تغذیه گل
بسیاری از ما فکر میکنیم اگر به گلها به موقع آب دهیم ونور مناسبی هم در فضای خانه وجود داشته باشد کافی است و دیگر نیاز به مراقبت بیشتر ی نیست ولی واقعیت آن است که گیاهان نیازهای خاص غذایی دارند. این غذا هم به شکل پودر یا مایعی حلال در آب است که روی گیاه یا خاک آن ریخته میشود و هم به صورت غذای جامد است که این نوع کود به شکل میخ یا کپسولهایی فشرده در خاک فرو برده میشود و به تدریج مواد غذایی را آزاد میکند. کود دانهای نوع دیگری است که به شکل دانههای ریز، روی خاک اطراف ساقه پاشیده میشود و کمکم همراه با آب به داخل خاک نفوذ پیدا میکند.
زمان تعویض گلدان
زمانی که شاخ و برگ یک گیاه بیش از حد سنگین شود یا ریشههای آن از سوراخ ته گلدان بیرون بزند، وقت تعویض گلدان است.
باید گل را به گلدانی بزرگتر منتقل کرد فقط به هنگام جابهجایی گل باید توجه داشت که گلدان را با یک دست نگه داریم و با دست دیگر ساقهها را وسپس گیاه را به آرامی بیرون بکشیم. در انتخاب خاک نیز دقت کنیم که خاک گلهای آپارتمانی باشد نه خاک باغچه.
قبل از این که خاک را در گلدان بریزیم بهتر است مقداری خاک و ماسه ته گلدان ریخته شود و خاک اطراف ریشههای گیاه را بتکانیم تا ریشهها بتوانند بخوبی پخش شوند. بعد گیاه را در گلدان جدید قرار داده و آن را کاملا از خاک پر کنیم، ممکن است پس از تعویض گلدان، برگهای پایینی گیاه قهوهایرنگ شوند که مشکلی نیست.
اگر از گلدان کهنه قدیمی استفاده میکنیم، قبل از جابهجایی گیاه، رسوبات قبلی آن را پاک کنیم و در صورت استفاده از گلدان نو، آن را برای مدتی غرق آب کرده تا بدنهاش سیراب شود.
برای جلوگیری از مسدود شدن سوراخ انتهایی گلدان بر اثر حرکت خاک به دلیل جریان آب، سطح سنگریزه یا گلدان شکستهها را با مقداری پوشال یا شلتوک برنج بپوشانید تا راه خروج آب باز بماند.
همچنین یک روز پیش از جابهجایی، گلدان محتوی گیاه را از آب اشباع کنید و هنگام تعویض، دست چپ خود را در پایین گلدان قرار داده و با وارونه کردن و زدن چند ضربه به گلدان، گیاه را خارج کنید. خاکهای کهنه را بدون آن که به ریشهها صدمهای وارد شود، با یک میله یا مداد حذف کنید و سپس آن را درون گلدان جدید آماده شده قرار دهید و به آن خاک غنی و مرطوب اضافه کنید. در نهایت خاک گلدان را با چند لرزش و فشار دست متراکم کنید.
گلدان گیاهان تازه خریداری شده را در صورتی تعویض کنید که ریشه پر باشد. این بدین معنی است که حداقل شش ماه از زمان تعویض قبلی گذشته باشد. سعی کنید تعویض گلدان در آغاز فصل بهار باشد تا به دلیل جریان شیره نباتی در پیکره گیاه، ریشه بتواند صدمات وارد شده را در حین تعویض، با ترمیم بافتهای خود جبران کند.
افزایش ماندگاری گلها
برای نگهداری گل رز در آب، ابتدا باید گلبرگهای پلاسیده قسمت خارجی آن را جدا کرده و خارهای آن را از شاخه بکنید. سپس ساقه گل را شکاف دهید یا آن را له کنید. برای گل سوسن و دیگر گلهای پیازدار، انتهای ساقه را قطع کنید، ماده سفید و چسبناکی که از آن خارج میشود را آب بکشید و بشویید، سپس آن را درون ظرفی از آب بگذارید.
برای گل سوسن و زنبق، انتهای ساقه را به شکل اریب قطع کنید، سپس آن را باز کرده داخل آب بگذارید. بساک و پرچم را که سنگینی گردهها روی آن است میتوانید با انگشت فشار داده و به هم بچسبانید؛ زیرا این گردهها باعث لکشدن گلبرگ میشود و از زیبایی آن میکاهند.
در ضمن اگر میخواهید گلهای شما تا آمدن مهمانها تر و تازه و شاداب بماند، انتهای ساقهها را با دستمال مرطوبی بسته درون یخچال بگذارید. در این صورت مدت بیشتری تازه خواهند ماند. آبی که به گلدانها میدهید بهتر است از نظر درجه حرارت با دمای اتاق تطبیق کند.
برای این کار، آب را در ظرفی ریخته و بگذارید چند ساعت در اتاق بماند تا هم درجه حرارت آن متعادل و هم کلر موجود در آن تهنشین شود. آب لولهکشی به علت آن که کلر دارد، برای گلدانها چندان مناسب نیست، بهتر است یک روز قبل آب را در ظرفی ریخته و سپس گلدانها را آب بدهید.
این کار از قهوهای شدن نوک برگها جلوگیری میکند. باید توجه کنید آبی که تخممرغها را در آن پختهاید دور نریزید، زیرا این آب سرشار از املاح معدنی است و پس از سردشدن برای گیاهان بسیار مناسب است. همچنین نوشیدنیهای گازدار را که گاز آن رفته است، دور نریزید؛ زیرا دارای مواد شیمیایی خوبی است که به گلها رنگ و شادابی خاص میبخشد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد