جام جم سرا:بیشتر خانمها بعد از بارداری دچار وسواس میشوند و مدام فکر میکنند که به مقدار کافی ویتامین و مواد معدنی مصرف نمیکنند و به همین دلیل سراغ مکملهای غذایی میروند.
در مقابل بعضی از خانمهای باردار نسبت به این موضوع چندان حساس نیستند و معتقدند با رعایت تنوع غذایی، مواد لازم به بدن جنین میرسد. شما جزو کدام گروه هستید؟
همه زوجها پیش از بارداری باید زیر نظر متخصص باشند تا از نظر بیماریها و شرایط بدنیشان بررسی شوند.
به گفته متخصصان، فولیک اسید ازجمله ریزمغذیهای لازم برای بارداری است زیرا از بروز مشکلات عصبی در جنین پیشگیری میکند.
به همین دلیل خانمها باید سه ماه پیش از اقدام به بارداری و در طول دوران حاملگی، قرص فولیک اسید مصرف کنند.
این در حالی است که در ماههای نخست بارداری برای هر خانمی آزمایش خون ویژه توصیه میشود تا سطح ویتامینها و مواد معدنی بدن تعیین و در صورت کمبود، مکملهای غذایی تجویز شود البته خانمهایی که تغذیه مناسبی دارند و از همه گروههای غذایی به تناسب مصرف میکنند، بجز فولیک اسید به مکمل دیگری نیاز ندارند، اما مصرف مکملهای غذایی برای بعضیها ضروری است.
به عنوان مثال افرادی که مشکلات خاص یا محدودیتهای غذایی خاصی دارند یا از عوارض مختلف حاملگی رنج میبرند، حتما باید در دوران حاملگی مکمل غذایی دریافت کنند.
همچنین گیاهخواران، افرادی که قادر به تحمل برخی مواد غذایی مانند لاکتوز نیستند، بارداریهای دوقلویی یا چند قلویی، مبتلایان به انواع مشکلات خونی یا بیماریهای مزمن و خانمهایی که کمبود وزن دارند هم در همین گروه قرار میگیرند.
چه کسانی آهن بخورند؟
به گفته متخصصان، بدن در دوران حاملگی به خونسازی بیشتری نیاز دارد تا رشد جنین طبیعی باشد. بنابراین مصرف آهن در این دوران به تجویز پزشک بیشتر میشود البته کمخونی یک مشکل عمومی در خانمهای حامله است که اگر مهار نشود، میتواند به زایمان پیش از موعد و تولد نوزادان نارس منجر شود البته از آنجا که نیاز بدن به آهن در چهار ماه اول بارداری کم است، مصرف آن در این مدت لزومی ندارد و حتی مصرف نکردن آهن در ابتدای بارداری از تهوع و استفراغ شدید که در این دوران شایع است، جلوگیری میکند؛ چون یکی از عوارض مصرف آهن، تهوع و استفراغ است.
مصرف کلسیم ضرورت دارد؟
به طور کلی مقدار کلسیم مورد نیاز شما در دوران بارداری هزار میلیگرم در روز است و چه بهتر که این مقدار را از طریق مواد غذایی حاوی کلسیم دریافت کنید.
به عنوان مثال هر لیوان شیر یا ماست حاوی حدود 300 میلیگرم کلسیم است. پس اگر به هر دلیلی مقدار کلسیم مصرفیتان کافی نیست، حتما باید زیر نظر پزشکتان مکمل مصرف کنید، اما یادتان باشد استفاده بیش از حد از مکملهای ویتامینی و مواد معدنی در دوران بارداری میتواند مضر باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد