اثر این تحریک مغناطیسی حداقل به مدت 24 ساعت دوام دارد. محققان معتقدند این کشف می تواند منجر به شناسایی راه های درمانی جدید برای بازیابی عملکرد حافظه از دست رفته در اثر پیری، سکته، جراحت و آلزایمر شود.
محققان در جریان آزمایشات خود روی اشخاص داوطلب، برای اولین بار نشان دادند که می توان عملکرد مغز افراد بالغ را بدون استفاده از دارو یا عمل جراحی کنترل کرد.
دانشمندان تحقیقات خود را روی حافظه ارتباطی متمرکز کرده اند. این نوع حافظه در واقع توانایی یاد آوری یا آموختن ارتباط بین اقلام غیرمرتبط است. در این تحقیقات مجموعا 16 داوطلب در سنین بین 21 تا 40 سال شرکت داشتند و روزانه 20 دقیقه به مدت 5 روز در معرض میدان مغناطیسی دستگاهی موسوم به «Transcranial Magnetic Stimulation» قرار گرفتند.
دستگاه «TMS» (مخفف Transcranial Magnetic Stimulation) میدان مغناطیسی را به یک محدوده خاص از جمجمه هدایت می کند تا جریان های الکتریکی ضعیفی را در مغز ایجاد کند.
از این دستگاه برای آزمایش عملکرد الکتریکی مغز پس از سکته، ام اس، بیماری موتور نورون و سایر بیماری ها استفاده می شود و در مواردی نیز برای کاهش انواع افسردگی کاربرد داشته است.
در جریان تحقیقات برای هر داوطلب 20 تصویر از چهره انسان ها به نمایش درآمد و همزمان با هر تصویر، واژه ای با صدای بلند پخش شد سپس میزان یاد آوری واژگان و تصاویر توسط هر بیمار، قبل و بعد از قرار گرفتن در معرض میدان مغناطیسی، بررسی شد.
نتایج این آزمایش نشان داد بیماران پس از تحریک مغناطیسی مغز، قادرند بین تعداد بیشتری از تصاویر و واژگان، به درستی ارتباط برقرار کنند و این به معنای بهبود عملکرد حافظه آن ها در اثر تحریک مغناطیسی بود.
برای حصول اطمینان از کارآیی و ایمنی این تکنیک، به سال ها تحقیق و پژوهش نیاز است، با وجود این، محققان امیدوارند با استفاده از شیوه های درمانی مبتنی بر این تکنیک بتوانند بیماری آلزایمر را درمان کنند.(ایرنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد