به گزارش
جام جم آنلاین،نکات مهم در خصوص نگهداری و انتخاب مواد غذایی سالم به این شرح است:
تا حد امکان از فروشگاههایی که فروشندگان آنها شرایط بهداشت مواد غذایی را رعایت میکنند، خرید کنیم.
در هنگام خرید محصولات غذایی به تاریخ تولید و انقضاء، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت و علامت استاندارد توجه کنیم.
گوشت، مرغ و ماهی را بعد از سایر مواد غذایی خرید کنیم.
از خرید بستههای غذایی معیوب و آسیب دیده پرهیز کنیم.
غذاهای منجمد شده مانند انواع گوشت، ماهی و سبزی، در دمای فریزر (۲۰ درجه زیر صفر) تا سه ماه قابل نگهداری است.
برای رفع انجماد گوشت و سایر مواد غذایی، قرار دادن در یخچال روشی بهتر و مطمئنتر است.
از روزنامه برای بسته بندی و حمل مواد غذایی به ویژه نان استفاده نکنیم.
بهتر است سبزیها را به صورت خام و در بستههای کوچک در فریزر نگهداری کنیم.
برای خرید گوشت، به این موضوع توجه کنیم که گوشت با رنگ صورتی یا قرمز روشن، دارای بوی طبیعی و بافتی سالم، قابل ارتجاع و غیر لزج و دارای مهر تایید سازمان دامپزشکی را خریداری کنیم.
برای انتخاب گوشت مرغ به این موضوع توجه کنیم که مرغ تازه که سطح آن درخشنده و مرطوب است و بوی غیر طبیعی نمیدهد را انتخاب کنیم.
مرغ مناسب باید وزنی بین یک و نیم تا دو کیلوگرم داشته باشد.
گوشت ماهی تازه و سالم باید دارای ظاهری درخشان با چشمهای برآمده و براق باشد.
بافت ماهی باید محکم و قابل ارتجاع بوده و فلسها محکم به بدن ماهی چسبیده باشد.
وجود لکههای آبی تیره و سیاه روی شکم ماهی، دلیل بر کهنگی آن است.
از خرید تخم مرغ شکسته یا ترک خورده خودداری و به تاریخ مصرف تخم مرغ دقت کنیم.
تخم مرغ را برای نگهداری در یخچال نشوییم و هنگام مصرف تخم مرغ آنها را یکی یکی در ظرف جداگانه شکسته و در صورت داشتن لکه خون یا بوی نامطبوع از مصرف آن خودداری کنیم.
هنگام خرید حبوبات دقت شود که بدون سوراخ و آفت زدگی باشد و برای نگهداری نیز حبوبات را در ظروف در بسته، در جای خشک و خنک نگهداری کنیم.
در هنگام خرید مغزها توجه داشته باشیم که دارای ظاهری سالم و عاری از کپک زدگی و بوی نامطبوع باشد و برای نگهداری نیز جای سرد و خنک را انتخاب کنیم.
در هنگلام خرید شیر و فرآوردههای آن به تاریخ تولید و مصرف آن توجه کنیم.
بهتر است در صورت مشکوک بودن به سلامت شیر قبل از مصرف، دست کم به مدت ۱۰ دقیقه آن را بجوشانیم.
کشک را به صورت پاستوریزه تهیه کرده و قبل از مصرف آن را بجوشانیم.
توصیه میشود نمکهای یددار را که در کیسههای مات بسته بندی شده است خریداری کنیم.
از خرید نمکهای فلهای که از سوی افراد دوره گرد عرضه میشود، خودداری کنیم.
مصرف نمک را در برنامه غذایی به کمترین میزان برسانیم.
نمک یددار را در آخرین لحظات پخت به غذا اضافه کنیم.