همدان می‌تواند قطب گردشگری سلامت منطقه شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان بر لزوم ایجاد ساختارهای منسجم، همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، و بهره‌گیری هوشمندانه از فرصت‌های موجود در حوزه سلامت تأکید کرد.
کد خبر: ۱۴۹۸۵۹۶

به گزارش جام جم آنلاین همدان، دکتر بهروز کارخانه‌ای، در جلسه هماهنگی برگزاری اجلاس گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو در همدان که خردادماه برگزار خواهد شد، با اشاره به نقش کلیدی حوزه سلامت در توسعه گردشگری، اظهار داشت: بسیاری از ظرفیت‌های علمی و درمانی دانشگاه در این خصوص می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

وی به برگزاری کنگره دانشجویی جمعیت به همت دانشکده پرستاری و مامایی طی ماه‌های گذشته اشاره کرد و افزود: رفت‌وآمدهایی که در قالب این کنگره شکل گرفت، زمینه‌ساز تعاملات گسترده‌تری در حوزه سلامت شد، ما باید از این ظرفیت برای توسعه گردشگری سلامت بهره بگیریم، چرا که این حوزه نه‌تنها به اقتصاد کمک می‌کند، بلکه بستری برای تبادل فرهنگی و ارتقای دیپلماسی سلامت نیز فراهم می‌آورد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: تفاهم‌نامه‌های اولیه‌ای برای همکاری دانشگاه علوم پزشکی همدان با مراکز علمی بین‌المللی در دست تهیه است. همین رفت‌وآمدها می‌توانند آغازگر تحولات جدی در حوزه سلامت و تعاملات بین‌المللی باشند.

وی با تأکید بر اینکه تحول بزرگ با یک جلسه اتفاق نمی‌افتد، گفت: تحول نیاز به استمرار، پیگیری و برنامه‌ریزی دارد، دانشگاه باید به‌سرعت نسخه انگلیسی وب‌سایت خود را در خصوص این همایش بزرگ فعال کرده و برنامه‌های علمی، تقویم ورزشی و همایش‌های آتی را به‌طور شفاف معرفی کند.

دکتر کارخانه‌ای با اشاره به کشور افغانستان به‌عنوان یکی از بازارهای هدف مهم در حوزه سلامت گفت: اگرچه شرایط سیاسی افغانستان خاص است، اما ارتباط ما با مسئولان حوزه ورزش و سلامت این کشور برقرار است. اگر مشخص کنیم که چه نوع خدماتی را می‌توانیم به کشورهای همسایه ارائه دهیم؛ از جراحی‌های تخصصی گرفته تا آموزش پزشکی و ارائه داروهای باکیفیت، بازار مطلوبی در این حوزه ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به گردشگران سلامت کشورهای منطقه تاکید کرد: باید بازار را بشناسیم. چه در زمینه دارو، چه در پیوند اعضا، چه در جراحی‌های خاص، می‌توانیم با کشورهای همسایه تعامل داشته باشیم، آموزش و اشتغال هم‌زمان می‌تواند هم برای ما درآمدزایی داشته باشد، هم برای منطقه مفید باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با انتقاد از محدود بودن امکانات حمل‌ونقل هوایی همدان تبیین کرد: ما برای توسعه گردشگری سلامت باید نگاه ویژه‌ای به پروازهای داخلی و خارجی داشته باشیم، هواپیماهایی که بین شهرها پرواز می‌کنند و می‌توانند هم درآمدزا باشند و هم خدمت‌رسان. چرا همدان نباید از این ظرفیت بهره ببرد؟

وی خاطرنشان کرد: اگر مسیری مانند مشهد به تبریز و اهواز سودآور است، همدان نیز با تعریف درست مقصد می‌تواند وارد این زنجیره شود، اگر هواپیمای بزرگ نمی‌صرفد، هواپیماهای کوچک برای مقاصد نزدیک و شهرهای کوچک، تجربه موفقی است. ما باید زیرساخت حمل‌ونقل را بازتعریف کنیم.

دکتر کارخانه‌ای با اشاره به نقش تبلیغات هدفمند در معرفی همدان به عنوان مقصد گردشگری سلامت گفت: تا وقتی ما خودمان فقط می‌گوییم همدان، گردشگری اتفاق نمی‌افتد. باید خارجی‌ها را به این مسیر دعوت کنیم. باید بنرهای تبلیغاتی در کشورهای هدف بزنیم، بروشور تهیه کنیم، حتی از شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی بخواهیم باجه تبلیغاتی در اختیار ما بگذارند. مسافر خارجی اگر در مسیر پرواز با تصویری از همدان مواجه شود، ذهنش آماده می‌شود.

دکتر کارخانه‌ای در پایان بر اهمیت برگزاری نشست‌های تخصصی و جذب شرکت‌های دارویی منطقه‌ای و بین‌المللی تأکید و عنوان کرد: کرمانشاه، لرستان، خرم‌آباد و سایر استان‌های مجاور، ظرفیت‌های خوبی در حوزه سلامت دارند. برگزاری پنل‌های مشترک با این استان‌‍‌ها و تمرکز بر پژوهش‌های منطقه‌ای، می‌تواند به شکل‌گیری شبکه‌ای علمی و اقتصادی در غرب کشور منجر شود. ما باید با نگاه منطقه‌ای و با همکاری استان‌های همجوار، همدان را به عنوان قطب سلامت غرب کشور تثبیت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: تمام این تلاش‌ها در صورتی موفق خواهد بود که پیوستگی و استمرار داشته باشد. ما نباید اجازه دهیم جلسات و طرح‌ها به‌صورت مقطعی اجرا شده و بدون تداوم رها شوند. امروز فرصتی تاریخی پیش روی دانشگاه و استان همدان است؛ فرصتی که اگر با تدبیر و مشارکت عملیاتی شود، می‌تواند همدان را به مقصدی معتبر در حوزه گردشگری سلامت تبدیل کند.

همایش بین‌المللی گردشگری سلامت، فرصتی بزرگ برای همدان در سال۱۴۰۴ است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: همایش بین‌المللی گردشگری سلامت، فرصتی بزرگ برای همدان در سال۱۴۰۴ است که می‌توان افق‌های نوینی در حوزه‌های گردشگری و سلامت پیش روی استان باز کند.

در ادامه این جلسه دکتر محسن معصوم‌علیزاده با بیان اهمیت برگزاری این رویداد اظهار کرد: در این رویداد میهمانانی از کشورهای مختلف حضور دارند، از هر کشور وزیر گردشگری، وزیر بهداشت و تعدادی از جامعه گردشگری دعوت می‌شوند که حضور این افراد برای تبلیغ گردشگری و توریسم‌سلامت دستاورد بزرگی خواهد بود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در قالب این همایش، چهار پنل تخصصی داریم و برای یک نصف روز نیز نشست و بازدید از مراکز درمانی استان را در نظر گرفته‌ایم. این بازدیدها می‌تواند جلوه‌ای از توانمندی‌های سلامت و درمان استان همدان را برای مهمانان خارجی به نمایش بگذارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با تأکید بر ظرفیت بزرگ منطقه، اظهار داشت: کشورهای هدف این همایش در مجموع ۴۰۰ میلیون نفر جمعیت دارند که این عدد شامل حدود ۴۰ درصد گردشگران سلامت ایرانی است، این یک فرصت طلایی برای معرفی ظرفیت‌های همدان است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها