ابتکار :

در رده‌بندی‌های زیست محیطی 60 پله جهانی سقوط کردیم

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طی 10 سال گذشته متاسفانه در رده‎بندی دنیا در حفظ و نگهداری محیط زیست کشور ما 60 پله سقوط داشته است و شاخص‎های ملی ما نیز نشان می‎دهد که کشور در این عرصه در شرایط خوبی قرار ندارد و در حال حاضر نیازمند یک رویکرد اساسی برای بهبود وضعیت محیط زیست در کشور هستیم.
کد خبر: ۶۳۴۰۱۴
در رده‌بندی‌های زیست محیطی 60 پله جهانی سقوط کردیم

به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، معصومه ابتکار در جریان سفر یکروزه خود به استان گلستان پیش از ظهر پنجشنبه در هشتمین جلسه شورای اداری در استانداری گلستان اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که در برنامههای دولت تدبیر و امید از طرف آقای دکتر روحانی ارائه شد توجه به موضوع محیط زیست بوده است.

تاکید دولت تدبیر و امید بر حفظ محیط زیست

ابتکار ادامه داد: از 11 برنامهای که آقای رئیس جمهور به مجلس ارائه کرد یک برنامه در خصوص توجه به محیط زیست و اهمیت این موضوع بود که نشاندهنده تدبیر واقعی این دولت است.

ابتکار افزود: یکی از نکاتی که همه دستگاههای اجرایی و تمامی اقشار مختلف باید به آن توجه کنند این است که باید توسعه در کشور بر مبنای ظرفیتهای کشور و توجه به محیط زیست باشد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: یکی از تفکراتی که در حوزه توسعه کشور میتواند وجود داشته باشد این است که به صورت بولدزروار به جلو برویم و چرخ توسعه را به گونهای حرکت دهیم که پس از عبور از مسیر برگردیم و نگاهی به عقب داشته باشیم و به فکر جبران وارد کردن برخی خسارتها باشیم.

ابتکار گفت: اما امروز دنیا به این نتیجه رسیده که این نگاه جوابگو نخواهد بود و نگاه مناسبی به توسعه یک جامعه نیست.

توسعه و حفظ محیط زیست در کنار یکدیگر

وی با اشاره به اهمیت محیط زیست و نعمتهای خدا در کشور تاکید کرد: در دین ما بر حفظ سرمایههای خدادادی و نعمتهای الهی تاکید شده و قانون طبیعت و تاکید پروردگار حفظ این منابع است و اگر بر این قانون استوار نباشیم و این نعمتها را حفظ نکنیم بلایای طبیعی نازل خواهد شد و این نعمتها از بین خواهد رفت.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: موضوع اصلی در تمام این زمینهها این است که توسعه و حفظ محیط زیست باید پا به پای همدیگر پیش بروند.

ابتکار تاکید کرد: کار در عرصه محیط زیست یک کار برنامهای است و اگر قرار است توسعهای در کشور اتفاق بیافتد باید محیط زیست این توسعه را مدیریت کند.

معاون رئیس‌جمهور افزود: متاسفانه ما در مصرف انرژی و منابع دچار یک مشکل بزرگ هستیم و در حال حاضر آمارها نشان میدهد که 3.6 دهم بیشتر از ظرفیت کشور ما در حال بهرهبرداری است.

ابتکار بیان کرد: مصرف انرژی ما در حال حاضر پنج برابر جهان است و حتی اگر سه ایران دیگر هم داشته باشیم بازهم در این عرصه در سراشیبی قرار داریم و علت آن هم این است که در این سالها به محیط زیست توجه کمتری شده است.

در 10 سال 60 پله جهانی سقوط کردیم

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: طی 10 سال گذشته متاسفانه در ردهبندی دنیا در حفظ و نگهداری محیط زیست کشور ما 60 پله سقوط داشته است و شاخصهای ملی ما نیز نشان میدهد که کشور در این عرصه در شرایط خوبی قرار ندارد و در حال حاضر نیازمند یک رویکرد اساسی برای بهبود وضعیت محیط زیست در کشور هستیم.

ابتکار متذکر شد: اما تمام این آمارها و مسائلی که بیان شد به این معنی نیست که توسعه در کشور متوقف شود زیرا ما باید رشد اقتصادی داشته باشیم اما لازم است حفظ محیط زیست را در کنار توسعه به صورت سختگیرانهتری دنبال کنیم.

وی ادامه داد: باید چرخ توسعه در کشور را به صورتی بچرخانیم که کمترین آسیب ممکن به محیط زیست که یک نعمت الهی است داشته باشیم.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست اضافه کرد: خوشبختانه استان گلستان از برخی موارد و زوایا وضعیت بهتری را نسبت به استانهای دیگر کشور دارد؛ برای مثال تخریب جنگل در استان گلستان وجود داشته اما هنوز جنگلهای خوبی در این منطقه وجود دارد که میتوان با یک مدیریت صحیح برای بهبود این مناطق تلاش کرد.

ابتکار با اشاره به جزیره آشوراده گفت: جزیره آشوراده یک منطقه بسیار شکنندهای است و این‌که بخواهد در آنجا ساختوسازهای گسترده صورت بگیرد امکانپذیر نیست اما میتوان با یک طرح مدیریت شده و صحیح با کمترین آسیب ممکن یک توسعه چشمگیر را در این منطقه داشته باشیم.

وی افزود: ما معتقد نیستیم که فعالیت‌های اقتصادی باید به هیچ عنوان متوقف شود بلکه رشد اقتصادی باید با روش‌های سخت گیرانه تر همراه با محیط زیست همراه شود و در کنار مطالعات فنی که برای اجرای طرح‌ها انجام می‌شود مطالعات زیست محیطی هم به طور جدی دنبال شود.

3.6 درصد بیشتر ظرفیت‌های طبیعی کشور بهره برداری می‌شود

ابتکار با بیان این مطلب عنوان کرد: در حال حاضر در کشور ما  3.6 دهم درصد بیشتر از ظرفیت‌های طبیعی استفاده می‌کنند که اگر با این الگو پیش برویم محیط زیست کشور روز به روز بیشتر نابود می‌شود.

وی  ادامه داد: همچنین هم اکنون مصرف انرژی در کشور پنج برابر کشورهای دیگر است و در زمینه تخریب منابع آبی و رودخانه‌ها در رده‌های اول دنیا هستیم.

ابتکار تصریح کرد: اگر توسعه‌ای قرار است اتفاق بیفتد باید بتوانیم به درستی آن را مدیریت کنیم و همچنین اگر برنامه ریزی برای کشور انجام می‌شود بایستی این برنامه ریزی با  ظرفیت‌ها و قوانین محیط زیستی هماهنگ باشد.

احیای شورای عالی محیط زیست بعد از 7 سال تعطیلی

رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان این مطلب که شورای عالی محیط زیست بعد از هفت سال تعطلی امسال توسط ریاست جمهوری احیا شد، یادآور شد: در این شورا باید بررسی کنیم که در کجا قرار داریم و بر همین اساس به جلو برویم.

وی با اشاره به اینکه موضوع مصرف بهینه انژی باید به طور جدی در بین ادارت دولتی کلید بخورد، ابراز کرد: امیدوارم استان گلستان جزء اولین استان‌هایی باشد که در این زمینه بتواند الگوی دیگر استان‌ها قرار بگیرد.

ابتکار اضافه کرد: با تلاش کنیم تا مصرف انرژی  را در ادارات و نهادهای دولتی، در ساختمان‌ها و خودروها  به خوبی اجرایی کنیم و مدیریتی را با نام مدیریت سبز در کشور توسعه دهیم و همچنین در کنار این به مدیریت منابع اب نیز بپردازیم.

تعطیلی شورای عالی محیط زیست به استفاده بیش ازظرفیت محیط زیست منجر شد

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به تعطیلی شورای عالی محیط زیست گفت: این تعطیلی به استفاده و برداشت سه و شش دهم برابر بیش تر از ظرفیت محیط زیست ایران منجر شده است.

 معصومه ابتکار افزود: در کشور ما تخریب، فرسایش خاک و برداشت بی رویه از رودخانه ها صورت گرفته و در انرژی نیز مصرف ما پنج برابر کشورهای خارجی است.

معاون رییس جمهوری ادامه داد: مردم باید به این مساله توجه کنند زیرا در نظامی دینی زندگی می کنیم که بر استفاده صحیح از ظرفیت های طبیعی تأکید شده و باید با تدبیر و امید مشکلات را از پیش رو برداریم.

وی با اشاره به این که زیستگاه های حیات وحش چرخه زیستی ماست گفت: در استان گلستان تخریب جنگل به وفور دیده می شود و باید فکری به حال این وضعیت کرد.

وی ادامه داد: استفاده از طرح های حفاظت جنگل، تشکیل تعاونی های محلی و جذب گردشگر با رعایت ضوابط محیط زیست می تواند تأثیر بسزایی در توسعه استان داشته باشد و اگر این طرح ها اجرا نشود با توجه به شکننده بودن منطقه، تخریب محیط زیست را شاهد خواهیم بود.

وی به اجرای طرح گردشگری در گلستان اشاره کرد و گفت: برای اجرای این طرح باید مشاور دولتی وجود داشته باشد و همه عوامل مانند آلودگی ها، پسماند، خشکسالی و توسعه پایدار در نظر گرفته شود.

آموزش استفاده از پسماندهای کاغذ به دانش آموزان

ابتکار با اشاره به این که امروزه مدارس بزرگ ترین تولیدکننده ضایعات کاغذی در کشور هستند، افزود: باید مدیریت استفاده از کاغذ در دولت الکترونیک فراهم شود و آموزش استفاده از پسماندهای کاغذ به دانش آموزان ارائه شود.

ایران بین 1.5 تا 3 درجه گرمتر شده است

وی با بیان اینکه ایران هفتمین تولید کنندگان گازهای گلخانه‌ای در جهان است، عنوان کرد: این امر باعث شده است تا کشور در طی سالهای اخیر حدود 5‌‌/‌‌1 تا سه در جه گرمتر شود و این امر باعث تبخیر بیشتر و تغییر الگوهای اقلیمی در کشور خواهد شد.

1000 قلاده پلنگ در کشور بیشتر نمانده است

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه در طی دو ماه گذشته حدود 6 پلنگ کشته شده‌اند، اظهار کرد: نزدیک 1000 قلاده پلنگ در کشور بیشتر نمانده است که باید به این موضوع که این حیوانات جز میراث طبیعی ما است توجه جدی داشه باشیم.

جاده پارک ملی گلستان مسیر گردشکری می‌شود

رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: جاده کنونی پارک ملی گلستان که در حال حاضر به عنوان جاده بین راهی برای سفرها مورد استفاده قرار می‌گیرد قرار است به زودی به عنوان جاده گردشگری انتخاب شود.

معصومه گفت: مصوبه دولتی این جاده در زمان ریاست جمهوری آقای خاتمی تصویب شده است اما متاسفانه بعدها به این موضوع توجه نشد و کار نیمه تمام ماند. این جاده می‌تواند مایه تحول برای استان در حوزه گردشگری باشد و همچنین راه بسیار خوبی برای نجات پارک ملی گلستان است.

ابتکار بیان کرد: امیدواریم با راه اندازی صندوق ملی محیط زیست ایران در مجلس شورای اسلامی بتوانم از طرح‌های اینچنینی که باعث حفظ منابع زیست محیطی ما می‌شود حمایت کنیم.

وی با بیان اینکه استان گلستان نسبت به استان‌های دیگر وضعیت بهتری را دارد، خاطرنشان ساخت: در استان گلستان مشکلات زیادی در حوزه محیط زیست وجود دارد ولی خوشبختانه هنوز منابع طبیعی خدادادی زیادی وجود دارد که می‌توانیم با اجرای طرح‌های حفاظت از جنگل‌ها در کنار استفاده از مواهب گردشگری، مردم نیز بتوانند بهره برداری‌های مناسبی را انجام دهند.

جزیره آشورا ده می‌تواند منطقه گردشگری مناسبی برای استان باشد

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه مناطق زیادی از جمله جزیره آشوراده در استان برای توسعه گردشگری وجود دارد که باید به آنها توجه شود، عنوان کرد: آشوراده به دلیل شکننده بودن آن باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد که ساخت و ساز سازه‌ای در آن با احتیاط بیشتری انجام شود.

وی افزود: آشوراده منطقه گردشگری بسیار مناسبی را برای استان به وجود خواهد آورد که بدون شک باعث ایجاد توسعه پایدار خواهد شد.

ابتکار با اشاره به حوزه پسماند تصریح کرد: مدیریت پسماند در استان گلستان نسبت به دیگر استان‌های شمالی از وضعیت بهتری برخوردار است اما هنوز در برخی از جاها مخصوصا در حوزه روستایی عقب است که نیازمند توجه بیشتر است.

وی با بیان اینکه با توسعه راه آهن در استان گلستان موافقیم، ادامه داد: راه آهن به عنوان حمل و نقل سبز به شمار می‌رود و البته در کنار توسعه این موضوع باید به مسائل زیست محیطی نیز توجه شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشوربا اشاره به موضوع تالاب‌ها افزود: تالابها از جاذبه‌های گردشگری محسوب می‌شود که باید برای آنها طرح‌های خوبی را اجرا کنیم و امکان یابی مناسب برای آن باید انجام شود و همچنین تمامی ملاحظات زیست محیطی نیز باید رعایت شود.

وی در پایان تصریح کرد: سند آمایش و توسعه محیط زیست می‌تواند کمک کننده باشد تا شرایط و ضوابط زیست محیطی در همه بخش‌های عملیاتی بهتر رعایت شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها