دکتر علی قاسمی، افزود: سیصد و پنجاه و سومین پیوند مغز استخوان به روش پیوند از سلولهای بنیادی خود بیمار بر روی یک کودک سه ساله مشهدی که از بیماری سرطان رنج میبرد روز شنبه هفتم مهر ماه در بیمارستان منتصریه این شهر انجام شد و هم اینک حال عمومی این کودک خوب است.
وی ادامه داد: بیمار در این نوع پیوند، بافت پیوندی (مغز استخوان) خود را دریافت میکند و در این روش سلولهای بنیادی خونساز از بیمار گرفته شده و در شرایط مناسب نگهداری میشود.
رییس بخش پیوند مغز استخوان بیمارستان منتصریه مشهد گفت: چند روز پس از پایان شیمی درمانی با میزان بسیار زیاد یا پرتودرمانی، بیمار برای پیوند سلولی آماده میشود و پس از این درمانها سلولهای بنیادی یخ زده آب میشود و مانند خون از طریق تزریق وریدی از سیاهرگ به بیمار تزریق میشود و پس از چند روز سلولهای بنیادی درون مغز استخوان بیمار لانه گزینی میکند و شروع به رشد و ساخت سلولهای بنیادی مغز استخوان جدید میکند.
قاسمی افزود: بخش پیوند مغز استخوان در سال ۱۳۹۱ در بیمارستان منتصریه مشهد راهاندازی شد و جزو پنج مرکز نخست پیوند سلولهای بنیادی خون ساز در کشور محسوب میشود.
وی ادامه داد: این مرکز در حوزه پیوند مغز استخوان کودکان از نظر تنوع پیوند نیز سومین مرکز پیوند در کل کشور محسوب میشود.
لازم به ذکر است، بیمارستان پیوند اعضای منتصریه مشهد مهمترین یادگار خیر حوزه سلامت مرحومه "رابعه قهرمان" معروف به "احترام السلطنه قهرمان" است.
این بیمارستان با اعتبارات موقوفات و حمایت تولیت آستان قدس رضوی، مرحوم آیتالله واعظ طبسی در اواخر دهه ۸۰ بازسازی شد و اوایل دهه ۹۰ به بهرهبرداری رسید و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفت تا در خدمت بیماران پیوند اعضا باشد.
واحد پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که شمالشرق کشور را زیر پوشش دارد از سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را آغاز کرده است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد