جام جم سرا: «مانجو دارا» اهل شهر سونیپات در نزدیکی دهلی نو است که علاوه بر نوشیدن روزانه چهار تا پنج لیتر شیر، فقط قادر به مصرف آب و چای و دوغ است.
وی به بیماری آشالازی مبتلاست که بر اثر آن در صورت خوردن هرگونه غذای جامد فرد دچار تهوع میشود. با این حال قد این دختر ۲۵ ساله نسبت به میانگین قد زنان هندی، بلندتر است و بجز درد معده مشکل جسمانی خاصی ندارد.
مادر این دختر میگوید تا دوسالگی متوجه بیماری او نشده بودیم اما وقتی که وی به خوردن غذاهای جامد مانند برنج و نان روی آورد، بیمار میشد.
مشکلات مالی این خانواده موجب شد توان درمان او را نداشته باشند و فقط بتوانند یک گاو را برای تأمین شیر مورد نیاز این دختر تهیه کنند. دکتر آدارش شارما میگوید این بیماری را میتوان با جراحی درمان کرد. آشالازی زمانی روی میدهد که مری توانایی خود را برای هدایت غذا به معده از دست میدهد و دریچه ورودی مری به معده قادر به باز شدن و فرستادن غذا به معده نیست. این مشکل موجب میشود غذا در مری بماند و بیمار مجبور شود آن را بالا بیاورد. یک حلقه عضله موسوم به اسفنکتر قلبی دریچه بین مری و معده است و در حالت عادی محکم بسته میشود تا مانع ورود اسید معده به مری (رفلاکس) شود. معمولاً در زمان غذا خوردن این ماهیچه آزاد میشود تا غذا به راحتی از مری وارد معده شود.
در آشالازی این ماهیچه به خوبی آزاد نمیشود و انتهای مری با غذا مسدود میشود. در اغلب موارد جراحی میتواند این مشکل را حل کند.|مهر|
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد