«وهاب پیرانی» اظهار کرد: ماهی قرمز باید از مراکز معتبر، تحت نظارت و کنترل دامپزشکی تهیه شود و از خرید ماهی از فروشندگانی که آنها را بصورت متراکم و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری میکنند باید خودداری شود.
وی گفت: باید از خرید ماهیهایی که بالههای تاخورده و جمع شده دارند یا در اطراف دهان یا سطح بدن، لکههای پنبه مانند دارند و روی سطح بدن آنها زخم یا لکههای سفید متمایل به خاکستری خودداری کرد.
مدیرکل دامپزشکی ایلام تصریح کرد: همچنین باید از خرید ماهیهایی که بال سائیده شده دارند و بیقرارند و چشمهای آنها بصورت یکطرفه و یا دوطرفه بیرون زده باشد خودداری کرد.
پیرانی با بیان اینکه برای نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز مقدار آب مورد نیاز هر قطعه ماهی انگشت قد، باید حداقل یک لیتر منظور شود، خاطرنشان کرد: باید یک تا دوبار در هفته آب ماهی را عوض کرد و از شن، ماسههای رنگی برای تزئین آکواریوم و تنگهای ماهیان استفاده نشود.
وی ادامه داد: شستوشوی کامل دستها با آب و صابون پس ازهر بار دست زدن به آب یا ماهیان زینتی، جلوگیری ازدست زدن کودکان به ماهیان و آموزش بهداشت فردی به آنها و دستمالی نکردن چشم، صورت و دهان پس از کار با آکواریوم، نگهداری مناسب غذاهای ماهیان آکواریومی در جاهای خنک، تاریک و خشک در ظروف کاملاً بسته و رعایت تاریخ مصرف برای این مواد غذایی از دیگر توصیههای بهداشتی است که باید رعایت شود.
مدیرکل دامپزشکی ایلام با بیان اینکه ماهی قرمز باید با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شوند و غذا باید در سطح آب شناور بماند، گفت: استفاده از غذاهای آماده بهتر است و مواد غذایی باید یک یا دو بار در روز به اندازهای باشد که در مدت یک تا دو دقیقه مصرف شود.
پیرانی با بیان اینکه نگهداشتن ماهی بیمار به مدت بیست دقیقه در یک لیتر آب که یک قاشق نمک هم به آن اضافه شده میتواند مفید باشد، خاطرنشان کرد: باید از قرار دادن آکواریومها و تنگهای ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینهها و یا داخل آشپزخانه خودداری کرد.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر