جام جم سرا: آیینه ورزان روستایی است در هفتاد کیلومتری تهران در جاده فیروزکوه بعد از گیلاوند، روبروی روستای آبسرد. در این روستای سرسبز و آباد باغات فراوان درختانی همچون گیلاس، زردآلو، سیب، گردو، آلبالو و… وجود دارد.
آیینه ورزان به دو بخش بالا ده و پایین ده تقسیم میشود و دو فضای کاملا متفاوت برای گردش و تفریح دارد: دشتی در پایین دست با درختان پربار میوه و کوههایی در بالا دست که آبشار و تنگه آیینه ورزان، زیبایی آن را چند برابر کردهاند. این روستا یکی از مسیرهایی است که کوهنوردان برای صعود به قله زرینه کوه از آن عبور میکنند.
بعد از گشت و گذار در دشت آیینه ورزان پایین، اگر تصمیم به کوهپیمایی در ارتفاعات بخش شمالی روستا گرفتید میتوانید نهر پر آب روستا را به سمت شمال دنبال کنید تا بعد از عبور از خانههای مسکونی و شیب ۴۵درجهای این کوهپایه، به جادهای خاکی در سمت چپتان برسید که حدود ۳کیلومتر طول دارد. این به معنی نیم ساعت کوهپیمایی بیوقفه و با سرعت متوسط است. بعد از عبور از این جاده ۳کیلومتری، بازهم در مسیر رودخانه قرار خواهید گرفت و این بار هم یک صعود نیم ساعته لازم است تا به آبشار ۲۰متری این روستا برسید. اما سفر شما به همین جا ختم نمیشود. شما میتوانید بعد از استراحت در کنار این آبشار، مسیر را از سمت شمال ادامه دهید و در کمتر از ۱۰دقیقه به یک تنگه باریک ۲متری برسید. تنگهای که ممکن است تنگه واشی را در ذهنتان تداعی کند.
اگر باز هم تمایل به ادامه مسیر دارد، باید از میان آب مسیرتان را دنبال کنید تا بعد از عبور از ارتفاعات، به آبشار دوم برسید. آبشاری که در عین کوتاهتر بودن، زیباتر از آبشار اول به نظر میرسد. فقط یادتان باشد اگر در کوهنوردی چندان حرفهای نیستید، به آبشار دوم فکر نکنید چون مسیر رسیدن به این آبشار قدری خطرناک است و عبور از آن ممکن است به قیمت جانتان تمام شود.
در بالای کوه بلندی که بر روستای آینه ورزان مشرف است قلعهای وجود دارد که این روزها چیز زیادی از آن باقی نمانده است اما بومیان منطقه آن را قلعه نوذر شاه مینامند. این قلعه در گذر زمان به دست غارتگرانی که در آن دنبال گنج میگشتند، تخریب شده است. (باشگاه خبرنگاران)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب