به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین - خوزستان، مهران مکوندی در حاشیه سومین روز از پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان در نشست خبری بیان کرد: شرکت ملی حفاری ایران در حوزه ناوگان ۷۳ دستگاه حفاری دارد و بیش از ۲۹ خدمات فنی حفاری را به کارفرمایان ارائه میدهد.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران بزرگترین کارفرمای شرکت را مناطق نفتخیز جنوب خواند و افزود: در حال حاضر ۳۹ دستگاه حفاری در مناطق نفتخیز فعال است و پنج دستگاه نیز در پروژه ۲۸ میدان وجود دارد که جمعا ۴۴ دستگاه مناطق نفتخیز جنوب فعال است.
وی گفت: در پروژههای حفاری میادین مشترک در اقصی نقاط کشور به شرکتهای نفت، مناطق مرکزی، مهندسی توسعه نفت، فلات قاره ایران و بخش خصوصی ارائه خدمات میدهیم.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران بیان کرد: با توجه به بودجه مصوب شرکت ملی نفت ایران، در برنامه آتی شرکت افزایش ۱۵ دستگاه حفاری و همچنان بازسازی و نوسازی ناوگان حفاری را در دستور کار داریم که در دو سال آینده به نتیجه خواهد رسید.
مکوندی با اعلام اینکه در حوزه توسعه دریایی نقش نداربم و برعهده فلات قاره ایران و نفت گاز پارس است، عنوان کرد: در حال حاضر یک دستگاه حفاری فعال در میدان ابوذر فعال داریم. همچنین دو دستگاه که طول عمر زیاد و بیش از ۴۰ سال دارند را در دستور کار قرار داده ایم که از رده خارج و خرید دو دستگاه جدید حفاری دریایی داشته باشیم.
وی افزود: در دو سال آینده بازسازی و نوسازی ناوگان را در دستور کار داریم و ۱۵ دستگاه حفاری جدید با توانهای مختلف به ناوگان اضافه خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد: ۷۳ دستگاه حفاری داریم و دستگاه دیگری که دستگاه ۷۳ فتح و تولید جهاد دانشگاهی است به زودی در مدار تولید قرار خواهد گرفت.
مکوندی با بیان اینکه ۱۱ دستگاه حفاری به دلیل فرسودگی بیش از حد غیرفعال هستند، تصریح کرد: خربد ۱۵ دستگاه جدید برای جایگزین کردن را در دستور کار داریم که در حال مراحل استعلام بوده و تا خردادماه سال آینده به نتیجه خواهد رسید.
وی گفت: در میادین مشترک هیچ فعالیتی نداریم، اما در میدان مستقل کیش از ۱۲ حلقه چاه که در تعهد داربم هشت حلقه تکمیل شده است.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران به ناترازی گاز در کشور اشاره کرد و گفت: به درخواست کارفرماها ۹ دستگاه حفاری در میدانهای گازی داریم که ۲ دستگاه آن در میدان گازی کیش است و پس از تکمیل حدود یک میلیارد فوت مکعب گاز در روز قابل برداشت میشود و اینها تا نیمه اول سال آینده تکمیل و وارد مدار خواهیم کرد.
مکوندی ادامه داد: همچنین در میادین نفت مرکزی نیز هفت دستگاه داربم. سال گذشته نیز پنج حلقه چاه گازی تکمیل و به نفت مرکزی تحویل داده ایم.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران، در ایران روزانه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب تولید گاز انجام میشود که رکورد بالایی در یک کشور محسوب میشود.
مکوندی با بیان اینکه بر روی نگهداشت و افزایش تولید در کشور تمرکز کرده ایم، عنوان کرد: شرکت ملی حفاری این توانمندی و پتانسیل را دارد در کشورهای همسایه و هرجای دنیا که بستر سیاسی فراهم باشد حفاری را انجام دهد و در زمینه فنی مشکل نخواهیم داشت.
وی گفت: در بازسازی ناوگان به سمت تغییر سیستم حفاری خواهیم رفت.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران به همکاری با شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد و افزود: این شرکت سالیان طولانی است که با شرکتهای دانش بنیان و سازندگان صنایع حفاری همکاری دارد. بر اساس آخرین وضعیت بیش از ۷۵۰۰ قطعه از قطعات مورد نیاز تجهیزات را ساخت داخل کردهایم که این مسئله استمرار دارد و حدود ۵۴ شرکت دانش بنیان در این زمینه نقش داشته اند.
مکوندی با اعلام اینکه دانش بنیانها به چند دسته تقسیم میشوند عنوان کرد: شرکتهای دانش بنیانی که توانمندی دارند که قطعات را تا انتهای فرایند در خط تولید بیاورند و تجاری کنند در اولویت بیشتری قرار دارند.
وی افزود: برخی از قطعات ساخته شده وابسته به تجهیزات است و شاید ۶۰ درصد کل تجهیزات دکل حفاری و خدمات فنی حفاری ساخت داخل شدهاند.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: همچنین در این نمایشگاه نیز قراردادهایی برای ساخت تجهیزات صنعت حفاری مثل موتورهای دیزل و سنتفیوژ دستگاهها نیز با شرکتهای دانش بنیان منعقد خواهد شد.
مکوندی ظرفیت نمایشگاه مذکور را بسیار خوب خواند و اظهار کرد: در این نمایشگاه قرارداد ساخت و تولید موتور ملی به مبلغ حدود۴۵۰ میلیارد تومان را داریم که در آستانه عقد قرارداد آن هستیم. همچنین ساخت و تولید سنتفیوژها را نیز با پنج هزار دور و قریب به ۱۵۰ میلیارد تومان داریم که با شرکت دانش بنیان منعقد میشود.
وی اضافه کرد: همچنین طی بازدیدی که از نمایشگاه داشتیم چند سیستم تولید که اکثراً وارداتی است را مد نظر قرار دادیم که مورد بررسی قرار میگیرند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد