کارشناسان مسکن در گفت و گو با جام جم آنلاین:

لیزینگ مسکن در ایران شدنی نیست

درخواست لیزینگ مسکن به بانک مرکزی رفت

معاون وزیر راه وشهرسازی با تاکید بر اینکه سرمایه‌ها به جای خرید خودرو باید به سمت بازار مسکن سرازیر شود، گفت: بانک مسکن در شرایط کنونی فقط می‌تواند تقاضای 150 هزار وام مسکن در هرسال را تامین کند در حالی که سپرده گذارها 1.5 میلیون نفر هستند؛ بنابراین اگر به میزان سرمایه​گذاری در بازار وام افزوده نشود، 10 سال طول می‌کشد تا بانک مسکن جوابگوی همه متقاضیان وام 35 میلیونی باشد.
کد خبر: ۶۷۳۹۸۸
درخواست لیزینگ مسکن به بانک مرکزی رفت

حامد مظاهریان در گفتگو با مهر درباره برنامه دولت در خصوص لیزینگ مسکن اظهار داشت: به دنبال این هستیم که بین بازار سرمایه و بازار ساختمان ارتباط عمیق​تری برقرار کنیم تا نقدینگی بازار سرمایه در ساخت مسکن بکار افتد. در این صورت، تولید مسکن افزایش یافته و با تعادل بیشتر عرضه و تقاضای خریداران مسکن منتفع خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه به جای اینکه فقط بانک مسکن برای خانه​دار شدن وام بدهد باید سرمایه بخش‌های دیگر را هم جذب این بازار کنیم‌، گفت: لیزینگ مسکن نیاز به مجوز بانک مرکزی دارد تا این بنگاه‌های مالی با تضمین دولت وارد این عرصه شوند؛ بنابراین پیش بینی می‌شود که با ورود روش​های متعدد دیگر همچون لیزینگ و رهن ثانویه بتوان وام خرید مسکن را تا چند برابر افزایش داد.

مظاهریان تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی به طور رسمی با بانک مرکزی مکاتبه کرده و تقاضای مجوز برای لیزینگ مسکن کرده است؛ بنابراین در حال حاضر باید منتظر مجوز بانک مرکزی بود.

وی در خصوص سازوکار لیزینگ‌های مسکن، اظهار داشت: چرا باید سرمایه‌ها به سمت خرید خودرو حرکت کند. الان با هر مقدار سرمایه فردی نهادهای مالی امکان خرید خودرو را تامین می‌کنند، چرا اجازه ندهیم که در مورد مسکن هم این اتفاق بیفتد.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: این شرکت‌ها لیزینگ سند را در رهن نگهداری می‌کنند و فرد اجاره بها را به عنوان باقیمانده قرض به موسسه مالی می‌پردازد. ورود شرکت‌های لیزینگ به بازار مسکن حلال همه مشکلات نیست ولی امکان جذب سرمایه‌ای بیشتر را برای ساخت و خرید مسکن فراهم می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها