
به گزارش جام جم آنلاین مازندران ،محمدعلی رمضانی سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران در جلسه کارگروه آرد و نان شهرستان چالوس با تأکید بر ضرورت مدیریت دقیق این حوزه، اظهار کرد: عدم صدور مجوزهای بیرویه برای نانواییهای جدید از مهمترین مصوبات کارگروه است. وی گفت: در حال حاضر یکی از چالشهای جدی، اختلاف قیمت خرید گندم از کشاورزان و فروش آن بهصورت یارانهای به کارخانههای تولید آرد است که باعث بروز مشکلاتی در زنجیره تولید و توزیع آرد شده است.سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران افزود با بیان اینکه استان مازندران نیازمند واردات سالانه حدود ۳۹۰ هزار تن گندم از خارج استان است که این گندمها از تنوع بالایی برخوردار هستند، افزود: برای رسیدن به کیفیت یکنواخت، نیاز به فرآیند اختلاط و کنترل دقیق کیفیت داریم.رمضانی تاکید کرد: پیگیریها برای ازسرگیری واردات گندم از بنادر استان باید جدیتر دنبال شود.وی در ادامه وضعیت اقتصادی نانوایان تشریح کرد و گفت: بیش از ۵۲ درصد نانواییهای دارای سهمیه زیر ۶ کیسه آرد، از توجیه اقتصادی لازم برخوردار نیستند و در تأمین هزینههای خود با مشکل مواجه هستند.سرپرست ادارهکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با اشاره به میزان درآمد، هزینههای پخت و دستمزد نانواها، بازنگری در سیاستهای حمایتی و نرخگذاری را از راهکارهای رفع چالشهای موجود خواند.
یوسفپور فرماندار شهرستان چالوس نیز با اشاره به فعالیت ۱۵۲ واحد نانوایی در شهرستان چالوس، اعلام کرد: حدود ۴۰ درصد این واحدها به سیستم دوگانهسوز مجهز شدهاند که در راستای اجرای مصوبات پدافند غیرعامل انجام شده و در شرایط بحرانی و قطع گاز میتواند با استفاده از سوخت جایگزین به فعالیت ادامه دهد.وی بر لزوم تسهیل در پرداخت تسهیلات بانکی به نانوایان برای اجرای این طرح تأکید کرد.فرماندار چالوس به برخی از مشکلات و چالشهای سامانه نانینو اشاره کرد و گفت: مشخص نبودن تراکنشهای غیرمتعارف و غیرمجاز و کسر سهمیه آرد نانوایان و نارضایتی آنها از عملکرد این سامانه از جمله موانع پیشروی این سامانه است که نیازمند شفافیت و اصلاح در برخی موارد است.یوسفپور به موضوعاتی مانند فرایند اخذ مجوزها، نحوه توزیع آرد بین عشایر منطقه مرزنآباد، مشکلات حمل و نقل آرد در روستاها، و ناترازی انرژی و تأثیر قطعی برق بر عملکرد نانواییها اشاره کرد.گفتنی است، مسائل و مشکلات حوزه آرد و نان در شهرستان چالوس از سوی اعضای کارگروه مطرح شد و همچنین نحوه تخصیص سهمیه آرد کامل به نانواییهای متقاضی و دستورالعملهای این طرح مورد بحث و بررسی قرار گرفت.