جام جم سرا به نقل از خراسان: انسانهایی با اعتماد به نفس بالا، انتقاد پذیرترند و برای جبران اشتباهاتشان برنامه ریزی و تلاش میکنند. با این حال اگر میخواهید که میزان اعتماد به نفستان را بسنجید، میتوانید به ۳۲ سوال آزمون روان سنجی این هفته پاسخ دهید.
برای اینکه نتیجه این آزمون به واقعیت نزدیکتر باشد، باید در کمال آرامش و با صراحت و صداقت لازم به سوالات این آزمون پاسخ دهید.
ردیف عبارت (به هر پرسش با کلمات این ردیف پاسخ دهید): هرگز/ بندرت/ گاهی/ بیشتر اوقات/ خیلی زیاد
۱ دلتان میخواهد دیگران شما را تشویق کنند؟
۲ فکر میکنید شغل یا رشته تحصیلی شما بیش از حد سخت و توان فرساست؟
۳ آیا درباره آینده احساس نگرانی میکنید؟
۴ فکر میکنید بسیاری از مردم شما را دوست دارند؟
۵ احساس میکنید که انرژی و ابتکار عمل کمتری از دیگران دارید؟
۶ فکر میکنید که تمامی افکار شما درست و منطقی است؟
۷ آیا از اینکه مورد تمسخر دیگران قرار بگیرید، میترسید؟
۸ آیا فکر میکنید دیگران از شما زیباترند؟
۹ آیا از سخنرانی در مقابل دیگران میترسید؟
۱۰ فکر میکنید بیشتر کارهایی که انجام میدهید، به سرانجام نمیرسد؟
۱۱ تا حالا به خودتان گفتهاید کهای کاش میتوانستید با دیگران به گونهای دلپذیرتر صحبت کنید؟
۱۲ آیا تا کنون به این مسئله فکر کردهاید که کاش اعتماد به نفس بیشتری داشتید؟
۱۳ آیا فکر میکنید که بیش از حد متواضع و فروتن هستید؟
۱۴ آیا خود را آدم مغروری میدانید؟
۱۵ تا کنون به این موضوع فکر کردید که چگونه میتوانید اطمینان دیگران را جلب کنید؟
۱۶ فکر میکنید بیشتر اطرافیانتان نظر مساعدی درباره شما ندارند؟
۱۷ آیا فکر میکنید فردی را ندارید تا بتوانید با او درددل کنید؟
۱۸ آیا تصور میکنید که اطرافیانتان بیش از حد از شما انتظار دارند؟
۱۹ فکر میکنید که دوستان و اطرافیانتان توجه کافی به دستاوردهای شما ندارند؟
۲۰ آیا به سادگی شرمنده و خجالت زده میشوید؟
۲۱ آیا احساس میکنید که بیشتر مردم شما را درک نمیکنند؟
۲۲ آیا در پیرامون خود احساس امنیت نمیکنید؟
۲۳ آیا بیشتر اوقات، بیدلیل احساس نگرانی میکنید؟
۲۴ آیا وقتی وارد اتاقی میشوید که جمعی در آن هستند، احساس ناراحتی میکنید؟
۲۵ آیا فکر میکنید که مردم پشت سر شما حرف میزنند؟
۲۶ آیا معمولا احساس آرامش نمیکنید؟
۲۷ فکر میکنید که دیگران هر چیزی را بهتر و آسانتر از شما درک میکنند؟
۲۸ آیا بیشتر فکر میکنید حادثهای ناگوار برای شما در پیش است؟
۲۹ آیا به دلایل چگونگی رفتار دیگران با خودتان فکر میکنید؟
۳۰ آیا با خود میاندیشید که کاش اجتماعیتر و خونگرمتر بودید؟
۳۱ آیا فقط در بحثهایی شرکت میکنید که از صحت گفتههای خود اطمینان داشته باشید؟
۳۲ آیا احساس میکنید فرد مفیدی برای جامعه نیستید؟
نحوه محاسبه امتیاز آزمون
حال که به همه سوالات این آزمون پاسخ دادهاید، نوبت آن است که امتیازتان را محاسبه کنید. برای محاسبه امتیازتان در سوالاتی که گزینه «خیلی زیاد» را انتخاب کردهاید ۴ امتیاز، «بیشتر اوقات» ۳ امتیاز، «گاهی» ۲ امتیاز و گزینه «بندرت» یک امتیاز برای خودتان در نظر بگیرید. گزینه «هرگز» نیز هیچ امتیازی ندارد. مجموع امتیاز همه سوالات، امتیاز نهایی شما خواهد بود که باید عددی بین ۰ تا ۱۲۸ باشد.
نمره اعتماد به نفستان چند شد؟
حال که به ۳۲ سوال آزمون اعتماد به نفس پاسخ دادهاید، میتوانید میزان باور خود به تواناییهایتان را بسنجید:
امتیاز کمتر از ۲۰:
به شما تبریک میگویم! اعتماد به نفس شما عالی است. شما نه احساس حقارت دارید، نه از آینده هراسی دارید و نه نگران واکنش دیگران هستید.
امتیاز بین ۲۱ تا ۳۶:
میزان اعتماد به نفس شما خوب است. معمولا شما برای شروع انجام کار، وحشت و هراسی به دل راه نمیدهید و از آموختن و اشتباه کردن هراسی ندارید.
امتیاز بین ۳۷ تا ۴۴:
در این شرایط وضعیت اعتماد به نفس شما به طور نسبی خوب است و جای نگرانی نیست، ولی این را بدانید که برای موفق شدن در زندگی باید در جهت ارتقا و تعالی اعتماد به نفس خود بکوشید.
امتیاز بین ۴۵ تا ۷۰:
معمولا به خود و به توان خود شک دارید و تردید زیادی نسبت به تواناییهایتان دارید. بیشتر اوقات نگران آیندهای هستید که هنوز نیامده است و در کنار دیگران احساس حقارت میکنید.
امتیاز بین ۷۱ تا ۱۲۸:
عمدهترین مشکل زندگی شما نداشتن اعتماد به نفس است. به شما توصیه میشود که ادامه این مطلب درباره راهکارهای افزایش اعتماد به نفس را بخوانید تا در کارهایتان بیشتر پیشرفت کنید.
۱+۱۱ راهکار برای افزایش اعتماد به نفس
به گزارش جام جم سرا، اگر طی این آزمون متوجه شدهاید که میزان اعتماد به کم است مییتوانید با راهکارهایی آن را تقویت کنید.
«نمیتوانم» را فراموش کنید: البته تصمیم شما برای انجام هر کاری باید با برنامهریزی مناسب همراه باشد تا به نتیجه مطلوب برسد با این حال و اگر تصمیم به انجام کاری بگیرید ولی به سرانجام آن کار خوش بین نباشید، احتمال موفقیتتان کم میشود.
اعتماد به نفس قابل افزایش است: اعتماد به نفس از نظر روانشناسی یک خصوصیت درونی است که تحت تاثیر وراثت و محیط در هر فردی شکل میگیرد به این معنی که اعتماد به نفس بر اساس ژنتیک و محیط به طور مثال تحت تاثیر رفتار والدین، تشویق و تنبیه و برخورد اطرافیان به مرور زمان در هر فرد ایجاد میشود. میزان اعتماد به نفس در طول زندگی تغییر میکند. احساس خود ارزشمندی و برخورداری از اعتماد به نفس بالا بر تمامی جنبههای زندگی مانند شیوه زندگی، روابط اجتماعی، فرآیندهایشناختی و علایق تاثیر بسزایی دارد. با افزایش اعتماد به نفس، زمینه موفقیت در زندگی فراهم میشود؛ بنابراین افراد باید با راههای پرورش اعتماد به نفس آشنا شوند.
مقابل آینه بایستید و از خود تعریف کنید: این کار در کسب اعتماد به نفس، بسیار مؤثر است. هر روز صبح چند دقیقه این کار را انجام دهید. سعی کنید هنگام نگاه کردن در آینه به موارد مثبت چهره خود نگاه و از آن تعریف کنید.
در حال، زندگی کنید: اگر در حال زندگی کنید و تمام انرژی خود را متوجه زندگی در لحظه کنید، فردای شما هم تضمین خواهد شد چرا که فردای شما محصول عملکرد صحیح امروز شماست. اگر عمر خود را در حسرت دیروز و با نگرانی فردا سپری کنید، لحظهها را از دست خواهید داد و این به معنی از دست دادن فردا نیز هست.
دست دادن خود را محکمتر کنید: به اصطلاح شل و وارفته دست ندهید. محکم و قدرتمند دست بدهید و همچنین گرم و صمیمانه.
به موفقیتهای خود نگاهی بیندازید: از موفقیتهایی که تاکنون داشتهاید، برای خود فهرستی تهیه کنید و همراه خود داشته باشید و هرگاه احساس نداشتن اعتماد به نفس کردید، نگاهی به آن بیندازید.
همیشه با خود مبلغی پول داشته باشید: وجود مقداری پول در جیب و کیف شما، اعتماد به نفستان را زیاد میکند.
«نه» گفتن را یاد بگیرید: بسیاری از افراد، توانایی «نه» گفتن را ندارند و این، برایشان مشکلاتی ایجاد کرده است. اگر پیشنهاد یا درخواستی به شما میشود که میل ندارید آن را بپذیرید با قاطعیت اما با احترام بگویید نه.
فکر کنید که اعتماد به نفس بینظیری دارید: هرگز این فکر را به خود راه ندهید که اعتماد به نفس ندارید. همیشه سعی کنید نسبت به خود فکرهای مثبت و والایی داشته باشید. اگر خودتان فکر کنید که اعتماد به نفس ندارید، چه طور انتظار دارید که دیگران فکر کنند که شما اعتماد به نفس دارید. اگر فکر کنید که کاری را نمیتوانید انجام دهید به طور حتم نمیتوانید.
سرعت راه رفتن خود را بیشتر کنید: کسی که اعتماد به نفس دارد، گامهایش را محکم بر میدارد و هدفمند راه میرود. قوی، قدرتمند و پر انرژی باشید.
مهارتهای ارتباطی خود را گسترش دهید: در واقع خود باوری و اعتماد به نفس، ریشه در ارتباط با دیگران دارد. داشتن ارتباط اجتماعی، به افراد کمک میکند تا واقعیتهایی را درباره خود بدانند.
در اجتماع بودن را تمرین کنید: به فعالیتهایی بپردازید که همواره در ارتباط با دیگران باشید مانند: ثبت نام در باشگاه و کلاسهای ورزشی، انجمنهای دانشجویی و شرکت در جلسات مذهبی. در این محیطها همواره باید اجتماعی باشید و با مردم معاشرت کنید. پس از مدتی خواهید دید ارتباط با دیگران برایتان عادی و راحت میشود.
از طرد شدن نهراسید: یکی از عاملهای اصلی در اعتماد به نفس پایین، ترس از پذیرفته نشدن است. آنچه را که فکر میکنید درست است، انجام دهید. به یاد داشته باشید این انتظار اشتباهی است که بخواهیم همیشه مورد پذیرش و تایید دیگران باشیم.
نگرش مثبت داشته باشید: اعتماد به نفس پایین و تردید هنگامی رخ میدهد که شما به عیوب و نقایص خود فکر میکنید. در عوض افکارتان را سراسر روی موضوعی که درباره آن در حال گفتوگو هستید، متمرکز کنید. در این وضعیت هم شما اضطراب خود را از خاطر خواهید برد و هم طرف مقابل از توجه شما خرسند و مشعوف خواهد شد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد