جام جم آنلاین؛ نوروز عزیزی در پاسخ به اینکه چرا برخی نانواییهای کرمانشاه تنها چند ساعت در طول روز پخت نان دارند، گفت: این موضوع ناشی از تخلف و یا کمکاری نانواییها نیست، بلکه سهمیه آردی که به آنها تعلق میگیرد کم است و در ساعت کاری کوتاهی این سهمیه به اتمام میرسد.
وی با بیان اینکه نانواییهایی داریم که سهمیه آرد آنها پنج یا شش کیسه در روز است، یادآور شد: برخی از این نانواییها دستگاه مکانیزه پخت نان دارند که ساعتی دو تا سه کیسه آرد را پخت میکند و از همین رو مجبورند ساعات کاری کوتاهی را در چند نوبت فعالیت کنند.
رئیس اتحادیه خبازان کرمانشاه ساعت کاری معمول خبازیهای کرمانشاه را شش تا هشت صبح، ۱۰ تا ۱۲ ظهر و ۱۶ تا ۱۸ عصر اعلام کرد و افزود: نانواییهایی که سهمیه کمی دارند ناچارند در هریک از این بازههای زمانی تنها یک ساعت پخت نان انجام دهند.
عزیزی میزان سهمیه آردی که به نانواییها تعلق میگیرد را بسته به منطقه و محله، نوع دستگاهها و تجهیزات و… متغییر دانست و خاطرنشان کرد: میانگین سهمیه آرد نانواییها هشت تا ۹ کیسه در روز است، تعداد زیادی از نانواییها یعنی حدود ۵۰۰ مورد زیر ۱۰ کیسه در روز سهمیه دارند و تعداد کمی یعنی حدود ۱۰۰ نانوایی نیز بیش از ۱۰ کیسه در روز سهمیه دارند و مابقی عمدتا بین این تعداد هستند.
وی اضافه کرد: میزان سهمیه آرد نانواییها بر اساس سامانه مدیریت هوشمند نان(نانینو) تعیین میشود و ساعت کاری هر خبازی نیز در این سامانه مشخص است.
رئیس اتحادیه خبازان کرمانشاه با بیان اینکه نمیتوان کم بودن ساعت کاری نانواییها را به تخلف و یا کم کاری نسبت دارد، اظهار کرد: ممکن است تعداد انگشت شماری نانوایی باشند که آنها نیز عمدتا چون در جایی هستند که نان چندان فروش نمیرود، بخشی از سهمیه خود را بفروشند و تخلف کنند اما نمیتوان این موضوع را به همه تعمیم داد.
عزیزی در پایان از فعالیت نزدیک به ۱۱۰۰ نانوایی در کرمانشاه خبر داد که حدود ۵۰ تا ۶۰ مورد آنها نان را به قیمت آزاد و مابقی به قیمت مصوب عرضه میکنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد