به گزارش جام جم سرا، پژوهشهای یادشده بر این اصل استوار بوده که یائسگی از تداوم تولیدمثل جلوگیری میکند، ولی پژوهشگران این دانشگاه نتیجهگیری کردهاند که این فقدان تولیدمثل است که به بروز یائسگی میانجامد.
به نوشته افکارنیوز به نقل از ایسنا، پژوهشگران دریافتهاند که با گذشت زمان، رقابت در میان مردان تمام سنین در یافتن همسر جوانتر سبب شده است شانس تولیدمثل در زنان سالمندتر به مقیاس وسیع کاهش یابد. فشارهای انتخاب طبیعی بر بقای حیات گونهها از طریق تناسب فردی استوار است و به این جهت در عین حال که احتمال تولیدمثل بسیار زیاد است، از باروری در زنان نیز حفاظت میشود.
به گفته این محققان، یائسگی از جهاتی شبیه پیری است ولی متفاوت از آن نیز هست زیرا مانند یک جریان همه یا هیچ است که به علت مبارزه در یافتن همسر جوانتر با شتاب پیش میرود. اگرچه اعتقاد بر آن است که یائسگی منحصراً در انسان دیده میشود، ولی هنوز کسی نتوانسته است توجیه رضایتبخشی برای علت بروز آن عرضه کند.
پژوهشگران در این بررسی از انگارههای کامپیوتری استفاده کردهاند که نشان میدهد چگونه ترجیح مرد دریافتن همسر جوانتر ممکن است به انباشت موتاسیونهایی (جهشهایی) منتهی شود که برای باروری زن دارای آثار مخرب است و در نتیجه به ایجاد دوره یائسگی منتهی میشود.
این پژوهشگران میگویند: این سوال پیش میآید که جای ناباروری در تکامل کجاست؟ ناباروری، خلاف اصل کلی انتخاب طبیعی است. در انتخاب طبیعی، باروری و تولیدمثل جا دارد و برای توقف باروری، جایی نیست.
در این نظریه آمده است که اگر زنان نیز مانند مردان تولیدمثل میکردند و مردان به همسران سالمند خود رغبت نشان میدادند، زنان نیز میتوانستند مانند مردان در تمام مدت عمر خود قدرت باروری داشته باشند.
نتیجه این پژوهش در PLOS Computational Biology ۲۰۱۳ منتشر شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب