به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی در تبیین چرایی اهمیت نگاه کلان و واقعبینانه به مسائل کشور و جهان، به رویارویی مبنایی غرب با اسلام در طول چند قرن اخیر و نقش پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان نقطه عطف این رویارویی اشاره کردند و افزودند: غرب، در دوران استعمار، سیطره و سلطه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خود را بر شرق از جمله دنیای اسلام گسترش داد و به واسطه پیشرفتهای علمی و فناوری، اینگونه القا کرد که الگو و مرکزیت همه محاسبات، دنیای غرب است.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: آنها حتی محاسبات جغرافیایی را بر مبنای اصالت و برتری دنیای غرب تغییر دادند و اصطلاحات نادرستی همچون خاور نزدیک، خاورمیانه و خاور دور را بهوجود آوردند.
انقلاب اسلامی بر مبنای استقلال مطلق به پیروزی رسید
ایشان با اشاره به حاکمیت مطلق و اربابمآبانه غرب به واسطه دوران استعمار، خاطرنشان کردند: در چنین شرایطی که همه کشورهای منطقه از جمله ایران، تحت تاثیر استیلای غرب و دنیای مادی بود، انقلاب اسلامی ایران بر مبنای استقلال مطلق و پایبندی به اسلام و مبانی قرآنی به پیروزی رسید و ضربه سختی به بنای تاریخی غربیها وارد آمد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تاثیرات انقلاب اسلامی ایران در منطقه و دنیای اسلام و هویت اسلامی و دینی که این انقلاب به ملتها داد، افزودند: گسترش تدریجی تفکر و هویت انقلاب اسلامی ایران، غربیها را بشدت نگران کرد و آنها، همزمان با عمق یافتن تفکر اسلامی، برنامهریزیها و طراحیهای خود را نیز پیچیدهتر و عمیقتر کردند.
غربیها تصور میکنند عقب ماندهاند
حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: اکنون شرایط منطقه و دنیای اسلام به گونهای است که غربیها تصور میکنند از هماوردی با تفکر انقلاب اسلامی عقب ماندهاند و بر همین اساس تمام توان خود را به کار گرفتهاند تا این عقبماندگی را جبران کنند.
ایشان افزودند: در چنین شرایطی حرکت بیداری اسلامی نیز در منطقه آغاز شد و غربیها که خود را عقبمانده از حرکت تفکر انقلاب اسلامی میدیدند، با سراسیمگی برای مقابله با بیداری اسلامی و اسلام سیاسی وارد میدان شدند.
ایشان با تاکید بر اینکه حوادث منطقه را باید با چنین نگاهی تحلیل کرد، گفتند: دولت و مسئولان و سیاسیون و دیپلماتها و آحاد مردم، باید دارای نگاه جامع و صحیحی باشند، زیرا در غیر این صورت، واقعیات را نخواهیم دید و علاوه بر آنکه سرمان کلاه خواهد رفت، ضربه هم خواهیم خورد.
جمهوری اسلامی، یک فتحالفتوح است
رهبر انقلاب، جمهوری اسلامی ایران را یک «فتحالفتوح» در عرصه رویارویی دنیای مادی با اسلام دانستند و افزودند: این فتحالفتوح همچنان با قدرت و استحکام وجود دارد و انسجام داخلی بیش از پیش و پایبندی بیشتر دستگاهها به ارزشها و اصول، قطعا این اقتدار و فتح الفتوح را آسیبناپذیرتر خواهد کرد.
حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: باید در مقابل دنیای غرب، مقتدر بود، زیرا آنها نشان دادهاند که به هیچکس رحم نمیکنند و برخلاف ادعاهای حقوق بشری و ظاهرسازیهایشان، کشته شدن میلیونها انسان نیز، وجدان آنها را متاثر نخواهد کرد.
ایشان، دروغگویی و ظاهرسازی را از خصلتهای سیاستمداران غربی برشمردند و افزودند: باطن قضیه آن است که غربیها از کشتار هیروشیما، از کشتار میلیونها انسان در جنگهای جهانی اول و دوم و از کشتار مردم بیگناه پاکستان، افغانستان و عراق، احساس ناراحتی نمیکنند و در آینده هم هرجا که منافعشان اقتضا کند از کشتار انسانها ابایی نخواهند داشت، بنابراین باید اقتدار درونی خود را در عرصههای گوناگون سیاسی، حکومتی، معیشتی و مردمی افزایش دهیم.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، نماز جمعه را یک شبکه ارزشمند دینی، مردمی و حکومتی دانستند و گفتند: نماز جمعه ترکیبی از بیان حقایق معنوی و اسلامی، حضور غیردستوری مردم در این صحنه و مرتبط با حکومت اسلامی است.
حضرت آیتالله خامنهای درخصوص مرتبط بودن نماز جمعه با حکومت تاکید کردند: برخلاف تصور برخی افراد، حکومت فقط وظیفه تامین رفاه و آزادی و استقلال سیاسی مردم را ندارد بلکه حکومت در قبال دین و اعتقادات مردم نیز وظیفه دارد.
ایشان خاطرنشان کردند: این شبکه مهم، در عین حالی که مردمی، اسلامی، حکومتی و سیاسی است، اما داخل در جناحبندیهای گوناگون مردم و جناحهای سیاسی نیست.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: نماز جمعه نسبت به اصول و ارزشهای انقلاب اسلامی نیز وظیفه دارد و باید به ارزشهای اسلامی، پایبندی مبتنی بر مبانی فکری و عقلی داشته باشد.
توصیه به ائمه جمعه در بیان خطبههای کوتاه و پرمغز
حضرت آیتالله خامنهای همچنین ائمه جمعه را به بیان خطبههای کوتاه و در عین حال پرمغز و همراه با موعظه، سفارش کردند و گفتند: سعی شود خطبههای نماز جمعه، دربردارنده نیازها و پاسخدهنده پرسشها و گرههای ذهنی مخاطبان بویژه نسل جوان در زمینههای اعتقادی، عملی و سیاسی باشد.
ایشان با تاکید بر اینکه باید برآیند خطبههای نمازجمعه، امیدآفرین و مستحکمکننده رابطه مردم با نظام اسلامی باشد، ائمه جمعه را به ارتباط هرچه بیشتر با مردم و حضور در مجامع جوانان، دانشجویان و طلاب و شنیدن صحبتهای آنان توصیه کردند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: یکی از مسائلی که باید در خطبههای نماز جمعه مورد توجه جدی قرار گیرد، موضوع سبک زندگی و بحثهای کاملا مستند و زنده در این خصوص است.
در ابتدای این دیدار حجتالاسلام والمسلمین تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور با اشاره به برگزاری بیست و دومین گردهمایی ائمه جمعه گفت: اکنون در 750 نقطه از کشور به صورت هفتگی نمازجمعه برگزار میشود. وی تلاش برای تقویت وحدت در کشور، تبیین سیاستهای نظام در حوزههای فرهنگی، سیاسی و اقتصادی برای آحاد جامعه، کمک به گسترش دین و معنویت، ارتباط چهره به چهره با مردم و کمک به مسئولان اجرایی در نقاط مختلف کشور را از برنامههای ائمه جمعه سراسر کشور بیان کرد.
سیدحسن خمینی: اندیشههای امام (ره) را باید با رفتار ترویج کنیم
حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در آیین تجدید میثاق ائمه جمعه سراسر کشور با آرمانهای امام راحل گفت: اندیشههای امام خمینی (ره) را باید با زبان رفتاری دربین مردم ترویج کنیم.
به گزارش ایرنا، سیدحسن خمینی اظهار کرد: در طول دورهای که در خدمت امام(ره) بودم چندان از ایشان موعظه زبانی نمیشنیدم و بیشتر از رفتار ایشان درس میگرفتم و تنها توصیه زبانی ایشان به بنده، توصیه به روحانی شدن بود.
وی با بیان اینکه موعظه یکی از حکمتهای لازم در نماز جمعه است، صاف کردن دل را از مهمترین عوامل تاثیر موعظه دانست و ادامه داد: موعظه تاثیر خود را خواهد گذاشت اما ویژگیهای رفتاری موعظهخوان بیش از گفتارش در بین مردم تاثیر میگذارد و اگر سخنی اثر نمیگذارد مشکل از دل است.
نوه امام راحل در ادامه با بیان اینکه در طول تاریخ موفقترین عالمان دینی کسانی بودهاند که ارتباط خوبی با مردم داشتند، آیتالله شیخ عبدالکریم حائری موسس حوزه علمیه قم را از جمله این عالمان عنوان کرد و گفت: امام راحل تحت تاثیر رفتار و شخصیت عظیم این عالم بزرگ، قصیده مفصلی در توصیف ایشان سروده است.
سیدحسن خمینی با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) درخصوص اهمیت نماز جمعه گفت: نهی از معصیت الهی، واقف کردن مردم به اهمیت زندگیشان، ترغیب به طاعت و اطلاع دادن از اتفاقات روز از جمله مسائلی است که در نماز جمعه مطرح میشود. وی با اشاره به لزوم ارتقای ساختارهای تحصیلی حوزههای علمیه، نبود تناسب بین آموختهها و انتظارات را از جمله مشکلات فعلی آموزشی حوزهها دانست و تصریح کرد: امروز ما به روحانیونی نیاز داریم که دست مردم را گرفته و هدایت کنند؛ این در حالی است که الان فقط فقه آموزش داده میشود و فقه یکی از آموزههاست و آموزش دیگر فنون نیز ضروری است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛