«جام‌جم» از جزئیات ریال دیجیتال گزارش می‌دهد

حذف اسکناس از پرداخت‌های خرد

«جام‌جم» جزئیات مبادلات با رمز ارز داخلی وتصویب قوانین در این حوزه را بررسی می‌کند

کسی رمزپول‌ها را گردن می‌گیرد؟

ارزهای دیجیتال در۱۳سال گذشته رشد غیر‌قابل‌باوری داشت و امروز در دنیا به یک دارایی برای سرمایه‌گذاری تبدیل شده ودارای بازاراست؛به طوری‌که مردم به سرمایه‌گذاری دراین رمزارزتمایل پیداکرده‌اند. رمزارزها یا کریپتوکرنسی‌ها یا توکن‌ها مجموعه کدهایی است که با الگوریتم‌هایی خاص تولید شده و براساس اقبال مردم به آنها، ارزشمند می‌شود.
ارزهای دیجیتال در۱۳سال گذشته رشد غیر‌قابل‌باوری داشت و امروز در دنیا به یک دارایی برای سرمایه‌گذاری تبدیل شده ودارای بازاراست؛به طوری‌که مردم به سرمایه‌گذاری دراین رمزارزتمایل پیداکرده‌اند. رمزارزها یا کریپتوکرنسی‌ها یا توکن‌ها مجموعه کدهایی است که با الگوریتم‌هایی خاص تولید شده و براساس اقبال مردم به آنها، ارزشمند می‌شود.
کد خبر: ۱۴۸۴۴۹۵
 
این توکن‌ها در کیف پول‌های مخصوصی نگهداری می‌شود. امروزه رمزارزها به‌عنوان نوع دارایی دیجیتال مانند سایر دارایی‌ها (طلا، ملک و‌...) مورد توجه قرار دارد که معروف‌ترین این دارایی‌ها، بیت‌کوین و اتریوم است. این ارزهای دیجیتال برای رسمیت‌یافتن در کشورها باید مورد تایید بانک مرکزی آنها قرار بگیرد و با تایید بانک مرکزی ارزش پیدا می‌کند.رمزارزها در کشور ما مانند سایر نقاط دنیا مورد توجه مردم برای سرمایه‌گذاری قرار دارد. البته تا‌کنون مقرراتی در حوزه رمزارزها وجود نداشت و تا همین چند هفته قبل نیز کسی مسئولیت آن را به‌عهده نمی‌گرفت؛ با این حال بانک مرکزی مسئول این بخش شده و روز گذشته سند چارچوب سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری ‌بانک مرکزی برای ارزهای دیجیتال رونمایی شد.به اعتقاد کارشناسان، رمزارزها می‌تواند در کنار مزایای آن، دارای خطرات و مشکلاتی نیز باشد، زیرا افراد تصور می‌کنند با سرمایه‌گذاری در این بخش می‌توانندبه سرعت ثروتمند شونداماممکن است مورد کلاهبرداری قرار بگیرند. همچنین ممکن است از این رمزدارایی‌ها به‌عنوان ابزاری برای پرداخت استفاده شود که شاید این گردش مالی قابل رصد نباشد. 
   
تصویب سند تنظیم‌گری رمز‌پول‌ها
بانک مرکزی روز گذشته اعلام کرد با توجه به اختیارات و وظایف قانونی این بانک در تنظیم‌گری حوزه رمزپول‌ها، سند«چارچوب سیاست‌گذاری وتنظیم‌گری بانک مرکزی درحوزه رمزپول‌ها»درجلسه هفته گذشته هیأت عالی بانک مرکزی، به تصویب رسیده است.دراین جلسه ضمن تاکید برضرورت نظارت مؤثر برفضای مبادلات رمزپول‌ها در داخل کشور، با تاکید بر اتخاذرویکرد تنظیم‌گری فعال حوزه رمزپول‌ها ازسوی بانک مرکزی، در راستای تکمیل سازوکارهای تنظیم‌گری زیست‌بوم دارایی‌های دیجیتال و توسعه بهره‌مندی از ظرفیت‌های این حوزه، تاکید شده است. در این سند ضمن تاکید بر هویت‌بخشی به موجودیت‌های کارگزار رمزپول و نهاد امین به‌عنوان اشخاص تحت نظارت بانک مرکزی، مسئولیت صدور مجوز اشخاص برشمرده با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بوده و تنظیم مقررات و نظارت مؤثر بر سلامت فعالیت درخصوص فعالان دارای مجوز توسط بانک مرکزی انجام خواهد شد.همچنین در این سند بر ضرورت رعایت تمامی قوانین مالیاتی و مجموعه قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم تاکید شده است.
   
بانک مرکزی رمزپول‌ها را مجاز اعلام کرد
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، با تشریح این سند، گفت: در این سند مطابق با مفاد قانون بانک مرکزی، انواع رمزدارایی در قالب رمزپول‌ها(توکن‌های معاملاتی)، توکن‌های دارایی و توکن‌های کاربردی دسته‌بندی شده و به موضوع پول دیجیتال بانک مرکزی(سی. بی. دی. سی) نیز متناسب با ظرفیت‌های قانون بانک مرکزی به‌عنوان مقوله‌ای مجزا پرداخته شده است. نوش‌آفرین مومن‌واقفی یکی از خطوط اصلی راهنما در تدوین این چارچوب را تاکید بر حکمرانی ریال و حاکمیت پول ملی دانست و افزود: به‌کارگیری انواع رمزدارایی به‌عنوان ابزار پرداخت در داخل کشور ممنوع است و سعی شده از شکل‌گیری زمینه‌های تبدیل تمامی انواع توکن‌های دارایی و کاربردی به‌عنوان ابزار پرداخت جلوگیری شود. وی ادامه داد: با توجه به این‌که در فضای مبادلات رمزپول، بازیگران اصلی، کارگزاران رمزپول هستند که تدوین چارچوب فعالیت در این رابطه مطابق قانون برعهده بانک مرکزی است و فعالان این حوزه ضمن رعایت دقیق تمامی مقررات اعلامی بانک مرکزی، جهت فعالیت نیازمند اخذ مجوزهای لازم از این بانک خواهند بود.
عضو هیأت عامل بانک مرکزی از اهمیت این فناوری به‌عنوان موتور محرک هوشمندسازی اقتصاد دیجیتال یاد کرد و گفت: مسیر انتشار انواع توکن معاملاتی توسط فعالان در داخل کشور با همکاری وزارت اقتصاد تبیین شده است. مومن‌واقفی تصریح کرد: بانک مرکزی ضمن ابلاغ مجموعه مقررات لازم درخصوص انتشار توکن با پشتوانه طلا و فلزات گرانبها، پس از اخذ تایید از هیأت عالی، مسیر انتشار انواع توکن معاملاتی با سایر پشتوانه‌ها از طریق محیط‌های آزمون تنظیم‌گری مورد تایید بانک مرکزی را نیز شفاف کرده است.وی تاکید کرد: در‌خصوص انتشار انواع توکن دارایی، مسئولیت تدوین مجموعه مقررات لازم با سازمان بورس اوراق بهادار بوده و در چارچوب قوانین، هماهنگی‌های لازم از سوی بانک مرکزی با وزارت امور اقتصادی و دارایی و سایر ذی‌نفعان انجام خواهد شد. مومن‌واقفی افزود: بانک مرکزی فعالیت در حوزه رمزپول را برای عموم مردم توصیه نمی‌کند و کارگزاران رمزپول و نهادهای امین موظف هستند در راستای حمایت از حقوق مردم، از آگاهی کامل کاربران نسبت به مخاطرات و ریسک‌های هرگونه مبادله، نگهداری وبه‌کارگیری انواع رمزدارایی‌ها اطمینان حاصل کرده وعدم‌حمایت وضمانت بانک مرکزی ونظام بانکی را متذکر شوند. وی اعلام کرد: بانک مرکزی درکنار ایفای وظایف قانونی در‌خصوص تنظیم‌گری فعال،انتشار و عرضه اولیه انواع رمزپول در داخل کشور را از طریق محیط آزمون تنظیم‌گری مورد تایید بانک مرکزی مجاز دانسته است.
   
سیاست دولت چهاردهم در بازار رمز‌ارزها
عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی دیروز در رویداد ملی ارز دیجیتال، گفت: دولت چهاردهم علاقه ندارد بازار ارز دیجیتال را محدود کند، بلکه تمایل دارد از آن استفاده کند،زیرا معتقدیم باید آثار منفی ارزهای دیجیتال کنترل و آثار مثبت آن تقویت شود. وی با اشاره به رشد حوزه اقتصاد دیجیتال در کشورهای همسایه، افزود: دولت چهاردهم روی رفع فیلترینگ تاکید دارد، زیرافیلترینگ خسارت ‌زیادی به اقتصاد ایران زده است.باید فیلترینگ رفع شود تا اقتصاد دیجیتال گسترش یابد و در چارچوب اقتصاد دیجیتال، رمزارزها و رمزپول‌ها توسعه یابند. وی با اشاره به این‌که بازار ارز دیجیتال در چند سال گذشته رشد چشمگیری داشته است، اعلام کرد: ارزدیجیتال، هم ازلحاظ معاملات وهم جایگزینی پول فیات، ویژگی‌های خاصی دارد و دارای مزایایی از‌جمله‌ تسهیل در سرمایه‌گذاری و جایگزینی برای پول است ولی باید آن را مدیریت کنیم. وزیر اقتصاد با اشاره به این‌که مدیریت بازار ارز دیجیتال بر‌عهده بانک مرکزی است، ادامه داد: دستورالعمل ارز دیجیتال به‌زودی ابلاغ می‌شود.وزیر اقتصاد با تاکید بر این‌که نباید بگوییم همه بروند ارز دیجیتال بخرند، چون ریسک آن بسیار بالاست، تاکید کرد: روند اخیر رمزارزها قابل نادیده گرفتن نیست و باید برای تحولات آینده آماده باشیم. یکی از ملزومات آماده بودن، تشکیل یک اتحادیه متشکل از فعالان اصلی این حوزه است. باید ریسک‌های حوزه رمزارز به‌صورت شفاف به اطلاع مردم رسانده شود، زیرا عرضه و تقاضای ارز دیجیتال دست شما نیست و ممکن است عرضه و تقاضا به نحوی در دنیا تنظیم شود که رشد سنگینی داشته باشد یا برعکس.
   
صندوق ارز دیجیتال در راه بورس
حجت‌ا... صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار هم در رویداد ملی رمزآتی تاکید کرد: متخصصان پولی و مالی با کمک سازمان بورس و بانک مرکزی رمز‌ارزها را مدیریت کنند. وی با تاکید بر این‌که در عرصه اقتصاد و بازارهای مالی نیز با پدیده بلاک‌چین در فناوری مالی روبه‌رو هستیم، افزود: بانک مرکزی به‌عنوان نهاد ناظر، می‌بایست میزان تطابق این پدیده با پول را مشخص کند.وی با بیان این‌که باید در نظام حکمرانی تکلیف خود را با پدیده نو مانند رمزارز مشخص کنیم، تصریح کرد: ارزش‌گذاری در فناوری بلاک‌چین و تعیین آن بسیار مهم است. امروز رمز‌ارز خود را به عنوان دارایی تحمیل کرده است. طبعا برای این مسأله باید صندوق تعریف و مجوزهای لازم داده شود تا صندوق‌ها در رمز‌ارز و رمز‌دارایی حضور داشته باشند که در این میان شروع این موضوع با توکن‌سازی خواهد بود که روش درست‌تری است.بر‌اساس این گزارش، با توجه به مزایاوخطرات ارزهای دیجیتال برای اقتصادکشوراما مقامات اقتصادی کشور روز گذشته ابعاد رمزارزها را تشریح کردند ولی همگی تاکید داشتند که مردم در این بازار ورود نکنند، زیرا نمی‌خواهند اتفاقات بورس در سال ۹۹، این بار برای ارزهای دیجیتال تکرار شود. البته با توجه به موقعیت کشورمان و همچنین ریسک‌های رمزارزها، افراد اگر قصد سرمایه‌گذاری در این بازار را دارند، باید با آگاهی از ریسک‌های آن اقدام کنند، زیرا روند بازار رمزارزها به اتفاقات دردنیا وابسته است.البته بانک مرکزی مدیریت بازار ارز دیجیتال را برعهده گرفته و قرار است دستورالعمل ارز دیجیتال به‌زودی ابلاغ شود.هرچند این بانک تاکید کرد که استفاده از رمزپول‌ها به‌عنوان ابزار پرداخت ممنوع است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
کری‌خوانی صبح‌گاهی

گفت‌وگوی جام‌جم با هاشم بیگ‌زاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو

کری‌خوانی صبح‌گاهی

نیازمندی ها