کشت زعفران در گیلان برای کمک به روستاییان

معاون بهبود تولیدات کشاورزی جهادکشاورزی گیلان گفت: طرح کشت زعفران برای تامین بخشی از نیازها و کمک به اقتصاد خانوارهای روستایی در گیلان اجرا می‌شود و کشاورزان در کنار فعالیت اصلی خود از جمله تولید برنج و انواع محصولات باغی می‌توانند با کشت زعفران، ضمن تامین مصارف خانگی خود، بخشی از زعفران تولیدی را نیز روانه بازار کرده و درآمد خود را افزایش دهند.
کد خبر: ۷۳۸۶۶۹

به گزارش واحد مرکزی خبر، جهانساز با بیان این‌که پیش‌بینی می‌شود زعفرانکاران گیلانی امسال 23 کیلو زعفران به ارزش 136 میلیون تومان برداشت کنند، قیمت هر کیلو زعفران در بازار را حدود شش میلیون تومان بیان کرد و افزود: پارسال زعفرانکاران گیلانی 21 کیلوگرم زعفران از مزارع خود برداشت کردند.

پارسافر، کارشناس امور باغبانی و گیاهان دارویی جهادکشاورزی گیلان هم با اشاره به این‌که پیاز زعفران یک سال پس از کشت، گلدهی را آغاز می‌کند و تا هفت سال بارده است، یادآور شد: پیاز زعفران از خراسان رضوی خریداری و در گیلان کشت می‌شود.

پارسافر افزود: اگرچه در سال اول تامین پیاز، کاشت و داشت این محصول در هر هکتار برای باغداران 20 تا 25 میلیون تومان هزینه در پی دارد، اما باغداران تا شش سال بعد با صرف سالانه فقط پنج میلیون تومان هزینه کود و آبیاری، می‌توانند در هر سال حدود سه کیلو زعفران به ارزش 18 میلیون تومان تولید کنند.وی با بیان این‌که زمان کشت پیاز زعفران در گیلان اواخر شهریور و زمان برداشت این محصول در آبان‌ است، خاطرنشان کرد: به دلیل رطوبت بالا و آبگیر بودن اراضی پایین دست جلگه گیلان، فقط بخشی از اراضی بالادست که در ارتفاع بین 1300 تا 2300 متری از سطح دریا قرار دارد، مناسب کشت زعفران است.

به گفته این کارشناس مسئول، از آنجا که گیلان بتازگی به جمع استان‌های زعفرانکار پیوسته است، آمار مشخصی از وسعت زمین‌هایی که قابلیت کشت این گیاه را داشته باشند، در دست نیست، اما تحقیقات میدانی نشان می‌دهد حدود 20 درصد از اراضی کم‌بازده بالادست در شهرستان‌های رودسر سیاهکل، رودبار و املش برای تولید زعفران مناسب است.

پارسافر یادآور شد: تامین شش تن پیاز زعفران باغداران گیلانی به صورت رایگان و 21 دستگاه خشک‌کن زعفران برای هفت شهرستان زعفرانی استان از مهم‌ترین حمایت‌های جهاد کشاورزی گیلان برای توسعه کشت جانبی زعفران است.به گفته کارشناسان، با وجود فواید بسیاری که کشت زعفران در پی دارد، مخالفت‌های جهادکشاورزی با تولید این محصول در سطوح بیشتر از 500 مترمربع، نبود تحقیقات و بررسی‌های آزمایشگاهی برای تعیین شاخص‌های زراعی و آشنا نبودن کشاورزان با فواید و شیوه درست تولید زعفران، از مهم‌ترین موانع توسعه کشت این طلای سرخ در گیلان است.

مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی گیلان نیز در این باره گفت: با توجه به راهبردی بودن محصولاتی چون چای و برنج، تولید زعفران در گیلان باید به عنوان یک کشت جانبی و فقط برای مصرف خانوارها انجام شود و دیگر فعالیت‌های کشاورزی را تحت‌الشعاع قرار ندهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها