مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت قم:

افزایش کنترل بر مراکز عرضه مواد غذایی

ناصر شوشتری‌زاده، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت قم گفت، در آستانه ورود به فصل گرما و احتمال شیوع بیماری‌های فصلی، کنترل بر مراکز عرضه مواد غذایی در سطح این شهر افزایش یافت.
ناصر شوشتری‌زاده، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت قم گفت، در آستانه ورود به فصل گرما و احتمال شیوع بیماری‌های فصلی، کنترل بر مراکز عرضه مواد غذایی در سطح این شهر افزایش یافت.
کد خبر: ۱۵۰۴۹۰۹

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا، ناصر شوشتری‌زاده روزدوشنبه افزود: اقدامات پیشگیرانه و نظارتی در سطح قم به منظور کاهش ابتلای افراد در معرض خطر به بیماری‌های مربوط به فصل گرماست.

وی با اشاره به بروز مواردی از اسهال در فصل تابستان افزود: این بیماری بیشتر در مناطق گرمسیر و در ماه‌های گرم سال مشاهده می‌شود و عامل باکتریایی آن از طریق آب و غذای آلوده منتقل می‌شود.

وی با بیان این‌که اسهال ناشی معمولا خفیف است، اما در برخی موارد ممکن است به اسهال شدید منجر شود، اضافه کرد: در موارد شدید، بیماران با دفع فراوان آب و املاح مواجه می‌شوند که می‌تواند  به ضعف، بی‌حالی و در مراحل پیشرفته، کاهش سطح هوشیاری منجر شود.

وی ادامه داد: مانند سایر بیماری‌های اسهالی، کودکان، نوزادان، سالمندان و گروه‌های دارای ضعف سیستم ایمنی بیشترین آسیب را از این بیماری می‌بینند.

اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی

شوشتری‌زاده بر رعایت اصول بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تاکید کرد و گفت: شستن دست‌ها پس از اجابت مزاج و پیش از تهیه یا مصرف غذا با آب و صابون استفاده از آب آشامیدنی سالم، مصرف مواد غذایی پخته و اجتناب از مصرف غذا‌های عرضه‌شده توسط دوره‌گردان از راهکار‌های اصلی مقابله با بیماری‌های فصلی است.

وی افزود: سبزیجات و میوه‌ها باید ابتدا گل‌زدایی و سپس انگل‌زدایی و با محلول‌های ضدعفونی‌کننده مخصوص، شسته شوند.

وی گفت:‌ غذا‌های پخته‌ای که سرد شده‌اند، باید پیش از مصرف به‌خوبی گرم شوند تا از رشد باکتری جلوگیری کند.

آمادگی مراکز درمانی و بهداشتی قم
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت قم با اشاره به افزایش موارد بیماری در فصل گرما، گفت: مراکز بهداشت، کنترل‌های خود را بر مراکز عرضه مواد غذایی افزایش داده‌اند و در مراکز خدمات جامع سلامت نیز پایش بیماران دارای علائم اسهال با دقت بیشتری انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: در صورت مشاهده علائم، افراد باید به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه کرده و از خوددرمانی پرهیز کنند؛ نوشیدن مایعات مثل آب، چای کمرنگ، دوغ و ماست برای جبران آب از دست رفته توصیه می‌شود و فقط در صورت لزوم و با تشخیص پزشک، از آنتی‌بیوتیک استفاده خواهد شد.

شوشتری‌زاده ادامه داد: آموزش‌های حضوری در مدارس، آسایشگاه‌ها، سربازخانه‌ها و مناطق پرتردد انجام شده و همچنین از طریق توزیع تراکت و رسانه‌های عمومی اطلاع‌رسانی گسترده‌ای صورت گرفته است.

وی گفت: با رعایت نکات ساده بهداشتی می‌توان از بروز و شیوع بیماری جلوگیری و سلامت جامعه را حفظ کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها