سید جلال ملکی با بیان اینکه بهتر است برای تامین برق یخچال از محافظ الکتریکی استاندارد و مجزا استفاده شود، افزود: بهتر است یخچال در نزدیکی اجاق گاز قرار نگیرد و با دیوار پشتی نیز فاصله مناسبی به منظور تهویه هوا وجود داشته باشد.
به گزارش جام جم سرا به نقل از ایسنا- وی با تاکید بر اینکه باید از نصب پرده پارچهای در مجاورت یا بالای اجاق گاز خودداری و در صورت لزوم از پرده کرکره استفاده کرد، تاکید کرد: از قراردادن مواد سریعالاشتعال در نزدیکی اجاق و از بازگذاشتن پنجره نزدیک به آن باید پرهیز شود چرا که جریان شدید هوا میتواند باعث خاموششدن شعله و نشت گاز در فضا شود. همچنین در صورت مصرف طولانی مدت اجاقگاز باید به دلیل مصرف اکسیژن محیط حتما راهی برای ورود هوا در نظر گرفته شود، هود آشپزخانه باید مرتب تمیز شود تا چربیهای جمع شده درون آن سبب ایجاد آتشسوزی نشود. هنگام خرید وسایل برقی آشپزخانه مانند آبمیوهگیری و غذاساز و... نیز باید دقت شود تا لوازم از میان مارکهای معتبر و استاندارد انتخاب شده باشد، چرا که در این نوع وسایل تا تمام قطعات در جای خود قرار نگیرند و حداکثر ایمنی ایجاد نشود، دستگاهها روشن نخواهند شد.
ملکی با اشاره به اینکه زودپز را حتماً باید از نوع استاندارد انتخاب کرد و هیچگاه بیش از دو سوم حجم آن را از آب پر نکرد، خاطرنشانکرد: هرگز از ادویهجات نباید درون زودپز استفاده کرد، چرا که ادویهها سبب مسدودشدن راه خروج بخار شده و زودپز را در شرایط بحرانی قرار میدهد که میتواند موجب انفجار آن حتی در انواع زودپزهای استاندارد شود. هنگام بازکردن در زودپز باید احتیاط لازم را به عمل آورد تا بخار آبداغ به استفاده کننده آسیبی وارد نکند. هنگام خرید چرخ گوشت، باید چرخ گوشتی را انتخاب کرد که سیمکوتاه و گلویی بلند و باریک داشته باشد و هنگام استفاده از آن نیز حتی برای یک لحظه چرخگوشت را ترک نکرد. در صورت ترک چرخگوشت نیز حتما باید آن را خاموش کرده و دو شاخه را از پریز جدا کرد و آن را دور از دسترس کودکان قرار داد. هرگز نباید گوشت را با دست، داخل چرخ گوشت قرار داد چرا که ممکن است دست افراد به درون دستگاه کشیده شده و باعث قطع یا لهشدن انگشتان شود. بنابراین بهتر است از وسیله مخصوص این کار استفاده کرد.
وی گفت: اگر شهروندان در محیط آشپزخانه یا حمام و توالت شیری را باز کرده و متوجه قطع آب آن شدند، حتما آن را ببندند چرا که در صورت ترک منزل و وصل دوباره آب، خانه دچار آبگرفتگی و در ادامه سبب ریزش سقف طبقه زیری خواهد شد. هنگام خروج از منزل حتی برای مدت کوتاه نیز باید چنانچه غذایی روی شعله گاز قرار دارد آن را خاموش کرد تا خطر سر رفتن غذا و نشت گاز یا سوختن غذا و آتشسوزی وجود نداشته باشد.
ملکی استفاده از گاز پیکنیکی در آشپزخانه را کاری خطرناک دانست و گفت: بهتر است این وسیله در خانه و فضای بسته به کار گرفته نشود.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه هرگز نباید اجازه داد آب روی روغن داغ ریخته شود، گفت: این عمل موجب ازدیاد شعله، پرتاب روغن و سوختگی پوست میشود. با این حال، اگر روغن خوراکی روی گاز آتش گرفت باید ابتدا شعله گاز را خاموش کرد و پس از آن نیز درپوشی بزرگتر از ظرف و در صورت نبود آن باید یک پارچه یا حوله بزرگتر مرطوب را روی آن قرار داد. این عمل باید از سمت بدن خود فرد به سمت مخالف انجام شود تا شعله به طرف بدن و لباس آنان هل داده نشود، همچنین باید مراقب بود تا انگشتان دست دچار سوختگی نشود و در پایان نیز باید اجازه داد تا ظرف کاملا خنک شود چرا که این کار از پرتابشدن روغن به بیرون جلوگیری کرده و آتش را خفه میکند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛