به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، روستای کهله صور سفلی و روستای کهله صور علیا شبلیز سالهاست که پل ندارد جاده آن هم مسدود و برف گیر است.
زمستان با بارش اولین برف و باران گذر از این جاده روستایی به سختی صورت میگیرد و رفت و امد روستائیان کند میشود و تنها ماشین کمک دار امکان رفت و آمد در این مسیر را دارد.
این مسیر نیاز ضروری به پل و آسفالت دارد و خواسته مردم چشن انتظار تامین اعتبار این جاده سخت گذر هستند.
یکی از اهالی این روستا گفت: راه روستا در مدت پنج ماه در فصل بارشها مسدود است و تاکنون جان چندین نفر از روستائیان بیمار به دلیل نبود مسیر ارتباطی له خطر افتاده و جان خود را از دست داده اند.
وی تاکید کرد: اگر مسیر این روستا اصلاح نشود همه اهالی مجبور به مهاجرت به شهر یاسوج و حومه آن خواهند شد.
یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه وبویراحمد هفته گذشته نیز در سفری یکروزه و در راستای سیاست راهبردی وخط و مشی اصلی دولت چهاردهم و شخص رئیس جمهور مبنی بر محرومیت زدایی و توجه جدی از عمق وجود به روستاها و مناطق دورافتاده و عشایری به شهرستان دنا و روستاهای پراکنده و دهستانهای این منطقه پرظرفیت و در عین حال محروم سفر کرد و از نزدیک در جریان دغدغهها و خواستهها و نیازمندیهای این روستاها قرار گرفت.
وی از روستای کهله سور نیز بازدید کرد و نبود جاده دسترسی و پل را بهعنوان مشکل اصلی مردم این روستا معرفی کرد.
رحمانی از مدیرکل راهداری خواست تا این مشکلات را بررسی و در دستور کار خود قرار دهد.
وی تاکید کرد: روستاهای استان کهگیلویه وبویراحمد از لحاظ زیرساختهای اجرایی و عمرانی از محرومیت دیرینهای رنج میبرد. این روستاها دارای ظرفیتهای بالقوه مناسبی برای توسعه است و توسعه عمران روستایی این استان نیارمند نگاه ویژه دولت است.
فرماندار دنا هم یکی از چالشهای اساسی و مشکل عمده روستاهای این این شهرستان را نبود جاده دسترسی دانست و گفت: جادههای برخی روستاها در این منطقه به دلیل شرایط سخت و برف گیر شدن حدود ۶ ماه از سال بسته است.
عباس روسلی تصریح کرد: در سفر اخیر استاندار و نماینده مردم بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی همه مشکلات و دغدغهها و مطالبات مردم روستاهای شهرستان دنا و از جمله منطقه شبلیز شناسایی و تصمیمها و اقدامهای لازم برای رفع مشکلات و دغدغههای روستایان انجام خواهد شد.
وی بیان کرد: نبود آنتن دهی تلفن همراه و دکل تلویزیون و کمبود آب آشامیدنی سالم از دیگر دغدغههای جدی روستاییان این منطقه بود که رفع این چالش نیز به طور جد در دستور کار قرار گرفته است.
چنانچه مسیر ارتباطی سخت گذر روستای کهله صور رفع نشود مردم این منطقه مجبور به مهاجرت میشوند که به خودی خود آثار این اقدام بسیار نامطلوب خواهد بود.
در مجموع ۲ هزار و ۲۳۲ روستای استان کهگیلویه و بویراحمد هم اکنون ۵۸۹ روستا خالی از سکنه هستند که خالی از سکنه بودن برخی از این روستاها میتواند بخاطر مسائل اقتصادی باشد، اما در برخی روستاها به دلیل ضعف محسوس امکانات و توزیع ناعدلانه منابع بوده است.
ساکنان و عشایر منطقه زیبای شبلیز در بخش پاتاوه شهرستان دنا به دلیل نبود راه ارتباطی مناسب با مشکلات زیادی دستوپنجه نرم میکنند که این چالش سبب شده تا بخش زیادی از مردم و خانوادهها بهناچار به زندگی شهرنشینی و حاشیهنشینی در سراب کاذب دیگر شهرهای استان پناه ببرند.
منطقه شبلیز در بخش پاتاوه شهرستان دنا در ۸۷ کیلومتری شهر یاسوج، مرکز کهگیلویه و بویراحمد و در شمال شرقی این استان و در ارتفاعات رشتهکوههای زاگرس واقع شده است.
در حال حاضر، شمار خانوادههای عشایری و روستایی در روستاهای مختلف شبلیز بهشدت کاهشیافته است که دلیل اصلی آن نبود امکانات بهویژه راه و شبکه تلویزیون و آنتندهی موبایل بوده. ست.
دلیل نامگذاری شبلیز که از دوکلمه «شب» و «لیز» تشکیل شده، وجود غاری در کوه بالادست چشمه دویی است که نقل شده افرادی به دلیل برفگیر شدن وارد این غار میشدند و از آن بهعنوان محل استراحت و خواب استفاده میکردند. در گویش محلی لری، کلمه «شو» به معنای شب و «لیز» به معنای جاگرفتن و خوابیدن است.
شبلیز در فاصله ۷۰ کیلومتری شمال غربی شهر یاسوج و در جنوب روستای شبلیز قرار گرفته است.
بیش از ۴۴ درصد جمعیت افزون بر ۷۲۳هزار نفری این استان در روستاها ساکن هستند.
کهگیلویه و بویراحمد همچنین دارای یکهزار و ۶۷۶ روستای دارای سکنه است که حدود ۷۰۰ روستای آن بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد