رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی تصریح کرد:

۵۰ درصد اراضی آذربایجان شرقی مشمول طرح جهش تولید در دیمزارها است

کشاورزی روی ریل رشد

مرکز آمار ایران در گزارشی اخیرا اعلام کرده که نرخ رشد اقتصادی کشورمان در شش‌ماهه اول سال ۱۴۰۳با نفت ۴‌درصد و بدون نفت ۲.۶درصد شده است، به‌طوری که نرخ رشد بخش کشاورزی ۲.۹درصد، صنایع و معادن، ۵.۳درصد و خدمات ۲.۵درصد اعلام شده است.
مرکز آمار ایران در گزارشی اخیرا اعلام کرده که نرخ رشد اقتصادی کشورمان در شش‌ماهه اول سال ۱۴۰۳با نفت ۴‌درصد و بدون نفت ۲.۶درصد شده است، به‌طوری که نرخ رشد بخش کشاورزی ۲.۹درصد، صنایع و معادن، ۵.۳درصد و خدمات ۲.۵درصد اعلام شده است.
کد خبر: ۱۴۸۴۰۹۶
نویسنده زینب صفری - گروه اقتصاد
 
این در‌حالی است که گزارش‌های مرکز آمار پیش از این حاکی از آن بود که رشد بخش کشاورزی در سه‌ماهه نخست سال جاری ۲.۳درصد بود، با این‌حال اوضاع در سال گذشته برای بخش کشاورزی چندان جالب نبوده است. بخش کشاورزی در سه‌ماهه نخست سال ۱۴۰۲،رشد منفی ۳.۶درصد، درنیمه نخست سال گذشته رشد منفی ۴.۴درصد، در نه‌ماهه سال گذشته رشد منفی ۲.۹درصد و در‌مجموع سال گذشته نیز رشد منفی ۲.۴درصد را تجربه کرده است.بد نیست بدانیم محاسبات فصلی در مرکز آمار ایران در بخش کشاورزی براساس گروه کشاورزی شامل زیر‌بخش‌های زراعت و باغداری، دامداری، جنگلداری و ماهیگیری صورت می‌گیرد.شاید بتوانیم مهم‌ترین عامل افزایش تولید بخش کشاورزی و مثبت‌شدن رشد اقتصادی را به حمایت‌های دولت سیزدهم از افزایش خرید تضمینی بسیاری از محصولات کشاورزی همچون گندم و طرح جهش تولید دیمزارها که با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و وزارت جهاد کشاورزی انجام شد، دانست.گزارش‌های وزارت جهاد کشاورزی نشان می‌دهد در شش‌ماهه نخست سال جاری تولید گندم در سراسر کشور به بیش از ۱۵.۵میلیون‌تن رسید، که از این میزان نیز این وزارتخانه ۱۲ میلیون تن آن را ازکشاورزان خرید.همین امر سبب شدکشورمان در تولید گندم صنف صنعت و آرد مورد‌نیاز نانوایی‌های کشور خودکفا شود.از سوی دیگر، در زمینه محصولات زراعی گزارشات حاکی از آن است که برخلاف سالیان گذشته در سال جاری تولید برخی دانه‌های روغنی همچون کلزا نسبت به سال گذشته افزایش دوبرابری را تجربه کرده است. 
     
افزایش سطح زیر کشت
در همین‌خصوص، سعدا...منصوری، مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی، سطح زیر‌ کشت کلزا در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ را ۱۵۰هزار‌هکتار عنوان و تصریح کرد: از این سطح، ۲۸۰ هزار تن کلزا تولید شد که نسبت به سال ماقبل آن ۹۵ درصد رشد را نشان می‌دهد. در سال زراعی گذشته از ۱۵۰ هزار هکتار سطح کشت کلزا حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار هکتار در اراضی دیم بوده است. سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ نیز حدود ۹۰ هزار هکتار زیر کشت کلزا رفت و از این سطح، ۱۴۵ هزار تن محصول به‌دست آمد. از سوی دیگر میزان تولید برنج در سال جاری رشدی ۲۰۰ هزار تنی داشته و از دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال گذشته به دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسیده است.ازسوی دیگر سهراب سهرابی، مجری طرح برنج کشور می‌گوید: استفاده از بذرهای پرمحصول، مسطح‌کردن زمین‌ها و استفاده از روش‌های نوین کشت، میزان تولید برنج را در کشور افزایش داده است. تسهیل تولید و توسعه کشت دوم یا رتون از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش بهره‌وری تولید برنج است و این شیوه مصرف آب کمتری هم دارد.وی ادامه داد: شرایط کشت رتون در استان‌های مازندران، گیلان و خوزستان وجود دارد و ما در‌حال فرهنگ‌سازی این مساله هستیم. با مجموعه اقدامات انجام شده، میزان تولید برنج به دو‌میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسیده که یک رکورد بسیار بزرگ در تولید برنج است. 
     
رشد تولید دام
اما در زمینه دامی نیز با افزایش تولید گوشت قرمز و گوشت سفید روبه‌رو بوده‌ایم، به‌طوری که میانگین جوجه‌ریزی مرغداران در شش ماهه نخست سال جاری به ۱۴۵ تا ۱۵۰ میلیون قطعه رسید.از سوی دیگر در این بازه زمانی و طبق گزارش مرکز آمار ایران حدود ۶۴ میلیون راس دام سبک و نزدیک به شش‌میلیون و ۸۰۰ هزار راس دام سنگین در کشور وجود دارد که نشان‌دهنده وضعیت مطلوب جمعیت دامی کشور است.همچنین آمارها نشان می‌دهد بیش از ۵۰۰ هزار تن آبزی تولید شده در مقایسه با سال قبل ۳۲ درصد رشد در این‌زمینه صورت گرفته است.از سوی دیگر، شاهد رشد خیره‌کننده تولیدات باغی در کشور بوده‌ایم که بخش عمده‌ای از آنها نیز صادر شده، به‌طوری که در این‌خصوص، مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک گفت: سه میلیون هکتار سطح باغات کشور با تولید ۲۶میلیون تن محصول داریم که از این آمار، سهم میوه‌های سردسیری و خشک ۱۲ میلیون و ۱۱۰ هزار تن برآورد می‌شود. 
داریوش سالم‌پور با اشاره به اقلیم و عرض جغرافیایی ایران گفت: کشور در محصولات باغبانی مزیت نسبی و بعضا مطلق در حوزه کشاورزی دارد‌؛ به‌نحوی که ۲۰ درصد سطح زیرکشت کل بخش کشاورزی، ۲۰ درصد کل تولیدات کشاورزی، ۳۷ درصد اشتغال بخش کشاورزی و ۵۰ درصد ارزش صادرات کل محصولات کشاورزی مربوط به باغبانی است.از سوی دیگر میزان تولیدات بخش‌های لبنی، گیاهان دارویی، مواد غذایی و... نیز در شش‌ماهه نخست سال جاری حاکی از رشد تولید بوده به همین‌دلیل بخش کشاورزی به رشد اقتصادی کشور کمک شایانی کرده است. 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

مجرمان در قاب شوک

در گفت‌وگو با تهیه‌کننده مستند معروف شبکه سه اولویت‌های موضوعی فصل جدید بررسی شد

مجرمان در قاب شوک

نیازمندی ها