند، چپ‌چپ نگاهش کنند. بعضی‌های دیگر هم می‌کوشند تا خودشان را از او دور کنند و در جایی دیگر بایستند.
کد خبر: ۱۴۵۲۳۰۳
نویسنده مریم زاهدی - خبرنگار چاردیواری
 
با تمام اینها او کرونا نداردوسرما هم نخورده است؛بلکه حساسیت فصلی دارد! حتما شما هم آدم‌هایی را دیدید که شاید ده‌ها بار پشت سر هم عطسه بزنند. سوزش چشم، آبریزش بینی،خستگی وعلائمی شبیه به سرماخوردگی ممکن است برای افراد ناآشنا به آلرژی‌ها و حساسیت‌های فصلی این ذهنیت را ایجاد کند که با فردی بیمار مواجهند. اما اگر در فصل بهار با این علائم مواجه شدید یا با فردی که چنین علائمی را دارد، روبه‌رو شدید، زیاد نگران نباشید؛ چراکه احتمالا شما هم با یک حساسیت فصلی مواجهید!

بهار و آلرژی‌اش 
فصل بهار همان‌قدر که زیبا، دل‌انگیز و رویایی است، می‌تواند برای بعضی از افراد به کابوس تبدیل شود. افرادی که به گرد گل‌ها و گیاهان آلرژی دارند در این فصل به واسطه گرده‌افشانی گل‌ها وگیاهان چندان حال وروزخوبی ندارندوعلائمی شبیه سرماخوردگی و حتی برخی اوقات علائم شدیدتر پیدا می‌کنند. طبق آمارها در حدود یک‌پنجم افراد به‌نوعی از آلرژی مبتلا هستند و حدود ۸ درصد جمعیت عادی دچار آلرژی فصلی است. عطسه، آبریزش بینی، گرفتگی بینی، خارش گلو، بروز قرمزی روی پوست، تنگی نفس و سایر علائم در همه ساعات شبانه‌روز با شدت و ضعف همراه فرد مبتلا هستند.

شما بیمار نیستید!
اگر ما نمی‌توانیم به‌راحتی نفس عمیق بکشیم، یا شب‌ها دچار سرفه می‌شویم، آبریزش بینی و گاهی چرک بینی به سراغ‌مان آمده، چشمان‌مان می‌خارد، شاید یکی از علل آن آلرژی باشد. اگر ما در زمان‌های خاصی از سال، عطسه و سرفه‌ خشک (سرفه‌ بدون خلط) داریم یا دچار خارش بینی، خارش چشم و آبریزش بینی می‌شویم، ممکن است بدین معنا باشد که دچار حساسیت فصلی شده‌ایم. گرده‌ گل‌ها، درختان و علوفه شایع‌ترین عوامل حساسیت فصلی هستند. در مواجهه با حساسیت فصلی و آلرژی خیلی وقت‌ها لازم است به پزشک مراجعه کرده و از داروهایی که دکتر برای‌مان تجویز می‌کند، استفاده کنیم تا بتوانیم کیفیت زندگی بهتری را در فصل‌های آلرژی‌زا تجربه کنیم. با وجود این با برخی تغییرات کوچک درسبک زندگی‌مان هم می‌توانیم تاحد زیادی حساسیت‌های فصلی را کنترل کنیم. 

علت و علائم آلرژی فصلی 
وقتی موادی مانند گرده گیاهان وارد بدن ما می‌شوند، قرار نیست دستگاه ایمنی ما واکنش نشان دهد؛ زیرا این مواد خطری برای بدن ندارند اما در برخی افراد حساسیت بالای دستگاه ایمنی، باعث تحریک و واکنش نسبت به این مواد بدون خطر می‌شود. این واکنش التهابی، مجموعه‌ای از علائم را در بدن ایجاد می‌کند که به آن آلرژی می‌گوییم. حساسیت فصلی یا آلرژی فصلی مانند دیگر حساسیت‌ها زمانی بروز می‌کند که سیستم ایمنی بدن در مقابل برخی عوامل موجود در محیط اطراف حساس شده و واکنش نشان می‌دهد. غالبا این حساسیت‌ها مشکل خاصی ایجاد نمی‌کنند.

راهکارهایی برای زندگی مسالمت‌آمیز با حساسیت فصلی 

۱- استفاده از ماسک

وقتی از خانه خارج می‌شویم یا در خانه مشغول استفاده ازجاروبرقی هستیم، باید ازماسک استفاده کنیم.ماسک N۹۵  بهترین ماسک برای این مورد است. این ماسک ازعبور۹۵درصد از ذرات معلق در هوا از جمله گرده‌های گیاهان پیشگیری می‌کند.
 
۲- دوری از محیط‌های آلرژی‌زا
افراد مبتلابه آلرژی بایدبپذیرندکه نمی‌توانندمانند افراد عادی درفصل بهار به دشت وصحرا ومکان‌هایی که گرده‌های گل‌ها و گیاهان زیاد هستند، بروند و از حضور در این محیط‌ها لذت ببرند. حضور در چنین فضایی به معنی آن است که باید عطسه‌ها و سرفه‌های ناشی از ورود این گرده‌ها به مجاری تنفسی‌مان را تحمل کنیم. 
 
۳- تغذیه سالم
تردیدی نیست که تغذیه سالم برای سلامت بدن ضرورت دارد.جالب است بدانید در پژوهش‌های پزشکی مشخص شده مصرف غذاهای مفید مانند سبزی‌ها، میوه‌ها و مغزیجات مانند بادام در مجموع باعث کنترل بهتر علائم آلرژی می‌شوند.
 
۴- شست‌وشوی گلو و بینی
وقتی مواد آلرژی‌زا به مخاط بینی یا گلو می‌چسبند،مدتی طول می‌کشد تا واکنش دستگاه ایمنی بدن ما را تحریک کنند وعلائم آلرژی ظاهر شوند. شست‌وشوی گلو (غرغره) و شست‌وشوی بینی با محلول نمکی(سرم شست‌وشو) می‌تواند با کاهش تعداد این عوامل در مخاط حلق و بینی، به کاهش علائم آلرژی منجر شود. برای افراد مبتلا به آلرژی، به‌ویژه شست‌وشوی بینی و گلو هنگام ورود به خانه توصیه می‌شود.
 
۵- نوشیدن مایعات فراوان
آلرژی باعث تحریک مخاط و تولید ترشحات بیشتر در بینی و پشت حلق می‌شود. نوشیدن آب و آبمیوه‌ بیشتر باعث رقیق‌شدن و دفع راحت‌تر این ترشحات می‌شود.مایعات گرم مانند چای و سوپ یا بخور گرم نیز می‌تواند در این مورد مفید باشد.
 
۶- دوری از شوینده‌های شیمیایی و مواد آلرژی‌زا
وجود مواد شیمیایی قوی، به‌ویژه شوینده‌های قدرتمند در خانه می‌تواند مخاط بینی راآزرده کرده و علائم آلرژی را بیشتر کند. برای ما مبتلایان به آلرژی، شاید تهیه محلول‌های شوینده خانگی با مقداری سرکه یا جوش شیرین نسبت به مواد شوینده تجاری موجود در فروشگاه‌ها بهتر باشد.
 
۷- استعمال دخانیات ممنوع
هرگونه آلودگی هوا از جمله دود قلیان وسیگار، علائم آلرژی فصلی را وخیم‌تر می‌کند.دود دخانیات، آبریزش و خارش بینی و چشم را تحت تاثیر منفی خود قرارمی‌دهد.حتی گاهی اسپری‌ها مانند اسپری عطریا دود ناشی ازشومینه نیز علائم آلرژی ما را تشدید می‌کند.با رعایت این نکات کوچک شایدآلرژی شما به‌طور کامل درمان نشود اما اطمینان داشته باشید علائم شما کنترل می‌شود و می‌توانید از زیبایی‌های فصل بهار لذت ببرید. 
newsQrCode
برچسب ها: آلرژی عطسه حساسیت
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها