به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، حسین محمد زاده اظهار داشت: پرندگان به دلیل فقدان غدد عرق در دفع گرمای بدن ناکارامدتر از پستانداران هستند از این رو دچار استرس گرمایی میشوند.
مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی استان یزد افزود: استرس گرمایی شرایطی است که مرغ نمیتواند تعادل بین گرمای تولید شده در بدن و دفع آن را حفظ کند و این وضع از دمای بالای ۲۵ درجه سانتی گراد شروع می شود.
محمد زاده گفت: خارج کردن گرمای تولید شده توسط سقف، دیواره ها و خود پرنده در روز های گرم سال بسیار دشوار است.
وی با اشاره به اینکه در روزهای گرم استفاده از مواد خوراکی با قابلیت هضم بالاتر و فیبر کمتر، برای پرنده بهتر است، تصریح کرد: به دلیل کاهش مصرف خوراک، بدن طیور ویتامین کمتری دریافت میکند، بنابراین باید سطح مکمل های ویتامینه جیره افزایش یابد.
مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی استان یزد به منظور پیشگری از استرس گرمایی در واحدهای پرورش طیور توصیه هایی را بیان کرد که شامل: استفاده از ویتامین c پوشش دار در جیره، وجود تعداد کافی آبخوری در هر واحد، تغذیه طیور در ساعات خنک شبانه روز، داشتن سیستم تهویه مناسب، مه پاش و هواکش های بزرگتر است.
محمد زاده در پایان خاطر نشان کرد: کم کردن تراکم گله با کشتار، کاهش تراکم گله با حداکثر وزن ۲۵-۲۰کیلوگرم در هر مترمربع سالن، استفاده از اسیدهای آمینه سنتتیک و کاهش سطح پروتئین، مصرف گیاهان داروئی و همچنین آنزیم ها برای افزایش قابلیت هضم جیره و افزودن چربی برای تامین بخشی از انرژی از پیشنهادات تغذیه ای این بخش است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد