برلیانت بزرگمهر در گفتوگو با شفقنا تأکید کرد: در ایام رمضان باید طوری مواد غذایی را مصرف کنیم که دچار دو عارضه کم آبی و افت قند خون نشویم و مواد غذایی مناسبی را مورد استفاده قرار دهیم.
او خاطر نشان کرد: از آنجایی که غذاها پر نمک هستند و گوشت سفید و قرمز به خصوص در سحر سبب تشنگی میشود، سعی کنیم در مصرف این مواد افراط نکنیم و در فاصله بین افطار تا سحر به اندازه کافی نوشیدنی مصرف کنیم تا در طول روز دچار عطش و تشنگی نشویم.
او بر مصرف مواد غذایی سبکتر در افطار مانند شیر، عسل، خرما، پنیر بدون نمک و رژیمی، گردو و غذاهای کم چرب و دارای مواد قندی کمتر در سحر تأکید کرد.
بزرگمهر عنوان کرد: بر خلاف تصور بسیاری از مردم استفاده از چای به خصوص در سحر سبب تشنگی میشود زیرا استفاده از چای و مایعات سبب دفع آب بیشتری میشود و همین امر باعث تشنگی در طول روز میشود بنابراین لازم است برای جبران کمبود آب مقدار بیشتری سبزی و سالاد به صورت خام و از غذاهایی که آب دارند مثل خورشت، آش و سوپ استفاده کنیم.
او استفاده از مواد نشاسته دار نسبت به موادی که شیرین هستند را بیشتر توصیه کرد و افزود: بدن انسان نمیتواند قند را به مدت طولانی ذخیره کند، مواد قندی از دستگاه گوارش سریع جذب خون میشود و قند خون بالا میرود، انسولین ترشح میشود تا قند خون پایین آید بنابراین دچار افت قند خون میشویم که این برای بدن ضرر دارد اما قند مواد نشاسته دار به مرور جذب خون میشود و برای تأمین انرژی مورد نیاز بدن مناسبتتر است.
این مشاور تغذیه گفت: بسیاری از افراد به دلیل مصرف کم آب، مصرف کم سبزی، سالاد، میوه و کم تحرکی، مبتلا به یبوست میشوند که برای این افراد در ساعاتی از روز که خنکتر است یا بعد از افطار، پیاده روی بسیار مفید است.
بزرگمهر به افرادی که اولین رمضان را تجربه میکنند، توصیه کرد: علاوه بر توجه به تمام مواردی که دیگر افراد باید رعایت کنند، سه واحد لبنیات (مانند: دو لیوان شیر و یک لیوان ماست) را حتما مورد استفاده قرار دهند.