مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت قم:

افزایش کنترل بر مراکز عرضه مواد غذایی

ناصر شوشتری‌زاده، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت قم گفت، در آستانه ورود به فصل گرما و احتمال شیوع بیماری‌های فصلی، کنترل بر مراکز عرضه مواد غذایی در سطح این شهر افزایش یافت.
ناصر شوشتری‌زاده، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت قم گفت، در آستانه ورود به فصل گرما و احتمال شیوع بیماری‌های فصلی، کنترل بر مراکز عرضه مواد غذایی در سطح این شهر افزایش یافت.
کد خبر: ۱۵۰۴۹۰۹

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا، ناصر شوشتری‌زاده روزدوشنبه افزود: اقدامات پیشگیرانه و نظارتی در سطح قم به منظور کاهش ابتلای افراد در معرض خطر به بیماری‌های مربوط به فصل گرماست.

وی با اشاره به بروز مواردی از اسهال در فصل تابستان افزود: این بیماری بیشتر در مناطق گرمسیر و در ماه‌های گرم سال مشاهده می‌شود و عامل باکتریایی آن از طریق آب و غذای آلوده منتقل می‌شود.

وی با بیان این‌که اسهال ناشی معمولا خفیف است، اما در برخی موارد ممکن است به اسهال شدید منجر شود، اضافه کرد: در موارد شدید، بیماران با دفع فراوان آب و املاح مواجه می‌شوند که می‌تواند  به ضعف، بی‌حالی و در مراحل پیشرفته، کاهش سطح هوشیاری منجر شود.

وی ادامه داد: مانند سایر بیماری‌های اسهالی، کودکان، نوزادان، سالمندان و گروه‌های دارای ضعف سیستم ایمنی بیشترین آسیب را از این بیماری می‌بینند.

اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی

شوشتری‌زاده بر رعایت اصول بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تاکید کرد و گفت: شستن دست‌ها پس از اجابت مزاج و پیش از تهیه یا مصرف غذا با آب و صابون استفاده از آب آشامیدنی سالم، مصرف مواد غذایی پخته و اجتناب از مصرف غذا‌های عرضه‌شده توسط دوره‌گردان از راهکار‌های اصلی مقابله با بیماری‌های فصلی است.

وی افزود: سبزیجات و میوه‌ها باید ابتدا گل‌زدایی و سپس انگل‌زدایی و با محلول‌های ضدعفونی‌کننده مخصوص، شسته شوند.

وی گفت:‌ غذا‌های پخته‌ای که سرد شده‌اند، باید پیش از مصرف به‌خوبی گرم شوند تا از رشد باکتری جلوگیری کند.

آمادگی مراکز درمانی و بهداشتی قم
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت قم با اشاره به افزایش موارد بیماری در فصل گرما، گفت: مراکز بهداشت، کنترل‌های خود را بر مراکز عرضه مواد غذایی افزایش داده‌اند و در مراکز خدمات جامع سلامت نیز پایش بیماران دارای علائم اسهال با دقت بیشتری انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: در صورت مشاهده علائم، افراد باید به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه کرده و از خوددرمانی پرهیز کنند؛ نوشیدن مایعات مثل آب، چای کمرنگ، دوغ و ماست برای جبران آب از دست رفته توصیه می‌شود و فقط در صورت لزوم و با تشخیص پزشک، از آنتی‌بیوتیک استفاده خواهد شد.

شوشتری‌زاده ادامه داد: آموزش‌های حضوری در مدارس، آسایشگاه‌ها، سربازخانه‌ها و مناطق پرتردد انجام شده و همچنین از طریق توزیع تراکت و رسانه‌های عمومی اطلاع‌رسانی گسترده‌ای صورت گرفته است.

وی گفت: با رعایت نکات ساده بهداشتی می‌توان از بروز و شیوع بیماری جلوگیری و سلامت جامعه را حفظ کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
ما فرزندان دلیلیم، نه پرخاش

سید علی بطحایی معتقد است ضرورت تدوین منشور اخلاقی برای هیات‌ها ضروری است تا فرهنگ «نقد عالمانه» جایگزین رفتار‌های تنش‌زا شود

ما فرزندان دلیلیم، نه پرخاش

نیازمندی ها