لطفالله رضایی از رشد سه درصدی سطح زیرکشت زردآلوی استان نسبت به سال قبل خبر داد و افزود: سطح این محصول در سال زراعی 92-91 به بیش از 5 هزار و 800 هکتار رسید که 4 هزار و 639 هکتار آن بارور و مابقی نهال است.
وی افزود: در سال گذشته بیش از 42 هزار تن زردآلو از باغهای استان برداشت شد و میزان برداشت نهایی سال جاری بعد از عملیات برداشت و کیل گیری به دست خواهد امد.
رضایی با اشاره به بالاترین عملکرد تولید زردالو در واحد سطح در این استان، تصریح کرد: از باغ نمونه و الگویی زردآلو در شهرستان شاهرود به میزان 84 تن محصول در هر هکتار برداشت شد.
وی میانگین تولید زردآلو در باغهای این استان را 9.2 تن اعلان کرد و افزود: این میزان حدود 2 برابر متوسط کشوری است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان گفت: بیش از 85 درصد زردآلوی استان به صورت تازه خوری از طریق ارسال به استانهای همجوار مصرف و 15 درصد نیز فراوری میشود.
رضایی با بیان اینکه بیشترین سطح زیرکشت زردآلوی استان در شهرستان شاهرود است، افزود: ارقام زردآلوی غالب در این استان شامل قوامی شاهرود، رجبعلی، جعفری، جهانگیری صادراتی است که رقم قوامی شاهرود رتبه اول کشور از نظر کیفیت را دارد.
رضایی بیان کرد: سالانه حدود 250 هزار اصله نهال استاندارد ارقام مختلف زردآلو درنهالستانهای استان تولید میشود که علاوه بر ارسال به استانهای همجوار بخشی از نهالهای تولیدی به کشورهای حوزه دریای خزر صادر میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد