جام جم سرا: دکتر سراج الدین وحیدی با اشاره به شیوع عارضه بیاختیاری استرسی ادرار در زنان اظهار کرد: در این عارضه با افزایش فشار شکمی براثر سرفه و عطسه فرد به علت شل شدگی عضلات کف لگن دچار بیاختیاری ادرار می شود.
وی افزایش سن و زایمانهای مکرر و زیاد را علتی برای بروز این عارضه در زنان برشمرد و افزود: این عارضه در اصطلاح عوام به افتادگی مثانه معروف است.
به نقل از مهر، دبیر هفدهمین کنگره انجمن اورولوژی ایران اظهار داشت: با برخی ورزشهای عضلات کف لگن می توان جلوی بروز این عارضه را گرفت. به عنوان مثال به کمک ورزش کگل و روزانه ۵۰ تا ۶۰ بار انقباض عضلات کف لگن بیمار میتواند به مانند اینکه قصد گرفتن جلوی خروج ادرار را دارد این عضلات را تقویت و از شل شدگی جلوگیری کند.
وحیدی ادامه داد: برای درمان بیاختیاری استرسی ادرار همچنین می توان با قرار دادن وسایلی در داخل واژن عضلات را منقبض کرد که اصطلاحا این عمل فیزیوتراپی عضلات کف لگن است اما این نوع درمان هم عارضه دارویی و هم عارضه جراحی دارد. در درمان جراحی با استفاده از عمل کوچک و سرپایی به کمک نوارهای مخصوصی مثانه بالا کشیده می شود. در نوعی دیگر از بیاختیاری ادرار که متعاقب براشتن رحم ایجاد می شود براثر ایجاد فیستول مثانه و واژن ادرار بیاختیار خارج می شود.
وحیدی با بیان اینکه بیاختیاری ادرار یا مادرزادی، یا ناشی از عوارض اعمال جراحی شکم و لگن است، افزود: اما ۷۰ درصد بیاختیاری ادرار از نوع استرسی و بر اثر شل شدگی عضلات کف لگن است همچنین اگر کودکان در سنین ۴ تا ۵ سالگی به بیاختیاری ادرار دچار شوند باید از نظر ناهنجاریهای مادرزادی بررسی شوند.
وی با بیان اینکه در هفدهمین کنگره انجمن اورولوژی ایران درمانها و تکنیکهای نوین جراحی بیاختیاری استرسی ادرار در زنان بحث و بررسی می شود، ادامه داد: بیماریهای سنگ کلیه، پروستات، تومورهای دستگاه ادراری، مشکلات ادراری زنان و اطفال، پیوند کلیه از دیگر موضوعات هفدهمین کنگره انجمن اورولوژی ایران است که از ۹ تا ۱۲ اردیبهشت ماه امسال در محل پژوهشگاه نیرو برگزار می شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد