رئیس ایستگاه تحقیقات دیم کشور؛

بررسی روند تاسیس پایگاه نوآوری و ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم در گرمی

روند تاسیس و راه‌اندازی پایگاه نوآوری و ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم در شهرستان گرمی با حضور رئیس ایستگاه تحقیقات دیم کشور و کارشناسان فنی این موسسه بررسی شد.
روند تاسیس و راه‌اندازی پایگاه نوآوری و ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم در شهرستان گرمی با حضور رئیس ایستگاه تحقیقات دیم کشور و کارشناسان فنی این موسسه بررسی شد.
کد خبر: ۱۴۹۹۶۲۰

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا، در جریان سفر مظفر روستایی رئیس ایستگاه تحقیقات دیم کشور و کارشناسان فنی این موسسه به شهرستان گرمی، مراحل مقدماتی تأسیس ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم در شهرستان گرمی بررسی شده و در خصوص مکان‎یابی و آغاز احداث این پایگاه و ایستگاه تصمیم گیری شد.

تاسیس پایگاه نوآوری و ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم از سال گذشته با پیگیری محمد خوش سیما نماینده مردم شهرستان گرمی و انگوت در مجلس شورای اسلامی آغاز شده و در جریان سفر اخیر رئیس ایستگاه تحقیقاتی کشت دیم کشور از مزارع تحقیقاتی کاشت شده و بررسی ارقام مناسب کاشت در منطقه بازدید به عمل آمد.

در جریان سفر رئیس ایستگاه تحقیقاتی کشت دیم کشور به شهرستان گرمی، کارشناسان این موسسه از محل احداث این ایستگاه بازدید کرده و با توافق در خصوص محل احداث ایستگاه، تاکید کردند مقدمات لازم برای آغاز احداث و شروع به کار ایستگاه کشت دیم شهرستان گرمی در اسرع وقت فراهم شود.

ایجاد پایگاه نوآوری و ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در شهرستان گرمی به تصویب سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور رسیده و زمین لازم برای تاسیس و راه‌اندازی این پایگاه و ایستگاه مهم در شهرستان گرمی اختصاص یافته است.

در مرحله نخست پایگاه نوآوری و تحقیقات کشاورزی دیم در شهرستان گرمی تاسیس می‌شود و درادامه فعالیت، این پایگاه به ایستگاه و مرکز تبدیل خواهد شد.

محمد خوش‌سیما نماینده مردم شهرستان گرمی و انگوت در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اهمیت کشت دیم در شهرستان گرمی و انگوت و لزوم توجه به توسعه علمی و فنی فرایند کشت تا برداشت محصول و نیز مکانیزه‌سازی کشت دیم در منطقه در راستای افزایش محصولات، تاسیس این ایستگاه تحقیقاتی ضروری است.

وی اضافه کرد: با توجه به آسیب‌پذیری سالانه محصولات کشت دیم در برابر حوادث قهری از جمله خشکسالی، آفات نوپدید و نیز ضرورت توسعه کشت ارقام پرمحصول با استفاده از فناوری دانش‌بنیان، تاسیس این ایستگاه تحقیقاتی می‌تواند رشد و توسعه کشاورزی را در منطقه در پی داشته باشد.

شهرستان گرمی و انگوت که در ۱۱۰ کیلومتری شمال اردبیل و در نوار مرزی جمهوری آذربایجان واقع شده با بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی دیم از مناطق مهم و مستعد کشت دیم در کشور و استان اردبیل به شمار می‌رود.

همه ساله بیشتر اراضی این شهرستان به صورت دیم به کشت محصول گندم، جو، عدس، انواع حبوبات و کلزا اختصاص می‌یابد.

استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.

۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربری‌هاست.

۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت می‌شود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است و شهرستان گرمی با حدود ۸۰ هزار هکتار معادل ۱۷ درصد اراضی دیم، بیشترین سهم اراضی دیم استان اردبیل را دارد.

استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد، ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با تولید حدود ۵۸۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمده‌ای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.

محصول گندم با حدود ۲۹۰ تا ۳۰۵ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۹۰ تا ۱۲۰ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.

سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در سال زراعی جاری، محصولات گندم، جو، حبوبات و دانه روغنی کلزا را چهار محصول اولویت‌دار کشت اعلام کرده و بر این اساس، کشت این محصولات در مزارع دیم شهرستان گرمی و انگوت انجام شده است.

محصول گندم به عنوان اولویت نخست کشت استان اردبیل در سال جاری زراعی بوده و بر این اساس، کشت گندم در ۶۵هزار هکتار از اراضی آبی و ۲۲۰ هزار از اراضی دیم استان اردبیل انجام شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها