برای همسرداری و داشتن یک خانواده موفق چه باید کرد؟

خانواده و همسرداری

هر چند ازدواج و تشکیل خانواده موضوع مهمی است اما بخش اصلی ماجرا بعد از تشکیل خانواده آغاز می‌شود و مهارت‌های زندگی در یک همسرداری خوب بسیار تأثیرگذار است و می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در مدیریت زندگی داشته باشد. کتاب «خانواده و همسرداری» نوشته‌ ابراهیم برادری، فرزاد صیدی ده کهنه و محمد مجدی سقین سرا، نقش ازدواج، تشکیل خانواده و اصول همسرداری را در زندگی مشترک زوجین جهت تحکیم بنیان خانواده مورد بررسی قرار می‌دهد.
کد خبر: ۱۴۵۶۵۳۶
نویسنده امیر علوی - چاردیواری
 
ازدواج یک سنت الهی و نیازی فطری در وجود بشر است. انسان‌ها برای تشکیل خانواده و بقای نسل ازدواج می‌کنند. این سنت الهی در اقوام و ادیان مختلف شکل و مقررات خاصی دارد. ازدواج رابطه‌ای انسانی، پیچیده، ظریف و از عالی‌ترین رسومات اجتماعی است.خانواده نهادی اجتماعی و بنیادی در جامعه انسانی محسوب می‌شود که از یک سو با جامعه و از سوی دیگر مستقیما با ‌فرد در ارتباط است. خانواده، کانون اصلی برای اعضای خود است و در تکامل اجتماعی، اخلاقی و دینی افراد تأثیر بسزایی دارد. این نهاد از نظر اهمیت در بالاترین نقطه قرار دارد و یکی از ارکان اساسی جامعه به شمار می‌رود. همان‌طور که می‌دانیم رسیدن به جامعه سالم در سایه وجود خانواده سالم مسیر خواهد شد.تداوم و پایداری عشق، زناشویی و علاقه زوجین به همدیگر، حفظ حرمت و پاکی خانواده بسیار مهم و اساسی است. ازدواج کار خیلی سختی نیست اما باید در نظر داشته باشید که زندگی بعد از ازدواج همواره باید پویا، فعال، بانشاط و کارآمد و سرشار از محبت و صمیمیت و روابط مطلوب زناشویی باشد. 

در بخشی از کتاب خانواده و همسرداری می‌خوانیم:

ازدواج، مطلوب‌ترین پیوند انسانی است. دراین پیوند ابعاد زیستی،عاطفی، روانی، اقتصادی واجتماعی اهمیت زیادی داردو همسانی در این پدیده می‌تواندضامن سلامت رابطه و حفظ زندگی زناشویی لذت‌بخش شود. ازدواج به ایجاد خانواده می‌انجامد و فرزندپروری یکی از پیامدهای آن است فرزندان در خانواده رشد می‌کنند، شخصیت می‌گیرند و اجتماعی می‌شوند تا مردان و زنان جامعه فردا را تشکیل دهند (پور دهقان، ۱۳۸۴). 

کارلسون در اثر خود به نام انطباق پذیری و ارتباط در ازدواج، ازدواج را این‌گونه تعریف کرده است: ازدواج فرآیندی است که کنش متقابل بین دو‌فرد، یک مرد و یک زن که برخی شرایط قانونی را تحقق بخشیده‌اند و مراسمی برای برگزاری زناشویی خود بر پاداشته‌اند را ایجاد می‌کند. کلودی استروس معتقد است ازدواج برخوردی دراماتیک بین فرهنگ طبیعت یا بیان قواعد اجتماعی و کشش جنسی است (ساروخانی، ۱۳۸۲). 

ازدواج رابطه‌ای انسانی، پیچیده وظریف است وویژگی‌های خاصی دارد.درگذشته همسران به وسیله والدین انتخاب می‌شدند و ازدواج قرارداد بین خانواده‌ها بود. همچنین ازدواج وسیله تنظیم رفتارجنسی، تولید نسل، حفظ وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانواده و نیاز جامعه برای تثبیت خانواده بود. با تغییر و تحولات اجتماعی واقتصادی، اساس ازدواج از قرار‌داد بین والدین به انتخاب همسر و آزادی انتخاب تغییر کرد و علاوه بر مسائل اجتماعی و اقتصادی، جاذبه رمانتیک و نیازهای شخصی اساس انتخاب همسر شد. هدف ازدواج نیز ازارتباط اجتماعی و خانوادگی به ارضای نیازهای عاطفی - روانی شخصی تغییر پیدا کرد. در جوامع امروز دلایل اساسی ازدواج عمدتا عشق و محبت، داشتن شریک و همراه در زندگی، ارضای انتظارات عاطفی ـــ روانی و افزایش شادی و خشنودی است (نوابی‌نژاد، ۱۳۸۰). 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
رأی معنادار لبنانی‌ها

در گفت‌و‌گوی اختصاصی روزنامه «جام‌جم» با دو تن از اعضای بلندپایه جنبش امل و حزب‌الله لبنان بررسی شد

رأی معنادار لبنانی‌ها

در رستوران انتخاب شدم

علی‌امین حسنی، بازیگر نقش بهروز در سریال پایتخت در گفت‌وگو با «جام‌جم» از خاطرات حضورش در این سریال می‌گوید

در رستوران انتخاب شدم

نیازمندی ها