احمدی نژاد در سومین اجلاس وحدت و انسجام ملی؛

مدعی عدالت و حقوق انسانی برای همه ملت‌ها هستیم

احمدی نژاد در همایش ملی توسعه سواحل مکران::

باید جریان ثروت از مناطق مرزی به مرکز کشور معکوس شود

رئیس جمهور گفت: باید جریان ثروت، سرمایه و نیروی انسانی که از بیش از 70 سال پیش تا حال حاضر از مناطق مرزی و حاشیه‌ای کشور به مرکز جریان دارد، معکوس شود و این شدنی است.
کد خبر: ۵۴۱۱۱۵
باید جریان ثروت از مناطق مرزی به مرکز کشور معکوس شود

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری دکتر محمود احمدی‌نژاد صبح امروز (شنبه) در مراسم افتتاحیه نخستین همایش ملی توسعه سواحل مکران و اقتدار دریایی جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار با بیان اینکه سفر به استان سیستان و بلوچستان همواره برای بنده ایجاد انگیزه کرده و امیدبخش بوده است،گفت:موضوع این همایش یعنی امنیت و آبادانی بسیار مهم و جزو آرزوهای همیشگی ملت‌ها و اقوام می‌باشد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه امنیت و آبادانی و پیشرفت، همبستگی بالایی با هم دارند، افزود: هر جا امنیت برقرار شود، آبادانی به دنبال خود می‌آورد و هر جا که آبادانی مبتنی بر عدالت ایجاد شود امنیت به دنبال خود می‌آورد و این دو مکمل یکدیگر هستند.

احمدی‌نژاد با تأکید بر اینکه هم تأمین امنیت و هم آبادانی باید متکی و مبتنی بر طبیعت منطقه و منابع عمومی باشد، اظهار داشت: امنیت متکی بر معادلات بین‌المللی با تغییر این معادلات مخدوش می‌شود، اما امنیت مبتنی بر منابع اقتدار بومی، ملی و سرزمینی مخدوش شدنی نیست و امنیت و آبادانی ایران باید مبتنی بر اندیشه، تدبیر و ظرفیت‌های ملی و سرزمینی این کشور باشد.

وی با بیان این که توانمندی‌های طبیعی هم فرصت و هم تهدید است، تصریح کرد: اینکه ظرفیت‌های ملی، تهدید باشد یا فرصت به نوع نگاه و عمل ما برمی‌گردد که براساس آنها بتوانیم این توانمندی‌ها را در خدمت اهداف خود به خدمت بگیریم یا نه؛ اگر بتوانیم از سواحل وسیع و گسترده مکران در کنار دریای عمان بهره بگیریم و در این منطقه حضور مقتدرانه داشته باشیم، این ظرفیت برای ما فرصت است و می‌تواند دیگر ظرفیت‌ها را گسترش دهد و بحمدالله امروز با دستور مقام معظم رهبری نیروی دریایی برای بهره گرفتن از این توانمندی‌ها در منطقه حضور یافته و در حال تطبیق خود با شرایط و استفاده از موقعیت‌های منطقه است.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه آبادانی نیز باید متکی بر استعدادهای بومی باشد، خاطر نشان کرد: ایران کشوری استثنایی است؛ در حالی که به لحاظ تاریخی و فرهنگی از بیش از 7 هزار سال سابقه تمدن انسانی فارغ از هرگونه شرک و آلودگی‌های اینچنینی برخوردار است، همواره از ملتی موحد، کمال‌جو، حق‌طلب برخوردار بوده است و سراغی از آن نیست که کلمه حقی به این ملت عرضه شده باشد این مردم از آن مطلع شوند؛ اما از سر لجاجت و تعصب آن را نپذیرند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه طایفه‌گرایی و ملی‌گرایی از نوع تعصبی آن هیچگاه نزد ملت ایران وجود نداشته است، گفت: ملت ایران هیچگاه به لحاظ اینکه ایرانی است خود را برتر از دیگران ندانسته بلکه همواره با برجسته‌کردن ویژگی‌های انسانی و فرهنگی برتری خود را آشکار کرده است و همیشه به دنبال صلح و آرامش بوده است.

وی ادامه داد: وقتی اسم اقوام گوناگون برده می‌شود، کسانی که با تاریخ آشنایی دارند با ذکر نام هر یک از این اقوام یکسری ویژگی‌ها به ذهنشان متبادر می شود و به عنوان مثال درباره برخی اقوام ویژگی هایی نظیر فریبکاری و موذی‌گری در ذهنشان متبادر می‌شود اما در هر جا و هر زمان که نامی از ایران برده می‌شود تعالی، کمال انسانی، فرهنگ، اندیشه، هنر، ادب و علم به ذهن همگان متبادر می شود.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به لحاظ جغرافیایی نیز ویژه است، گفت: وقتی ایران را در ذهن مجسم می‌کنیم سواحل شمالی و جنوبی این کشور مرزهای طولانی و شرقی و غربی آن وسعت و پهناوری، اقلیم چهار فصل، 14 میلیون هکتار جنگل، 50 میلیون هکتار زمین قابل کشت، صد میلیون هکتار مراتع و منابع طبیعی، 25 میلیون هکتار کویر سرشار از معادن و ثروت خدادادی گسترده شده در تمام این سرزمین به چشم می‌آید و هیچ‌کجای این آب و خاک نیست که زرخیز نباشد.

احمدی‌نژاد اضافه کرد: هرجا که قابلیت کشاورزی وجود دارد،از بهترین زمین‌ها برخوردار است و هر جا که کویر است سرشار از معادن مختلف بوده که هنوز حتی از مقدار اندکی از آن هم بهره‌برداری نشده است و اینها ظرفیت استثنایی از نظر طبیعی برای ایران ایجاد کرده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه ظرفیت نیروی انسانی کشورمان به لحاظ استعداد، قطعاً از متوسط جهانی بسیار بالاتر است، اظهار داشت: اگر بگوییم نیروی انسانی ایرانی از هر لحاظ در دنیا سرآمد است، شاید بگویند ملی‌گرایی می‌کنید، اما کافی است، جستجو کنید تا ببینید در هر کجای دنیا که چند ایرانی زندگی می‌کنند، توانسته‌اند خیلی سریع خود را به رتبه‌های بالای علمی برسانند؛ نیروی انسانی ایرانی پاک، مؤمن، دلسوز، برخوردار از نگاه انسانی و علاقمند به خدمت است و این ظرفیت عظیمی را برای این سرزمین به ارمغان آورده است که می‌توانیم با تکیه بر آنها آبادترین و پیشرفته‌ترین کشور دنیا باشیم و لازمه آن یک نگاه، برنامه راهبردی، همبستگی، کار و تلاش است.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه در حال حاضر در عرصه اقتصاد، مشکلاتی داریم، تصریح کرد: البته منظور بنده از این سخن، مشکلات تحمیلی موضعی که دشمنان در مسأله فروش نفت و تحریم‌ها برای ما ایجاد کرده‌اند، نیست؛ چرا که اینها در حرکت تاریخی یک ملت مسأله‌ای اساسی و مؤثر نیست.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه از نزدیک به دویست سال پیش تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی مردم از صحنه اداره سیاست و اقتصاد کشور و از عرصه فکر، تدبیر و عمل به عنوان مهمترین نیروی اداره کشور کنار گذاشته شده بودند، گفت: این وضع باعث شد در برخی بخش ها، شهر ایجاد شده و در برخی بخش های دیگر انباشت ثروت ایجاد شود که امروز باید این وضع را اصلاح کنیم.

وی با اشاره به این که امروز 3 اشکال اساسی در عرصه مدیریت کشور وجود دارد، ادامه داد: اشکال اول، جریان و چرخش غلط ثروت در کشور است که حداقل از 70 سال پیش، ثروت را از مناطق محرومتر به مناطق برخوردارتر منتقل کرده است که این روند همچنان ادامه دارد و اشکال دوم، حرکت ثروت، سرمایه و نیروی انسانی به سمت مراکز کشور است که از نقاط مرزی و حاشیه ای کشور به مرکز کشور تخلیه می شود.

رئیس جمهور حرکت از سوی کار زاینده و سازنده مبتنی بر طبیعت و استعدادهای طبیعی به سوی کارهای زاید را اشکال سوم اقتصاد کشور عنوان کرد و اظهار داشت: طبیعتاً وقتی یک شهر 8 میلیون نفر جمعیت داشته باشد، دیگر مجالی برای استفاده این جمعیت از طبیعت وجود ندارد و کارها در اینگونه شهرها به سوی کارهای غیر تولیدی متمایل شده و مثلاً قیمت هر متر از یک ساختمان به متری بیش از 10 میلیون تومان می رسد.

احمدی‌نژاد با تاکید بر اینکه باید سه جریان ذکر شده را معکوس نماییم و این شدنی است، تصریح کرد: اگر این جریانات معکوس شوند منطقه ای مثل سیستان و بلوچستان با آن سابقه تاریخی، روحیه ضد استعماری و با آن عشق به ایران و ایمان بلند می توانند نیازهای خوراکی کل ایران را تامین کند. کل سرزمین سیستان و بلوچستان همچون زرآباد این استان زرخیز و حاصلخیز است.

رئیس جمهور یکی از راهکارهای مؤثر معکوس نمودن روند گردشگر، سرمایه و نیروی انسانی در کشور را گسترش برنامه ریزی های منطقه ای در چارچوب برنامه های ملی برشمرد و خاطر نشان کرد: همایشی که امروز در استان آغاز شده است، می تواند آغاز بسیار خوبی برای این روند باشد و خوب است استاندار و مسئولان سیستان و بلوچستان و فرماندهان نیروی دریایی ، کمیته ای دائمی برای این منظور تشکیل دهند و دولت نیز از آنها حمایت خواهد کرد تا استعدادهای استان را فعال کند.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه سیستان و بلوچستان به اندازه دهها سال فرصت سرمایه گذاری دارد، گفت: سیستان و بلوچستان به لحاظ کشاورزی، صنایع تبدیلی ، برخورداری از سواحل گسترده و منابع دریایی، ظرفیت های زیادی دارد و فقط ظرفیت های گردشگری این استان می تواند سرتاسر سیستان و بلوچستان را آباد کند.

رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه دولت برای سال آینده علاوه بر بودجه های عمومی، دو ردیف اختصاصی نیز برای توسعه سواحل و بخش های دیگر استان سیستان و بلوچستان اختصاص داده است، اظهار داشت: دولت برای پیشرفت سیستان و بلوچستان در گام اول 350 میلیون تومان، پیش بینی کرده و در ایجاد زیرساخت ها در بخش بنادر، ارتباطات از جمله در بخش جاده ای و ریلی اقدامات خود را در استان مضاعف کرده است و در حال حاضر علاوه بر تکمیل نیروگاه و کارخانه سیمان استان، چند سد نیز در سیستان و بلوچستان آماده بهره برداری و یا در حال بهره برداری هستند و دولت حمایت های خود از این استان را با جدیت ادامه می دهد.

دکتر احمدی‌نژاد تصریح کرد: امیدوارم با همت، علق ملی و عشقی که مردم این دیار به سرزمین ایران دارند و ایمانی که مردم این استان به پیامبر (ص) و آل او دارند با توجه به حمایت و پشتیانی های دولت شاهد شکوفایی هر چه سریعتر سیستان و بلوچستان باشیم .

وی اضافه کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، همه نگاه ها به سمت ساختن کشور متمایل شد، از جمله در قانون اساسی پیش بینی شد که نیروهای مسلح در زمان صلح به کمک آبادانی و پیشرفت کشور بشتابند و امروز خوشبختانه شاهد آن هستیم که با تدابیر فرمانده معظم کل قوا، نیروی دریایی با عزمی جدی برای کمک به مردم سیستان و بلوچستان و ساختن و آبادکردن استان در این منطقه حضور یافته که این حضور علاوه بر کمک به آبادانی، حضوری مبارک برای تامین امنیت بعنوان بستر آبادانی به حساب می آید.

احمدی‌نژاد در پایان اظهار امیدواری کرد؛ برگزاری این همایش سرآغاز نگاهی دقیق تر و واقعی تر به ظرفیت های بی نظیر سیستان و بلوچستان باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها