دکتر امیر هوشنگ احسانی اظهار کرد: عرقسوز شدن حاصل بسته شدن منافذ غدد عرق و تجمع عرق در این غدد است که باعث التهاب و بروز دانههای قرمز رنگ در نواحی مستعد بدن میشود. این انسداد منافذ غدد در شرایط نامشخص و با ماندگاری گرما بر روی پوست ایجاد و به صورت دورهای با افزایش یا کاهش درجه حرارت کم یا زیاد میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران نحوه پوشش در فصل گرما را در بروز عرقسوز شدن در پوست مهم دانست و گفت: انتخاب لباس باید به گونهای باشد که تعریق شدید صورت نگیرد و جریان هوا تا حدودی برقرار باشد.
وی افزود: درمان عرقسوزی پوست چندان دشوار نیست و میتوان با استفاده از محلولها و کمپرسهای خنک بر نواحی عرقسوز شده به بهبود پوست و برگشتن به حالت عادی کمک کرد.
احسانی تعریق را از عوامل اصلی محرک عرقسوز شدن پوست عنوان کرد و گفت: لباسهایی که با پوشیدن آن بدن بیشتر عرق میکند یا محیطهای بسیار گرم میتواند در بروز این مشکل تاثیر زیادی داشته باشد. به ویژه در نواحی چیندار بدن احتمال عرقسوز شدن پوست بیشتر است به طور مثال ناحیه زیر سینه در زنان اگر در معرض جریان هوا نباشد، به عرق جوش منجر میشود. وی ادامه داد: علاوه بر خنک نگه داشتن و جلوگیری از تعریق زیاد عوامل دیگری نظیر شستوشوی مرتب پوست میتواند تعداد دفعات بروز این عارضه را در فصل گرما کاهش دهد.
این متخصص پوست درباره پوشش کودکان در فصل تابستان هشدار داد و گفت: پوشاندن لباسهای گرم با جنس نامتناسب در فصل گرما میتواند موجب انسداد غدد عرق کودکان و عرقسوز شدن آنها شود. بهتر است در این فصل لباس مناسب برای کودکان در نظر گرفته شود.
>> مردمسالاری